2a divisió FEF

S’ho hauran de guanyar

Fase d’ascens a 2a divisió B. L’Hospitalet, el Terrassa, l’Europa i el Sant Andreu batallaran en un format de final a quatre per aconseguir l’única plaça disponible per pujar de categoria

Una temporada curta i un descans llarguíssim precedeixen la promoció d’ascens a segona B més desagraïda de la història per als amants de les excuses. Els rivals són coneguts; el viatges, a vint minuts en cotxe i no hi ha desgast possible després de quatre mesos sense competir. La Covid-19 ha contaminat l’experiència de viure una promoció d’ascens normal però a canvi ha purificat una competició sovint marcada pels condicionants. Els futbolistes tenen totes les comoditats del món i s’hauran de guanyar l’ascens pels seus propis mèrits. Pujarà el millor equip de la tercera divisió a Catalunya, determinat per una final a quatre que començarà aquest cap de setmana (semifinals) i acabarà el dissabte 25 (final). L’Hospitalet, el Terrassa, l’Europa o el Sant Andreu. Al Municipal de Badalona no hi ha espai per a ningú més.

No hi ha equip que tingui més obligacions que l’Hospitalet, que tenia l’esperança que el coronavirus l’assenyalés, atenent a la seva condició de líder, com a mereixedor de l’ascens. L’equip de Jonathan Risueño conservarà una doble oportunitat, ja que el sistema preveu una repesca opcional per a aquells líders que queden eliminats. El tècnic ja té la renovació sota el braç, però les expectatives són altes i haurà de guanyar dues batalles, la primera de les quals es disputa avui (20 h, Footters) contra el Sant Andreu. L’equip d’Azparren és, sens dubte, el més perjudicat per la classificació decretada per la federació. Arribava llançat i va patinar just abans del tancament de la lliga. Les esperances d’assolir la segona posició van quedar en no-res i els criteris de desempat el van deixar en la quarta posició.

L’altra semifinal

L’Europa va prendre al seu màxim rival la tercera plaça, un fet que l’ha emparellat en les semifinals (demà, 20 h, Footters) contra el segon a la taula, el Terrassa, l’altre gran favorit de la lliga. Al conjunt escapulat el persegueix una certa maledicció, ja que no trepitja la segona B des de fa 25 anys. Al seu favor hi té el màxim golejador de la lliga (Jordi Cano, 18 dianes).

Cano, però, se les haurà contra el seu principal perseguidor, Sergi Arranz (15 gols). El davanter lidera el Terrassa, que ha articulat un projecte seriós al voltant del binomi Miquel Ezequiel (als despatxos) i Xevi Molist (a la banqueta). La capital del Vallès Occidental es vol despertar del malson que va deixar el seu equip a tercera ara fa una dècada, després de 16 temporades entre la categoria de plata i la de bronze.

LA PRÈVIA

Intentarem no perdre la identitat que hem tingut tot l’any. Que sigui agressiu i defensi
Jonathan Risueño
entrenador de l’hospitalet
Haurem de fer molt bé les coses per guanyar-los. Som un equip alegre i anirem a buscar el partit
David Vilajoana
entrenador de l’europa
Necessitem jugar i fer les coses molt bé per tenir possibilitats de passar a la propera fase
Xavi Molist
entrenador del terrassa
Voldrem dominar i ser els protagonistes dels partits, però ens haurem d’adaptar a les circumstàncies
Mikel Azparren
entrenador del sant andreu

Aviat, la resposta del jutge

Encara no hi ha seguretat que les promocions d’ascens a segona A i segona B es disputin. Tot i que els equips ja estan preparats, i concentrats, la decisió depèn d’un jutge. Segons va informar Catalunya Ràdio, el jutge contenciós administratiu de l’Audiencia Nacional decidirà molt aviat si aplicarà mesures cautelars a la celebració de la promoció d’ascens. Almenys així ho va comunicar al Lleida. El conjunt blau va demanar la suspensió de les promocions fins que un altre jutge no decidís si la federació espanyola havia actuat d’acord amb la llei, en la decisió de suspendre la competició i activar aquesta promoció. Si el jutge veiés raons per les quals la FEF no va actuar correctament, podria aturar la celebració de les fases d’ascens i fins i tot aplicar efectes retroactius, és a dir, que els partits disputats –si és que s’arriben a disputar– no computin en el resultat final.

No hi haurà pròrroga ni penals

Els partits de la promoció d’ascens a segona divisió B no es decidiran ni en la pròrroga ni en els penals. En cas d’empat al final dels 90 minuts, serà l’equip millor classificat qui passi de fase (en les semifinals) o qui aconsegueixi l’ascens (en la final). Aquesta norma només és present en les fases d’ascens a segona B, ja que els equips que disputaven la promoció a segona A van aconseguir canviar-la.

La resta de la normativa s’ajusta a les directrius que la FIFA va acordar en la represa de les competicions d’elit, com per exemple la primera divisió a Espanya. Es podran fer cinc canvis aprofitant tres finestres durant el partit, les convocatòries permetran un màxim de nou jugadors, hi haurà una pausa d’hidratació en la primera part (cap al minut 30) i en la segona (en el minut 75), i no estarà permesa l’afluència de públic a l’Estadi Municipal de Badalona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)