2a divisió FEF

Un campió per al segon plat del Cornellà

El rival del Cornellà. Després de superar l’Eivissa en la primera eliminatòria, els del Baix Llobregat posaran a prova un altre equip del grup 1, en aquest cas el campió, l’Atlètic Balears

Si el Cornellà, com a quart classificat, ja ho tenia complicat per superar l’Eivissa en la primera eliminatòria, una plantilla confeccionada per lluitar per cotes elevades en aquest curs, la solvència demostrada per l’equip dirigit per Guillermo Fernández Romo permet ser optimistes als aficionats cornellencs de cara a la segona eliminatòria, també contra un equip del grup 1, en aquest cas l’Atlètic Balears, el campió (demà a les 20.00 h).

Els de Palma van ser un dels dos campions de grup que van perdre la seva eliminatòria de campions (l’altre va ser el Castelló) i es reenganxen en la lluita per l’ascens en aquesta segona eliminatòria. Els futbolistes dirigits per Manix Mandiola van perdre als penals contra el Logroñéss després d’empatar a zero a la fi dels 90 minuts de partit i els 30 de la pròrroga. L’Atlètic Balears afronta el duel ferit moralment i el Cornellà intentarà aprofitar el seu estat d’ànim, antagònic després de superar els eivissencs, per arribar a l’eliminatòria final i decisiva i tenir molt a prop la segona A.

L’Atlètic Balears va aconseguir el segon campionat consecutiu de segona B després que s’ordenés el final del curs precipitat a causa de la pandèmia de la Covid-19. Els de Mandiola ja van aconseguir el títol la temporada passada en el grup tercer competint contra els clubs catalans, però enguany ho han aconseguit també en el grup 1, entre clubs madrilenys, canaris i gallecs. L’inici dels balears va ser brutal, amb deu victòries i una sola derrota en les primeres onze jornades de lliga, un fet que els va situar d’entrada en les primeres posicions de la taula.

Els números dels de Palma han acabat sent molt bons, amb 18 victòries en 28 jornades, quatre empats i sis derrotes. La solidesa defensiva ha estat un dels punts forts de l’equip, que ha encaixat només 22 dianes i n’ha fet el doble (44) amb Toni Gabarre, l’exjugador del Llagostera, com a màxim golejador amb 13 gols.

L’Atlètic Balears disposa de jugadors veterans i contrastats i joves amb molta projecció. El bloc balear és molt físic i d’alçada en cada una de les línies, fet que els converteix en molt perillosos en l’estratègia i la pilota aturada ofensiva i molt complicats de superar en la defensiva. Jugadors com Orfila, Ferrone, Villapalos, Iturraspe o els davanters Gabarre, Ortiz i l’exjugador del Girona Dejan Lekic aporten centímetres al joc del seu equip.

En la plantilla dels blanc-i-blaus també hi ha més jugadors amb passat al futbol català, com el migcampista de Cornellà del Terri Marc Rovirola (format al Girona i amb passat al Llagostera); Xavi Ginard, exporter en els darrers cursos de l’Olot, o l’atacant Arturo Rodríguez Pérez-Reverte, exjugador del Llagostera i el Sabadell, i David Haro, amb passat a l’Hospitalet, el Nàstic i el Reus.

Per al Cornellà, la prova contra l’Atlètic Balears serà complicada, però si superen l’eliminatòria els del Baix Llobregat afrontaran una oportunitat única de pujar a la categoria de plata per primera vegada en la història, i és que estarien a un sol partit de fer-la grossa.

EL SEGON TÍTOL

L’Atlètic Balears ha quedat primer en el grup 1 i el curs passat hi va quedar en el grup 3

UN COP DUR

Els balears van perdre als penals contra el Logroñés en l’eliminatòria de campions per pujar

REGULARS I SÒLIDS

Els de Manix Mandiola sempre han estat a les primeres posicions i han rebut 22 gols

VELLS CONEGUTS

Lekic, Rovirola, Ginard, Gabarre, Arturo o Haro han passat per algun equip català

ATL. BALEARS

Població:
Palma
Any de fundació:
1920
Historial:
17 temporades al campionat de Mallorca 3 temporades a 1a regional 5 temporades a preferent 53 temporades a 3a divisió 14 temporades a 2a divisió B 24 temporades a 2a divisió
Socis:
2.300
Estadi:
Estadi Balear (2.741 espectadors)
Web:
atleticobaleares.com
Twitter:
@atleticbaleares
President:
Ingo Volckmann
Dades 2019/20:
58 punts 18 victòries 4 empats 6 derrotes 44 gols a favor i 22 en contra
Pitxitxi:
Toni Gabarre (13 gols)

LA PLANTILLA

Porters
Manu Herrera 38 anys
Xavi Ginard 33
Defenses
Luca Ferrone 27
Peris 31
Guiem Vallori 38
Borja San Emeterio 23
Óscar Gil 25
Jon Aurtenetxe 28
Pedro Orfila 32
Migcampistes
Alberto Villapalos 25
Marc Rovirola 27
Samuel Shashoua 21
Gorka Iturraspe 26
Armando Shashoua 19
Davanters
David Haro 30
Toni Gabarre 30
Alberto Castaño, ‘Canario’ 30
Jorge Ortiz 28
Alberto Gil 23
Dejan Lekic 35
Arturo Rodríguez 31
Entrenador
Manix Mandiola 62
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)