Girona

A deu anys del centenari

Aniversari. El Girona celebra avui els 90 anys del seu naixement, al Norat de la Rambla

En plena incertesa sobre la recta final d’una temporada anòmala, el Girona celebra avui el 90è aniversari del seu naixement. L’antic cafè Norat de la Rambla de Girona va testimoniar la fundació del Girona Futbol Club, el 23 de juliol del 1930. Va liderar l’arrencada Albert de Quintana i León, impulsor del club juntament amb Andreu de Benito, Manuel de Chopitea, Lluís Ribas, Josep Maria Pla Dalmau, Francesc Figueras, Joaquim Medrano, Antoni Güell, Rafael Portas, Amadeu Oliva, Roca Pinet, Coll i Poch. De Quintana va ser el primer president d’un club que agafava el relleu de la Unió Deportiva Girona i començava a jugar a l’estadi de Vista Alegre, la seu dels seus partits durant quatre dècades, fins a la construcció de l’estadi de Montilivi, inaugurat el 1970. Un cop fundat, el club va demanar autorització a l’Ajuntament per fer ús en els seus distintius de l’escut de la ciutat, i va adoptar la samarreta blanca i vermella.

El primer entrenador va ser Pitu Viñas, i una de les cites destacades de l’arrencada va ser la presentació a Vista Alegre amb un partit contra un combinat del FC Barcelona (4-1). El Girona va començar competint a la segona categoria regional i, en la primera temporada, va assolir l’ascens a la segona preferent. Coincidint amb el 75è aniversari, es va instal·lar una placa que testimonia la fundació del club en una arcada de la Rambla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)