2a divisió FEF

L’Hospi referma la condició

Fase d’ascens a 2a divisió B. El líder de la categoria fa valer dos empats, en les semifinals i en la final, per pujar de categoria en un xoc en què el Terrassa té possibilitats fins al final

L’HOSPITALET 1 TERRASSA 1

L’HOSPITALET:Aliaga; Juste (Bruno, 46’), Diego, Parera, Eudald; Canario, Gómez; Ton (Reina, 96’), Antonio (Martí Soler, 54’), Christian Alfonso (Genar, 54’); i Salinas (Ripoll, 84’).TERRASSA:Ortega; Èric Ruiz (Kevin, 46’), Pelegrín, Carlos (Akito, 79’), Lucas Viña; Jaume (Genís, 66’), Galiano (Poves, 58’), Álex Fernández, Kilian (Yaya, 66’); Coro; i Arranz.GOLS:1-0 (56’) Canario. 1-1 (90’) Arranz.ÀRBITRE:Montoro Ferreiro.T.G.:A Antonio, Jaume, Gómez, Eudald, Genar, Canario i al tècnic Jonathan Risueño per l’Hospitalet; a Yaya, Carlos, pel Terrassa.PÚBLIC:A porta tancada al Municipal de Badalona.

L’equip català més castigat per les promocions d’ascens en el segle XXI, l’Hospitalet, s’ha tret l’espina i ha recuperat la categoria que va perdre fa tres temporades. Els riberencs s’han beneficiat del nou format i sense guanyar ni un sol partit –empatant-los tots dos– ha pujat a la segona divisió B. L’últim assalt, contra el Terrassa, els de Risueño van empatar a un i es van endur la glòria gràcies a la seva condició de primer classificat que els donava l’ascens en cas d’empat al final dels 90 minuts.

L’Hospitalet va merèixer més en la primera meitat, però no va ser fins a la segona que es va aconseguir avançar. L’inici del partit va ser dominat pel Terrassa, que va intentar posar pressió al seu rival a partir de pilotes penjades en centrades, faltes laterals i córners. Però, a mesura que anaven passant els minuts, els riberencs van accentuar el seu domini fins al punt que els vallesans no van poder passar del mig del camp. Salinas, amb una pilota que el davanter va recollir dins l’àrea, va rematar massa alt; Christian Alfonso ho va provar amb un xut tou aturat per Ortega i Antonio tampoc va encertar amb la porteria. Eudald va ser qui més a prop es va situar del gol en una pèrdua dels vermells que va desembocar en una passada de la mort d’Alfonso cap al lateral, aturada per Ortega. Això era el temps afegit i el Terrassa va agrair el descans.

L’equip de Molist només començar el segon temps va provocar un canvi de tendència amb tres córners consecutius. Tot i això no va poder consolidar-lo perquè l’Hospitalet va marcar al contraatac. Canario, el millor jugador del partit en el primer temps, va rebre una pilota des de la frontal de l’àrea i va clavar la pilota al fons de l’escaire.

Escurçant distàncies

El Terrassa necessitava dos gols i es va abocar al camp rival just després de rebre la diana. Va amenaçar en un servei de córner però en els apropaments es va imposar la defensa riberenca liderada per Parera, que va ser un corcó, atent a totes les pilotes a l’espai i avançant-se a les desmarcades de la davantera rival. De fet, els vallesans no van tenir ocasions importants més enllà d’un xut de Coro, en una segona jugada, un servei llunyà d’Àlex Fernández i un altre de Pelegrín que, rebotat en un defensa, va ser blocat per Aliaga. L’equip de Risueño, en canvi, va poder sentenciar en un xut escorat des de dins de l’àrea aturat per Ortega.

Els vallesans van continuar els atacs, Molist havia mogut la banqueta i va trobar el desequilibri en els jugadors de refresc. Finalment, van aconseguir retallar distàncies just quan es complia el minut 90. En els set minuts de temps afegit, com sol ser habitual, va haver-hi de tot. Oportunitats per a l’Hospitalet per armar contraatacs, ocasions per acumulació del Terrassa i moltes pèrdues de temps. Finalment, amb el xiulet final es va desfermar l’alegria riberenca.

Hem començat millor, però ells han tingut algunes ocasions. Al final, hem pogut equilibrar però ens ha faltat l’encert
Estic orgullós dels meus jugadors. Hem guanyat un partit i empatat un altre però no hem pujat
Xavi Molist
entrenador del terrassa
Hem tingut moltes ocasions en la primera meitat i fins i tot hem pogut sentenciar l’eliminatòria després de marcar