2a divisió A

ANTONIO HIDALGO

ENTRENADOR DEL CE SABADELL

“Les absències de Riqui i Ansu no ens treuen mèrit”

“L’objectiu d’aquest curs era fer un pas endavant i aconseguir estabilitat”

“No nego que soc íntim amic de Xavi i del seu cos tècnic. A partir d’aquí, la vida ens durà per camins que ens faran coincidir o no”

El somriure de l’ascens
Així somreia Antonio Hidalgo, encara damunt la gespa de l’estadi Lorenzo Cuevas de Marbella, moments després de certificar l’ascens del Sabadell. El tècnic català va debutar a la banqueta arlequinada el 7 d’abril del 2019, a Badalona, amb l’equip condemnat al descens a tercera divisió. Un any i quatre mesos més tard, ha tocat la glòria.
Haurem de fitxar i tindrem poc temps per fer-ho. No vull canviar vint jugadors de cop. Analitzarem cas per cas

Pocs estaven més contents ahir que Antonio Hidalgo (Granollers, 6 de febrer del 1979). L’entrenador, que ha retornat el Centre d’Esports Sabadell a segona divisió, va atendre aquest diari amb la veu afectada per una merescuda nit de celebració, poc abans de deixar l’hotel on s’ha concentrat amb el seu equip durant aquesta fase d’ascens, èpica i històrica, que va culminar diumenge amb el triomf contra el Barça B.

Suposo que, tot i les restriccions sanitàries, ho deu haver celebrat durant tota la nit...
L’ocasió ho mereixia. Els nanos s’han cuidat molt bé durant tota la temporada i ja els tocava deixar-se anar. Altres ja tenim una edat i hem hagut d’anar a dormir més d’hora.
Dissabte, en roda de premsa, deia que tractaria d’atacar els punts febles del Barça B. Li va sortir el partit desitjat?
Gràcies a Déu, va passar el que vam preveure. Els vam pressionar a dalt, per evitar que prenguessin la iniciativa i ens sotmetessin. Vam poder prendre’ls la pilota a prop de la seva àrea i vam ser capaços de trobar superioritats per fora, especialment en el costat de Matheus. Finalment, vam capgirar el resultat. El partit, però, es va decidir, com esperàvem, per petits detalls.
El Sabadell, en tot cas, va ser superior al Barça B.
Ha estat el partit més complet dels tres que hem jugat en el play-off. Ells també van tenir els seus bons moments, però.
Fins a quin punt el van ajudar les absències de Riqui Puig i Ansu Fati?
Podria donar una resposta fàcil i dir que m’era igual si jugaven o no, però no és així. És evident que són dos futbolistes que competeixen al màxim nivell mundial i que donen un plus de qualitat. Per tant, si el Barça B no podia comptar amb ells, perdia potencial. En qualsevol cas, la seva absència no treu cap mèrit a la nostra victòria.
Va parlar amb Garcia Pimienta després del partit?
Tenim una relació mot cordial. Em va felicitar i vaig parlar amb ell i amb Toni Alonso. Són dos grans treballadors i dues grans persones.
Físicament, el Sabadell va estar molt bé, tot i que acumulava dues pròrrogues en pocs dies...
Tothom va estar molt bé al voltant de l’equip: els fisioterapeutes, els analistes, l’entrenador de porters, els encarregats de material, la metgessa...
En els minuts finals, se li va aparèixer el fantasma de l’eliminatòria contra l’Atlético B i el gol rebut en el temps afegit?
Es va fer llarg, sí. Els que estàvem fora del rectangle només podíem ajudar amb la veu perquè els de dins allunyessin la pilota de la nostra àrea.
Fa un any, l’objectiu del Sabadell no era l’ascens, oi?
No, ni de bon tros. Volíem fer un pas endavant i aconseguir una estabilitat que no teníem.
Queda demostrat que va ser un encert seguir confiant en el bloc principal d’un equip que, la temporada passada, va estar a la vora del descens...
Tenia clar que, a partir del grup del curs passat, podíem fer una plantilla interessant. Es tractava d’afegir peces que sumessin. Ha estat així i, a més, els jugadors que s’han incorporat han aportat molt futbolísticament.
Hauran de planificar la temporada vinent de seguida. La plantilla mantindrà el bloc principal o, per competir a segona, caldrà fitxar les peces clau?
Haurem de fitxar, sí. Tenim poc temps per fer-ho i analitzarem cas per cas. No soc partidari de canviar vint futbolistes de cop, perquè costa molt aconseguir un bon engranatge.
Si li arriben a dir fa un any i quatre mesos, quan va debutar a la banqueta del Sabadell, que avui estaria a segona divisió no s’ho hauria cregut...
I tant! Encara que en el món del futbol passen les coses més inesperades...
Seria una bogeria pensar que, en un futur no gaire llunyà, podria formar part del cos tècnic del primer equip del Barça, amb Xavi com a primer entrenador?
No puc negar que Xavi i els membres del cos tècnic que l’acompanyen són íntims amics meus. A partir d’aquí, la vida ens portarà per camins que ens faran coincidir o no.
Ara mateix, però, només deu pensar a disfrutar de la segona divisió a la banqueta del CE Sabadell...
Sí, sí. Ara em toca gaudir d’això al màxim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)