2a divisió FEF

La nova segona B

2a divisió B. El coronavirus ha obligat la FEF a reestructurar la categoria ampliant-la fins als 100 equips

Obligats a reinventar-se i reestructurar la competició. Aquesta és una altra de les conseqüències que està deixant el coronavirus a la segona B. Tot i que la decisió no és ferma, la FEF ja ha començat a notificar als clubs quin sistema de competició hi haurà el curs 2020/21 per a una categoria que en teoria ha de començar els pròxims dies 26 i 27 de setembre i que veurà ampliat el nombre de clubs dels 80 als 100, ja que l’ens esportiu va dictaminar que no hi haurien descensos a tercera després de les 28 jornades que es van disputar abans que la pandèmia ho aturés tot.

La segona B constarà de cinc grups de vint equips. En aquests cinc grups es crearan deu subgrups de deu equips que s’establiran amb el criteri de proximitat geogràfica –ara mateix hi ha deu equips catalans que jugarien a la segona B: el Cornellà, el Barça B, el Lleida, l’Olot, l’Espanyol B, el Llagostera, el Nàstic, el Prat, el Badalona i l’Hospitalet, tot i que el Lleida podria pertànyer a un altre subgrup per encabir-hi l’Andorra.

En cada subgrup de deu equips es jugaran divuit jornades (un partit d’anada i tornada entre tots) i els tres primers classificats accediran al grup intermedi d’ascens. Els trenta equips s’agruparan en cinc grups de sis que jugaran deu jornades (també amb partits d’anada i tornada entre tots) i, de nou, els tres primers i el millor quart de tots es classificaran per a la fase final d’ascens a segona A (hi haurà setze equips classificats i catorze que no). Els setze que sí, disputaran un play-off (primers contra el millor quart i els tercers, a més dels segons entre si i contra el tercer que resti), i els quatre millors pujaran a segona A, els dotze que no ascendiran disputaran la segona B PRO el curs 2021/22. Per aquesta categoria, el quart, cinquè, sisè i setè de cada deu dels subgrups de la fase inicial (40 equips) es disputaran deu places, que s’afegiran als dotze anteriors i els catorze que no s’hauran classificat per a la fase final d’ascens a segona A, a més dels quatre que baixaran de segona A (40 equips en total).

Per a la fase de permanència per no baixar a tercera, encara no hi ha determinat el format, però els tres pitjors classificats de cada subgrup (30 equips) lluitaran per la permanència a la segona B.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)