Girona

El premi es farà esperar

El Girona rebrà el dijous 13 l’Almeria en l’arrencada d’un ‘play-off’ que no decidirà el tercer ascens a primera fins al dia 23

El comitè de competició resol que el partit del Fuenlabrada al camp del Deportivo s’ha de jugar demà

Més tard que mai. El 23 d’agost, la data de la final de la Champions League que tancarà una temporada anòmala, és també la que ha fixat LaLiga per a l’últim partit de segona A, el que determinarà quin és el tercer equip que, juntament amb l’Osca i el Cadis, se’n va cap a primera divisió. Després de dies i dies d’una incertesa que carregava d’impaciència, el Girona va saber ahir al vespre, poc després de la resolució del comitè de competició que alegrava el Fuenlabrada i ensorrava l’Elx, el camí que l’espera si vol recuperar per la via indirecta el lloc perdut a l’elit el curs passat. Serà un camí llarguíssim, amb dues eliminatòries concentrades en deu dies però que no comencen fins al dijous 13 d’agost, amb el Girona-Almeria a Montilivi. Tres dies després, el diumenge 16, la tornada als Jocs del Mediterrani. I si supera el primer obstacle, una final a doble partit entre el 20 i el 23 d’agost, més d’un any natural després d’haver començat una temporada inoblidable.

El Girona va tornar ahir a la feina, després de dos dies de descans, sense saber si aquesta setmana arrencaria per fi el play-off. La impaciència començava a vessar, sobretot al vestidor, però no hi va haver comunicat. Sí que en va fer un el seu rival, l’Almeria, que assegurava que havien arribat “a un punt crític” i reclamava una solució urgent. L’anunci oficial va acabar arribant hores més tard, però amb l’afegit que la fase decisiva començarà encara més tard del que podien preveure equips com el Girona i l’Almeria. Segons va indicar LaLiga en el comunicat en què va anunciar els horaris, el fet que s’hagués detectat un cas positiu per coronavirus a la plantilla del Saragossa (Puado) i que els aragonesos no puguin fer entrenaments en grup –tot i que avui ja s’hi podrien posar– s’ha tingut en compte en l’elecció de les dates. Sense saber si la temporada que ve competiran a primera o a segona A –encara que LaLiga els permeti arrencar més tard la competició per poder fer vacances–, la planificació estarà del tot condicionada. Els clubs comencen a perfilar plantilles, i n’hi ha com el Girona que no sabran en quin escenari competiran fins d’aquí a tres setmanes, si arriba a la final, o com a mínim fins al dia 16, si és eliminat de seguida.

Demà, a Riazor

El comitè de competició, amb dos vots a favor i l’abstenció de la presidenta, va resoldre després de moltes hores de reunió que el partit de la discòrdia entre el Deportivo i el Fuenlabrada, l’únic que es va suspendre de l’última jornada de lliga regular, s’ha de jugar. Concretament, demà mateix, a Riazor, tot i que el Deportivo havia mostrat sempre l’oposició a jugar el partit –voldria que es repetís tota la jornada– i hores abans de la resolució va fer un pas més, en negar-se a sotmetre’s als tests PCR encarregats per LaLiga. El Fuenlabrada somriu –pendent encara, això sí, d’un expedient obert pel jutge instructor de la federació que l’amenaçava fins i tot amb el descens– i l’Elx s’endú una garrotada una setmana més tard de ser proposat per LaLiga per accedir com a sisè a la fase d’ascens. El comitè de competició, que ja havia refusat divendres la proposta de l’instructor de la RFEF de donar el partit per perdut al Fuenlabrada, explica en la resolució que ha avaluat la documentació aportada per la comissió de seguiment del conveni de coordinació entre LaLiga i la RFEF, amb documents del servei de salut de la Xunta de Galícia i del metge del Fuenlabrada sobre l’alta epidemiològica d’un nombre suficient de jugadors aptes per jugar. Entenent que el club i LaLiga acrediten les condicions mínimes per poder jugar, el comitè va fixar el partit a Riazor demà (20 h).

EL DESLLORIGADOR

El Fuenlabrada veu la llum per la decisió del comitè i buscarà demà l’accés al ‘play-off’

L’ARGUMENT

El positiu al Saragossa, que no s’entrena en grup, ha fet retardar les dates a LaLiga

ÚLTIM DIA DE CURS

El partit definitiu de 2a A coincidirà amb la final de la Champions, el 23 d’agost
SEMIFINALS
DIJOUS 13 D’AGOST
Girona-Almeria (*)-Saragossa
DIUMENGE 16 D’AGOST
Almeria-Girona Saragossa-(*)
FINAL
DIJOUS 20 D’AGOST
Anada
DIUMENGE 23 D’AGOST
Tornada (*) Plaça pendent d’adjudicar. El Fuenlabrada necessita un punt demà a Riazor per superar l’Elx

MÉS HANDICAPS

Encara que iniciïn el curs vinent més tard, la planificació estarà del tot condicionada

El Deportivo comença a citar els jugadors

X.M.

El Fuenlabrada necessita demà un punt a Riazor per atrapar l’Elx i prendre-li la sisena plaça, l’última d’accés a les eliminatòries. El Deportivo ha mostrat des del primer dia la disposició a arribar fins on faci falta per mirar d’evitar el descens a segona B i s’havia negat sempre a jugar només el partit que es va ajornar contra els madrilenys, però el gir d’ahir el va fer reaccionar. I això que al matí van fer un pas més en la seva voluntat de no jugar el partit de demà, perquè no es van presentar als tests PCR a què LaLiga els havia citat ahir al matí, hores abans de saber-se la resolució del comitè de competició. Els gallecs ja havien avisat que no s’hi presentarien. Un cop coneguda la resolució, però, el club gallec va començar a contactar amb els jugadors per citar-los entre avui i demà a la Corunya.

L’Elx, pendent de l’expedient contra el Fuenlabrada

X.M.

La resolució del comitè de competició reactiva les expectatives del Fuenlabrada. El comitè, això sí, indica també en la resolució que s’està instruint un procés extraordinari contra el Fuenlabrada i que una sanció podria fins i tot alterar el resultat del partit que s’ha de jugar demà i, per tant, condicionar el play-off . Aquest procés extraordinari és ara la bala que queda per agafar-se a l’Elx (més enllà de confiar en el Deportivo), un altre dels més condicionats per l’embolic. L’Elx havia anat agafant esperança de lluitar per l’ascens, i fins i tot LaLiga va comunicar fa vuit dies al comitè de competició que el Dépor-Fuenlabrada quedava suspès i que el conjunt il·licità seria l’equip proposat per jugar el play-off com a sisè. En un comunicat, l’Elx demana a LaLiga que es pronunciï sobre la seva classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)