Girona

Incertesa com a forma de vida

Un nou positiu per Covid-19 a la plantilla de l’Almeria torna a afegir suspens al ‘play-off’ ara que ja se’n sabien les dates

Si aquest contratemps no altera la disputa de les eliminatòries, serà el 23 d’agost quan es jugarà la final, dinou dies abans de l’inici de la lliga

El fet de no saber en quina categoria militarà condiciona la planificació del Girona en un moment en què els equips ja s’estan movent

El final d’aquesta segona divisió A no té un dia tranquil. I és que ahir la categoria de plata va rebre una nova sacsejada quan l’Almeria, el rival del Girona, va anunciar que té un altre positiu per Covid-19 a la plantilla. El contagiat, detectat en els PCR efectuats dilluns i que havia donat negatiu en les tres proves dutes a terme durant la setmana passada, és el segon positiu de la plantilla, tots dos, d’acord amb el que va indicar l’entitat, amb “un bon estat de salut”.

Tot plegat, doncs, va provocar que l’Almeria, que es va entrenar ahir al matí, aturés de nou l’activitat. En saber-se el cas, el club va activar immediatament el protocol sanitari i va suspendre els entrenaments en espera dels resultats dels nous tests a què seran sotmesos properament els integrants del conjunt per tal de descartar un brot. El contratemps, evidentment, condicionarà la preparació de l’equip orientat per José Gomes, ja que quan reprenguin els entrenaments hauran de fer-ho sota estrictes mesures de seguretat, sense poder fer, durant els primers dies, exercicis col·lectius.

A Girona, la notícia procedent d’Almeria va xocar amb l’efecte balsàmic que va tenir l’oficialització de la data dels play-off dilluns, després del desconcert viscut darrerament. Amb les dates a la mà, l’equip orientat per Francisco respira, ja focalitzat a preparar l’eliminatòria contra els andalusos –anada a Montilivi el 13 d’agost i tornada al Jocs del Mediterrani el 16–, malgrat que el nou positiu del rival, quan falten vuit dies per al primer enfrontament, torni a afegir suspens a la situació. “Ara podem treballar per arribar de la millor manera a aquest primer partit”, va valorar ahir el director esportiu de l’entitat blanc-i-vermella, Quique Cárcel, als mitjans oficials del club gironí, i també es va referir al moment del grup: “L’equip no ha deixat mai d’estar connectat, de saber el que s’hi jugava, i el cos tècnic ha arribat amb molta força. L’equip està molt unit, amb energia a l’hora d’entrenar-se i amb l’objectiu molt clar”, va explicar. “El fet de no tenir data va generar preocupació i sensació d’ambigüitat, ja que tothom entén que la situació és molt difícil amb la pandèmia, però a la vegada el fet de no saber quan es jugaria ha afectat. La gent ara en té ganes, té il·lusió, i, en l’aspecte mental, qui hi arribi millor tindrà avantatge”, va indicar.

Queda clar, però, que per al Girona abandonar aquest clima d’incertesa és missió impossible. Als despatxos no ho veuen clar i hi ha preocupació pel que fa a la temporada vinent, ja que la data de les eliminatòries s’encavalca gairebé amb l’inici de la lliga. La final de la fase d’ascens acabarà el 23 d’agost, dia en què se’n disputarà la tornada –l’anada serà el dia 20– i el campionat 2020/21 començarà el 12 de setembre, la qual cosa complica molt la planificació. La majoria de conjunts ja estan començant a confeccionar les plantilles per a la pròxima campanya, mentre que el Girona no sap encara en quina categoria militarà, si a primera o a segona. Com a molt aviat, ho sabrà el dia 16, si és eliminat de la fase d’ascens en la semifinal. Si no, no sortirà de dubtes fins al dia 23, gairebé dues setmanes abans que torni la competició. “Si estem a primera, ens trobarem una situació en què el mercat ja estarà molt avançat i, si estem a segona, serà més difícil encara, perquè a segona tens els recursos que tens i és molt diferent”, va manifestar Cárcel, l’arquitecte de l’equip. “Com a director esportiu, em preocupa aquest desavantatge competitiu que tindrem respecte a altres clubs. Però no és moment de plorar ni de pensar en altres coses, sinó de pensar en l’objectiu que tenim ara: jugar el play-off de la millor manera. Nosaltres, des de la direcció esportiva, intentarem treballar i avançar-nos al que pugui passar”, va assenyalar.

Fitxar, però, no és l’únic problema que es genera al Girona pel fet d’acabar el curs tan tard. La pretemporada també inquieta, tot i que els equips que juguin la promoció començaran el campionat més tard. “Acabant un play-off el 23 d’agost, és molt difícil visualitzar quina pretemporada farem; la temporada comença el 12 de setembre... Necessitem encara més respostes i és clar que si allarguem quinze dies també preocupa com planificarem aquesta pretemporada. Si tothom està jugant amistosos...”, va cloure Cárcel.

DOS CONTAGIATS

12
de setembre
està previst que comenci la lliga la temporada vinent.
Em preocupa aquest desavantatge competitiu que tindrem respecte a altres clubs
Quique Cárcel
DIRECTOR ESPORTIU DEL GIRONA
Si estem a primera, ens trobarem una situació en què el mercat ja estarà molt avançat. Si estem a segona, serà encara més difícil
És el segon positiu al conjunt andalús, després del de la setmana passada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)