Girona

Centrats i concentrats

El Girona fa cas de la voluntat de LaLiga i ho té tot preparat per aïllar la plantilla i el cos tècnic al PGA des de demà fins que acabi la competició

La negativa del Saragossa genera l’enèsim embolic

El Girona accepta i acata la decisió de LaLiga de voler fer concentrar els equips que lluitaran a partir de dijous per obtenir la tercera plaça d’ascens a primera. Tot i que la decisió no va agradar a alguns jugadors blanc-i-vermells, el club entén que s’han de minimitzar els riscos per afavorir que el play-off es pugui desenvolupar sense cap més sobresalt. El problema, però, és que no tots ho veuen igual. La plantilla del Saragossa es nega a confinar-se, i la directiva, que manté un torcebraç amb Tebas i ja ha manifestat que arribarà fins on faci falta per defensar que han de pujar, fa costat als jugadors. “Això que vol imposar LaLiga és una norma contrària a la llei. LaLiga no és la titular dels drets titulars dels jugadors; ho és el Saragossa. Els jugadors no treballen per LaLiga; ho fan pel Saragossa”, va explicar el president, Christian Lapetra. La negativa dels aragonesos genera l’enèsim embolic d’aquesta recta final de competició.

Vuit dies o quinze

La plantilla del Girona tenia descans ahir i també avui. Tornen a estar citats demà, a La Vinya, i si no hi ha marxa enrere la intenció és que ja s’hi quedin concentrats. El club ho ha preparat tot perquè els jugadors, el cos tècnic, els fisioterapeutes i els recuperadors que formen el nucli de l’activitat diària a La Vinya s’allotgin a partir de demà a l’hotel Camiral. La idea de LaLiga és que la concentració dels equips s’allargui fins que acabin la competició. Per tant, serà d’una setmana per als que quedin eliminats en les semifinals, i de quinze dies per als que arribin fins a l’últim partit.

La possibilitat de fer allotjar els equips ja s’havia plantejat per incloure-la en una de les fases del retorn a la competició, durant el confinament, però es va acabar descartant, sobretot per les reticències mostrades pels futbolistes. En aquell context, el Girona ja tenia clar que, si s’activava la concentració, s’entendria amb els responsables del PGA. Sense tenir una ciutat esportiva pròpia, l’equip centra l’activitat diària a La Vinya, el centre d’entrenament construït des de zero pel PGA, a canvi d’un lloguer. A La Vinya hi ha dos camps i mig i una zona de vestidors, gimnàs i despatxos, però cap espai per menjar-hi –l’equip ho feia en una sala d’un altre edifici del complex, la Casa Club– ni encara menys per dormir-hi. La solució, però, és ben a prop. A poc més d’un quilòmetre, hi ha el Camiral, un hotel de cinc estrelles que és el centre del complex. De cinc estrelles, és el més luxós i espaiós (145 habitacions), però no l’únic hotel, perquè també hi ha La Vida (50 habitacions). El Camiral està obert al públic després d’un període tancat a causa de la pandèmia. Hi haurà zones reservades per a l’equip, com ha passat després del confinament quan els clubs han jugat a camp contrari i han fet nit en un hotel.

L’AFE, tampoc

La negativa de la plantilla del Saragossa, amb el suport dels directius, va ser posterior al comunicat de l’AFE, que sempre ha mostrat la seva oposició a aquestes concentracions. “Amb relació a l’exigència unilateral per part de LaLiga de concentrar els futbolistes que han de disputar els play-off d’ascens a primera, l’Associació de Futbolistes Espanyols vol manifestar la seva disconformitat per trobar-se fora de l’àmbit del conveni col·lectiu. Aquesta associació defensarà qualsevol vulneració que es produeixi respecte al que està estipulat en el conveni col·lectiu que atempti contra els drets i la salut dels nostres companys”, explicava el comunicat.

Negatius a l’Almeria

L’Almeria, rival del Girona a partir de dijous, va fer públic ahir els resultats d’uns altres tests, que revelaven que no s’havien detectat més positius a la plantilla. Els andalusos, per tant, han de poder començar a preparar la visita de dijous a Montilivi, en l’anada d’una de les semifinals del play-off d’ascens.

MÉS EN CONTRA

L’AFE reitera la disconformitat amb una mesura “fora del conveni col·lectiu”

IDEA ACATADA

A alguns jugadors no els ha agradat, però el club entén que s’han de minimitzar riscos

ELS DE LA VINYA

S’hauran de quedar a dormir els jugadors, els tècnics i els fisioterapeutes

I SI NO HO FAN TOTS?

La plantilla del Saragossa es nega a confinar-se i el club dona suport als jugadors

Un hotel amb presència del Girona d’Eusebio, el City i equips de primera

X.M.

Aquesta temporada no ho feia, però el Girona s’havia allotjat sovint a l’hotel Camiral la temporada passada, amb Eusebio a la banqueta. Ho solia fer quan es concentrava per als partits a Montilivi. També va fer una estada a l’hotel del PGA el Manchester City, aprofitant la visita a Montilivi en el trofeu Costa Brava del 2017. El conjunt de Pep Guardiola va fer una concentració de quatre dies a les instal·lacions. Alguns rivals que visitaven el Girona, quan l’equip era a primera, també s’allotjaven al Camiral. Ara, després del confinament, els visitants que es queden a dormir ho solen fer al Mas Solà de Santa Coloma.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)