Girona

En mans dels uruguaians

El Girona-Almeria del ‘play-off’ concentrarà dos dels grans puntes de la lliga, capaços de decidir el destí dels seus en qualsevol moment

Stuani ha fet 29 dianes (el 60% del total de les del Girona) i Darwin, 16 (el 25%)

Després del circ generat pels positius de Covid-19 al Fuenlabrada i els moviments d’urgència –però sense pressa– de LaLiga, l’eliminatòria del play-off entre el Girona i l’Almeria s’acosta. La posició final en el campionat ha emparellat dos equips cridats a l’ascens pel seu potencial econòmic que es veuen obligats a buscar l’objectiu en dues eliminatòries a vida o mort. I ja se sap, com més igualats i decisius són els partits, més important és comptar amb jugadors diferencials. D’aquests n’hi ha en un equp i en l’altre, i no pas pocs, però hi ha dos noms que sobresurten per sobre de la resta i, curiosament, els dos són uruguaians. Si Cristhian Stuani és mig Girona, el paper de Darwin Núñez en l’Almeria no és gaire inferior. Dues generacions de davanters, un amb 33 anys i l’altre amb 21 acabats de fer, que tenen entre cella i cella el gol, una de les claus que els permetran guiar els seus equips cap a l’elit.

Stuani ja ha estat el gran responsable de conduir el Girona fins al play-off, ja que, sense els seus 29 gols, que l’han convertit en el màxim golejador de la categoria amb deu dianes més que Luis Suárez (Saragossa), el Girona hauria tingut encara molts més problemes durant la campanya. L’ariet dels gironins ha marcat ni més ni menys que el 60% dels gols de l’equip, que amb 48 dianes ha estat el menys golejador de la zona alta. El blanc-i-vermells han trobat en Stuani un autèntic tresor que ha desencallat per als seus companys molts partits de la lliga, o bé amb rematades d’autèntic depredador o bé mostrant una gran eficàcia dels del punt de penal –ha marcat en onze dels dotze llançaments des dels onze metres d’aquest curs–. De fet, sempre que l’uruguaià ha vist porteria rival el Girona ha puntuat (amb quinze victòries i cinc empats), a excepció del duel al Carlos Tartiere, en què el de Tala va fer el 2-1 però els gironins van acabar sucumbint 4-2 jugant amb un home menys per l’expulsió d’Àlex Granell des del minut 17.

A l’Almeria el pes de Darwin Núñez en l’aspecte golejador no ha estat tan destacat, ja que ha marcat només el 25% dels gols dels andalusos. L’uruguaià n’ha fet 16, dels 62 de l’equip –el més golejador de la lliga–, i ha acabat la temporada com el quart màxim golejador de la categoria darrere del mateix Stuani, Luis Suárez i Yuri (Ponferradina), que n’ha fet 18. Darwin ha estat una de les sensacions de l’any i en la seva primera aventura a Europa ha demostrat que pot ser un davanter diferencial. De fet, el d’Artigas ja ha despertat l’interès de grans clubs del continent i els quatre milions que l’Almeria va pagar al Peñarol, el seu club de formació, seran pocs pels que es podrien treure d’una venda.

El duel entre Stuani i Darwin Núñez centrarà l’atenció de tot el seu país, ja que, si Stuani ha estat un indiscutible en la selecció tot i viure sempre a l’ombra de jugadors com Forlán, Cavani i el blaugrana Luis Suárez, a l’Uruguai veuen Darwin Núñez com la futura estrella del país. De motius no en falten, ja que el davanter de l’Almeria està deixant empremta pels seus moviments i l’olfacte per al gol.

Darwin, amb polèmica

Que l’Almeria pugui disposar de la seva gran estrella en la primera eliminatòria contra el Girona fa que el partit estigui molt més igualat. Ara bé, la seva participació és difícil d’entendre, ja que hi serà perquè el comitè de competició va ser més tou que mai, després que el jove uruguaià fos expulsat al final del partit de la penúltima jornada per haver agredit més d’un jugador de la Ponferradina. Concretament, el col·legiat va fer constar en l’acta un cop de cap, diverses puntades de peu i cops de puny de Darwin, un fet que feia pensar en una sanció exemplar que hauria provocat que el davanter estigués suspès durant el play-off, però el comitè, reunit a una velocitat que no té res a veure amb la calma que ha tingut ara per resoldre el cas del Fuenlabrada, només el va sancionar amb un partit, que va complir en l’última jornada, en l’empat de l’Almeria contra el Màlaga (0-0), un resultat que va impedir als andalusos acabar en tercera posició i assegurar el factor camp fins al final.

CRISTHIAN STUANI

29
gols
ha marcat l’ariet del Girona i és, amb diferència, el màxim golejador de la categoria.

MÉS DEPENDENTS

Stuani ha fet el 60% dels gols del Girona (48) i Darwin, el 25% dels de l’Almeria (62)

DARWIN NÚÑEZ

16
gols
ha marcat el punta de 21 anys en la seva primera experiència en el futbol europeu.

COTITZA A L’ALÇA

Els 4 milions que va pagar l’Almeria al Peñarol podrien quedar en res en una futura venda
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)