Girona

L’hora de la veritat

El Girona rep l’Almeria, en l’anada de les semifinals de la promoció d’ascens a primera, l’última bala que els queda als blanc-i-vermells per tornar a l’elit

Francisco recupera Maffeo i Calavera, però perd Brian Oliván per un esquinç

A última hora de la tarda, l’Almeria comunica que aïlla un membre de l’equip per un resultat “no concloent”

Gairebé un any després, 361 dies exactament, que el Girona comencés el camí cap a segona, amb l’objectiu d’arribar a primera, es troba avui en un punt transcendental del trajecte. Protagonista d’un decebedor paper en la lliga regular, en què va acabar cinquè dirigit per quatre entrenadors diferents, el grup blanc-i-vermell rep l’Almeria a Montilivi en l’anada de l’eliminatòria de semifinals del play-off d’ascens. El conjunt gironí, doncs, té davant seu el primer de quatre partits que poden canviar-li el destí, en una temporada marcada per la inestabilitat oferta per l’equip i també, evidentment, per la pandèmia que ha fet alterar irremeiablement la competició.

De fet, amb el nou calendari postconfinament, el 2 d’agost s’hauria d’haver disputat la tornada de la final, però el cas Fuenlabrada va paralitzar-ho i endarrerir-ho tot. A més, durant dues setmanes, la disputa del play-off, sense data i amb una encreuament sense completar, es va convertir pràcticament en una incògnita, en un moment en què el campionat anava a la deriva, convertit en un guirigall sorollós i sense decisions dels estaments oficials. Tot plegat va desembocar en un clima d’incertesa important, que, almenys al vestidor del Girona, va afectar, d’acord amb el què han explicat pesos pesants com Àlex Granell i Cristhian Stuani. Ara, però, això ja és passat i amb el matx a l’horitzó des de la setmana passada, l’equip gironí només pensa en el vital duel que té amb l’Almeria.

Aquests dies extres, a més, han servit a Francisco, aterrat a Girona fa un mes i mig en plena voràgine de partits, per treballar amb més calma i introduir i insistir en idees i conceptes que no havia pogut aplicar abans. Tot i això, aquesta tarda, al feu gironí, no s’entreveuen sorpreses en l’alineació i s’espera que el tècnic andalús doni continuïtat a l’onze amb el qual va acabar el campionat. L’únic dubte és el lateral dret, ja que Pablo Maffeo i Jordi Calavera tot just van integrar-se al grup dilluns després de superar sengles lesions musculars, per la qual cosa sembla probable que sigui Ramalho qui ocupi aquesta posició. Només hi ha una baixa: la de Brian Oliván, per un esquinç al turmell.

Calma tensa

La prèvia de l’enfrontament havia transcorregut sense sobresalts tot i els antecedents, però ahir, a última hora de la tarda, van encendre’s de nou les alarmes. I és que, a 24 hores de l’inici del partit, l’Almeria va comunicar que havia aïllat un membre de l’equip “després de detectar-se un resultat no concloent en les proves mèdiques”. El club andalús, que ja té dos positius confirmats per Covid-19 en la plantilla, va explicar que la persona en qüestió, que no presenta símptomes, va donar positiu en el test fet dimarts i que, posteriorment, en un altre control va donar negatiu. En vista d’això, es va dur a terme una tercera prova, de la qual s’esperen els resultats. Tot plegat, però, no hauria d’impedir la disputa del matx, i de fet l’Almeria, concentrat en un hotel des de diumenge i que va entrenar-se ahir al vespre, va indicar que té la voluntat de desplaçar-se a Girona avui, com tenia previst. Ahir almenys, cap estament oficial va dir-li el contrari.

Debut de l’entrenador

Va ser aquest el darrer contratemps per a un Almeria que ha passat uns dies d’inconstància i que es presentarà a Montilivi amb nou entrenador. José Gomes va rellevar Mario Silva fa només tretze dies, amb la lliga ja acabada, i l’equip andalús encara no ha jugat cap partit sota les seves ordres la qual cosa fa complicar predir què pot plantejar. El portuguès, el cinquè tècnic que té el conjunt aquest curs, tampoc ha pogut dirigir amb normalitat durant el temps que fa que va ser nomenat, ja que els dos positius sorgits van fer aturar els entrenaments diversos dies i van condicionar les sessions per protocol.

COVID-19

Les proves van donar positiu i després negatiu. En la plantilla hi ha dos contagiats

L’ATURADA

El temps sense competir ha servit a Francisco per treballar més a fons amb l’equip

LATERAL DRET

El dubte en l’onze és si continuarà Ramalho o entrarà Maffeo, ja recuperat

EL RIVAL

L’Almeria estrena tècnic, José Gomes, aterrat fa 13 dies i que no ha dirigit cap partit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)