Girona

El Girona colpeja primer (1-0) contra l’Almeria

2a divisió A. Un gol d’Stuani dona avantatge al conjunt blanc-i-vermell per la tornada de diumenge al feu de l’equip andalús

El Girona ha colpejat primer en l’eliminatòria de semifinals del play-off d’ascens a primera divisió. L’equip orientat per Francisco s’ha imposat en l’anada disputada a Montilivi contra l’Almeria (1-0) amb un gol d’Stuani i obté avantatge per la tornada, que tindrà lloc diumenge al Juegos del Mediterraneo.

Ha estat en un partit en què el Girona ha estat millor que el seu rival. Ja el primer temps, sense generar molta producció ofensiva, ha estat clarament dels de Francisco. Els blanc-i-vermells, amb el seu onze de sempre, posat en un 4-2-3-1 per atacar, ha jugat a camp rival, davant d’un Almeria que s’ha dedicat a fer passar el temps, instal·lat amb cinc al darrera, a l’espera que Darwin Nuñez pesqués alguna cosa a dalt. Els visitants, amb nou tècnic, José Gomes, han canviat de sistema, han desplegat un 5-4-1, i se’ls ha vist molt incòmodes, sobretot en atac en que no han pogut activar al seu ariet uruguaià ni, ben controlats pel sistema defensiu local, les seves ràpides transicions defensa-atac.

Pel què fa als gironins, Aday s’ha convertit l’home més perillós, primer per l’esquerra i després per la dreta, malgrat no finalitzar cap acció. Ho ha provat el de Sentmenat amb un xut llunyà que ha aturat Sivera i amb múltiples centrades a l’àrea que no han trobat Stuani. També ha acabat l’acte entrant en joc Samu Saiz que ha començat a la dreta i ha canviat amb Aday a l’esquerra, on ha estat més influent i ha iniciat alguna jugada interessant que no ha acabat amb finalització.

La represa ha començat amb l’Almeria fent un pas endavant, amb Lazo i Darwin connectant i creant dues ocasions, havent en una d’elles d’intervenir Riesgo. Tot i això, els mags del Girona s’han il·luminat i han decantat el partit. Samu, Stuani i Borja, que havia estat intranscendent fins al moment, han mesclat, el 10 li ha posat una pilota mesurada des de fora de l’àrea al 14, que ha rebut a l’àrea petit i ha regalat el gol al 7 que ha avançat als blanc-i-vermells. El gol número 30 de Stuani.

Això ha estat al minut 54 i aleshores José Gomes ha decidit desfer el què havia fet i tornar a una formula més recognoscible, a un 4-2-3-1, que tampoc li ha funcionat a l’Almeria que no ha estat capaç d’inquietar a un solvent Girona, que ha fet un primer pas per ser a la final de la fase d’ascens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)