Girona

A Elx, contra la història

Els precedents. El Martínez Valero és un dels camps maleïts per al Girona, que no hi ha guanyat mai i en la lliga només ha sumat tres punts en vuit visites. A més, només hi ha marcat dos gols

Elx 0 girona 0

ELX:Manu Herrera; Damián Suárez, Etxeita, Verdés, Edu Albacar; Mantecón, Rivera; Xumetra (Aaron Ñíguez, 69’), Carles Gil (Javi Flores, 86’), Fidel (Powel, 75’); i Coro.GIRONA:Dani Mallo; Jose, Richy, Migue, David Garcia; Marcos Tébar, Luso; Felipe (Toni Moral, 72’), Bordas, Jofre (Juanlu, 72’); i Acuña (Ion Vélez, 84’).ÀRBITRE:Bikandi Garrido.T.G.:Rivera; Migue, Jose, Luso, Toni Moral i Juanlu (89’).

Elx 1 girona 0

ELX:Badia, Gil, Verdú, Calvo, Josema, Cruz (Andoni, 66’), Josan (Manuel Sánchez, 80’), Folch, Fidel (Milla, 57’), Nino (Medina, 80’) i Escriche (Jonathas, 66’).GIRONA:Riesgo, Maffeo (Zeballos, 77’), Juanpe, I. Miquel, Mojica (Jairo, 71’), Rivera (Gumbau, 77’), Granell (Valery, 64’), Aday (Soriano, 64’), Samu, Borja i Stuani.GOLS:1-0 (47’) Escriche.ÀRBITRE:Moreno Aragón.T.G.:Badia, Gil i Andoni; Juanpe, Aday, Stuani i Samu.

Elx 1 girona 1

ELX:Javi Jiménez; Caro, Armando, José Ángel (Vergos, 75’), Noblejas (Álex Martínez, 69’); Lolo, Pelayo (Héctor, 57’); Álvaro, Cristaldo, Àlex Moreno; i Sergio León.GIRONA:Becerra; Olivas, Lejeune, Alcalá; Maffeo, Pere Pons, Granell, Eloi (Richy, 60’), Clerc; Mata (Coris, 72’) i Herrera (Alcaraz, 89’).GOLS:0-1 (8’) Granell. 1-1 (75’) Clerc (p.p.).ÀRBITRE:Eiriz Mata.T.G.:Lolo i Noblejas; Eloi, Granell, Herrera i Lejeune.T.V.:a Alcalá (39’).

Elx 1 girona 0

ELX:Juan Carlos; José Ángel, Pelegrín, Josete; Dorca, Pelayo (Álex Fernández, 69’); Pedro (Rober Correa, 37’), Fabián (Armando, 88’), Iriondo; Nino i Guillermo.GIRONA:René; Ramalho (Coris, 88’), Alcalá, Juanpe; Cifu, Pere Pons, Granell (Longo, 65’), Aday; Portu Borja García; i Sandaza (Cristian Herrera, 86’).GOLS:1-0 (87’) Rober Correa.ÀRBITRE:Valdés Aller.T.G.:Fabián; Ramalho i Granell.

Elx 0 girona 0

ELX:Willy, Carpio, Pelegrín, Etxeita, Ripa, Generelo (Linares, 61’), Mantecón, Xumetra, Wakaso (Palanca, 82’), David Sánchez i Bodipo (Ángel, 72’).GIRONA:Santamaría, Jose, Noguerol, Migue, Bautista, Tébar, Ángel (Moha, 57’), Dorca, Jandro (Borja Sánchez, 77’), Despotovic (Kiko Ratón, 61’) i Peragón.ÀRBITRE:Hernández Hernández.T.G.:Bodipo, Generelo, Xumetra, Wakaso i Linares; Peragón, Tébar, Noguerol, Jose, Migue i Bautista.

Elx 4 Girona 0

ELX:Willy, Rubio, Samuel, Tena (Chaspenet, 59’), Ripa, Wakaso, Acciari, Juli, Trejo (Paco, 82’) , Generelo (Ximo, 75’) i Molina.GIRONA:Jorquera, Galán, Òscar Álvarez, Cañas, Migue, Gerard (Peragón, 66’), Dorca, Chechu, Juanma, Germán Beltrán (Tébar, 46’) i Calle (Kiko Ratón, 66’).GOLS:.1-0 (47’) Molina. 2-0 (53’) Generelo. 3-0 (81’) Molina. 4-0 (90’) Acciari.ÀRBITRE:Pérez Montero.T.G.:Tena i Paco; Cañas, Dorca, Tébar i Galán.

ELX 2 girona 1

ELX:Willy Caballero, Òscar Rubio, Samuel, Amaya, Raúl Fuster, Usero, David Fuster (Cobo, 84’), Saúl (Rodri, 67’), Santos, Miguel i Caprari (Rubén Pérez, 46’).GIRONA:Iván Gómez, Jose, Serra, Rangel, Migue, Cañas, Gabri, Matamala, Dorca, Chechu i Igor.GOLS:1-0 (33’) Saúl. 1-1 (37’) Matamala. 2-1 (60’) Miguel.ÀRBITRE:Alfonso Suárez.T.G.:Raúl Fuster, David Fuster, Cobo i Miguel; Gabri, Migue i Cañas.

Elx 1 girona 0

ELX:Juan Carlos, Flaño, Etxeita, Rodas, Beranger, Mantecón, Rúper, Xumetra (Perico, 84’), Palanca (Generelo, 68’), Kike Mateo (Nicki Bille, 77’) i Ángel.GIRONA:Dani Mallo, Luso, Dani Erencia, Rigo, Migue, Marcos Tébar (Goiria, 74’), Ballini (Garmendia, 66’), Acciari, Benja, Óscar Díaz (Jandro, 66’) i Coro.GOLS:1-0 (52’) Xumetra.ÀRBITRE:Arias López.T.G.:Kike Mateo, Perico i Beranger; Ballini i Luso Delgado.

Avui arrenca la final del play-off d’ascens a primera i això vol dir que difícilment cap dels 22 protagonistes que saltaran d’entrada al terreny de joc tindran res més al cap que no sigui aconseguir un resultat positiu per al seu equip. Ara bé, per als gironins la sensació pot ser una mica estranya. I és que, després d’arrencar el curs com el gran favorit a l’ascens directe, el Girona s’ho jugarà tot a cara o creu contra un Elx que, ara fa un any, pràcticament ni somiava amb la possibilitat de veure’s a només un pas del retorn a primera. I deixant de banda el pressupost i la qualitat de les plantilles, el cert és que la història i els precedents donen la condició de favorit a l’Elx. I és que si el Girona vol tornar a la màxima categoria només un any després de perdre-la, haurà de superar un dels rivals que s’han convertit amb el pas dels anys en una bèstia negra per als gironins, sobretot quan visiten el Martínez Valero.

Sense victòries

Si l’Elx és una de les bèsties negres del Girona és perquè els gironins han jugat al camp del conjunt il·licità en 13 ocasions i no han estat capaços de guanyar-hi mai. El primer duel, en la copa l’any 1958, és l’únic que no es va jugar al Martínez Valero i el Girona va caure golejat (5-0). Els gironins tampoc van tenir sort vint anys després en la copa (2-1), ni als anys noranta quan van coincidir a segona B, amb un balanç de dues derrotes i un empat.

L’arribada del Girona al futbol professional l’estiu del 2008 va suposar una altra oportunitat per als gironins de trencar aquesta estadística negra contra l’Elx, però no ha estat així. A segona divisió A el Girona ha visitat el Martínez Valero en vuit ocasions, l’última fa un parell de mesos, i tampoc ha estat capaç de celebrar cap victòria. De fet, els gironins han perdut cinc partits, un dels quals per un contundent 4-0 la temporada 2009/10, i només han empatat en tres ocasions, les temporades 2010/11, 2012/13 i 2015/16. Ha estat en aquest últim empat (1-1) que el Girona ha estat més a prop d’aconseguir la victòria al camp de l’Elx, i és que els gironins, dirigits per Pablo Machín, es van avançar ben aviat en el marcador gràcies a un gol de l’actual capità, Àlex Granell. El Girona, però, no va tenir la sort de cara, ja que es va quedar amb un home menys en la primera part per l’expulsió d’Alcalá i en el tram final Clerc va marcar el gol de l’empat en pròpia porta. Vist el balanç, això sí, aquell 1-1 seria prou bon resultat per a avui.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)