Territorial

La Jonquera, un equip carregat de novetats

1a catalana. L’objectiu principal del club alt-empordanès, que arrenca amb una junta directiva nova i un primer equip renovat gairebé del tot, és mantenir la categoria

La Jonquera comença una temporada amb moltes novetats: la directiva, el cos tècnic del primer equip i bona part de la plantilla. Una temporada que es preveu complicada a causa de la situació sanitària però que s’afronta amb la mateixa il·lusió de sempre. Així ho explica Enzo Galli, el nou entrenador, provinent de la Jonquera B, de quarta catalana: “És un repte per al club afrontar aquesta nova temporada en una categoria tan maca com la primera catalana. Treballarem en aquest projecte amb molta il·lusió i conscients que no serà fàcil.” L’equip empordanès afrontarà l’onzena temporada a la categoria amb un objectiu ben clar: assolir la permanència.

Un objectiu marcat

A l’hora de parlar d’objectius, Galli és clar: “L’objectiu primordial és mantenir la categoria. Sabem que amb aquest nou format la lluita per no baixar serà molt disputada, treballarem setmana rere setmana per assolir-ho. A més a més dels objectius que ens marquem com a club, treballar amb gent jove i amb la màxima il·lusió possible, també volem celebrar el centenari de la Jonquera amb l’equip a primera catalana.” El tècnic que va dirigir l’equip a tercera divisió torna a la banqueta del primer equip amb la intenció de fer una bona temporada. Galli també explicava la nova situació organitzativa que hi haurà al club: “Ens estem adaptant a la nova situació que té el club; amb gent nova a la directiva i amb una manera de treballar diferent. El club també trobarà a faltar en Josep Serra; era una figura entranyable.”

Novetats a l’equip

L’equip alt-empordanès ha renovat deu jugadors de la plantilla, quatre dels quals eren jugadors del filial amb dinàmica del primer equip; ha tingut vuit baixes, quatre de les quals han anat al filial del Llagostera, i ha fitxat un total d’onze jugadors provinents de categories inferiors. Galli encara no dona per tancada la plantilla: “Estem esperant per reforçar alguna posició. Tenim la vista posada en diferents clubs de la comarca per trobar jugadors joves que vulguin venir i gaudir de la categoria. Veurem com evoluciona el mercat.” L’equip té programats un seguit d’amistosos: Figueres, Girona B, Figueres juvenil, i amb altres equips de segona catalana, per arribar a l’inici del curs en plena forma.

Una situació atípica

Com tants altres equips, la Jonquera ha hagut d’adaptar-se a la situació sanitària que estem vivint. L’equip ha passat d’entrenar-se quatre dies a entrenar-se’n tres per no coincidir amb l’equip filial; a més a més, com molt bé se sap, tampoc pot fer servir els vestidors del camp. Galli valora la nova normalitat que tocarà viure a partir d’ara: “Les persones a qui ens agrada el futbol sabem que hi haurà moltes situacions estranyes; camps buits, entrenaments sense ambient, sense utilitzar els vestidors...” El tècnic també valora el fet de retornar al primer club anys després: “No m’esperava aquest nou repte, ja tinc una edat. Per aquest motiu ho valoro molt més i intento transmetre aquesta força als jugadors.”

CONTINUEN (7):
Adrià Comaleras, Iván Medinilla, Sergi Pascual, Lluís Santamaria, Arnau García, Àngel Laari i Sandy Mballo.
ALTES (15):
Aleix Oliva (Llançà), Moha Reda, Gianfranco Galli, Diego Martín Soria, Jan Franco, Gerard Schwirley i Marc Darné (la Jonquera B), Marcos Foraster, Addourahmane Boiro i Raúl Blanco (Marca de l’Ham), Arnau Fusté i Isayas Fernández (Figueres juvenil), Bernat Batlle (Empuriabrava), Francesc Gurt (Guíxols) i Saedu Jallow (UE Quart B).
BAIXES:
Bruno Müller (Vic), Rafa Monti, Lolo Monti, Rafael Montero i Alejandro Pajurek  (Llagostera B), Zou Moustakim i Alejandro Alaminos (L’Escala) i Guillem Vila (Empuriabrava).
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)