Girona

Sense Stuani costa més

El Girona tanca la curta llista d’amistosos amb una derrota a la Romareda, on troba a faltar més producció ofensiva

Un error de Granell en una passada enrere (62’) decideix un partit equilibrat que feia més pinta d’empat sense gols

SARAGOSSA 1 GIRONA 0

GIRONA:Muric (Juan Carlos, 60’); Calavera (Maxi Villa, 76’), Bernardo, Ramalho (Alcalá, 60’), Franquesa (Ferran, 76’); Gumbau (Diamanka, 60’), Ibrahima (Granell, 27’); Valery (Gallar, 60’), Samu Saiz (Joel Priego, 76’), Jairo (Turmo, 76’) i Pablo Moreno (Zeballos, 60’). SARAGOSSA:Cristian Álvarez; Vigaray (Francés, 77’), Guitián (Clemente, 66’), Atienza, Nieto; Eguaras (Zapater, 77’), Javi Ros (Adrián, 66’); Jannick (Francho, 77’), Lasure (Pep Chavarría, 66’); Narvaéz (Baselga, 66’) i Vuckic (Sancho, 77’). GOLS:1-0 (62’) Vuckic.ÀRBITRE:Baiges Dones.T.G.:Jannick (52’), del Saragossa.T.V.:Cap.ESTADI:La Romareda (a porta tancada).

Ni el Saragossa ni el Girona, dos equips que es trobaran en la lliga i que, de fet, haurien d’haver estrenat la segona A enfrontant-se si no haguessin acabat tan tard –i amb garrotada tots dos– la temporada anterior, van mostrar gaire capacitat per fer mal. I l’última prova de pretemporada feia tuf de 0-0, però ho va espatllar una errada. Àlex Granell es va equivocar en una passada enrere que es va convertir en assistència a Vuckic, que va decidir, en el minut 62, un partit equilibrat. El Girona, encara amb moltes incògnites, va estar prou bé en fase defensiva i va tenir estones de domini amb la pilota, però va trobar a faltar amenaça al davant. Com sempre que no hi ha Cristhian Stuani, que es va tornar a quedar a casa en plena incertesa sobre el seu futur.

Força continuïtat

Francisco va situar d’inici els dos últims fitxatges anunciats, el porter Muric i el davanter Pablo Moreno. La primera intervenció de mèrit de Muric va ser per treure amb la mà un xut potent de Narváez (7’). Moreno, que jugava en punta però reculava força metres per participar en el joc, va oferir algun detall de qualitat, com ara un control espectacular amb l’esperó per recollir una passada llarga de Bernardo. Fidel al 4-2-3-1, el tècnic va alinear d’inici un altre reforç, Enric Franquesa. Amb Bernardo i Ramalho de centrals, va repetir amb Ibrahima i Gumbau al doble pivot i amb Samu Saiz, ahir ja amb el 10 a l’esquena, a la mitjapunta. I amb Valery i Jairo a les ales, com en la visita al Johan Cruyff.

Ni el Saragossa ni el Girona van tenir facilitat per trepitjar l’àrea rival amb perill. Eguaras va reclamar mans de Bernardo, que les tenia enganxades al cos (19’). Ibrahima, que oferia un bon paper, va haver de demanar el canvi per una lesió al bessó, tot i que es va mirar de recuperar i, fins i tot, se la va jugar amb una acció de potència agosarada quan ja havia rebut (27’).

A partir de la mitja hora de joc, el Girona va començar a trobar més espais i més connexió amb Samu Saiz. El madrileny va fer una passada a l’espai màgica cap a Pablo Moreno, que la va arribar a tocar però no va poder superar Cristian Álvarez (32’). Valery, en posició de davanter centre però sense aire, no va saber aprofitar una altra passada de Samu. Els gironins anaven guanyant terreny, i en la recta final van trenar alguna acció ofensiva ràpida, però els va faltar precisió. I, poc abans del descans, va tornar a aparèixer Muric, que, ràpid de reflexos, va reaccionar bé a un xut sec de Narváez.

Una hora per als titulars

Francisco no va fer canvis en el descans i va esperar a fer-ne –més enllà del forçat d’Ibrahima per Granell– un cop superada una hora de partit. Només de començar la segona part, Valery no va rematar bé una centrada llarga amb molta intenció de Granell. I una altra bona centrada, de Franquesa, no va trobar rematador ni en Pablo Moreno, que la buscava amb el cap, ni en Valery. A l’altre costat, Muric va treure un intent de gol olímpic de Javi Ros.

Just després de la primera tanda de canvis dels gironins, va arribar el gol que va acabar decidint el partit. Granell es va equivocar de gravetat en una passada enrere i va habilitar Vuckic, que només va haver de fer un un contra un amb Juan Carlos –acabava d’entrar– per marcar el seu primer gol amb el Saragossa.

Amb el partit obert, ni el Girona ni el Saragossa van ser capaços de fer treballar gaire els porters. Samu Saiz ho va provar en alguna cursa, sense arribar a connectar amb ningú més. Va buscar Zeballos, però Vigaray la va tallar (75’). A l’altre costat, el figuerenc Pep Chavarría va entrar a l’extrem, per davant del lateral Nieto, i va fer un parell de centrades. Amb la segona tanda de canvis, Francisco va acabar situant una parella de davanters, Zeballos i Turmo, però no hi va haver manera de connectar cap rematada. De fet, els gironins no van fer cap xut a porteria després de l’1-0. És clar que el Saragossa tampoc hi va tornar. Una acció aïllada, un error puntual, va decidir l’últim amistós de preparació. A partir d’ara, ja tot valdrà punts.

ELS VESTIDORS

La sensació de l’equip ha estat bastant bona. Hem perdut per un error, però l’equip ha estat bé, junt, i hem generat força perill

ELS ÚLTIMS

Tinc moltes ganes de fer les coses bé, ajudar els companys i que torni a començar la lliga
Samu Saiz
MITJAPUNTA DEL GIRONA
Actuació molt solvent del porter Muric i detalls de Pablo Moreno, en punta però amb mobilitat
El Girona té fases de domini amb la pilota, però, a partir de l’1-0, ja no crea cap més ocasió de perill

Mojica s’afegeix a les absències de Stuani, Juanpe i Aday

X.M.

Cristhian Stuani, Juanpe Ramírez i Aday Benítez no van participar en l’amistós de dimecres al Johan Cruyff i tampoc van ser, ahir, a La Romareda. Ahir, s’hi va afegir una altra absència, la de Johan Mojica, que sí que va jugar contra el Barça. A part d’Aday, que es va operar el nas, l’absència dels altres jugadors és per molèsties, segons informa el club. La seva inactivitat coincideix amb la incertesa sobre el futur, perquè Stuani, Juanpe i Mojica són tres dels futbolistes amb més caixet i cartell de l’equip, i no es pot descartar res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)