Girona

En procés de restabliment

Feina per fer. El Girona dona per acabada una pretemporada atípica i curta. La brevetat de les vacances hauria de permetre agafar el ritme ràpid als jugadors, que han disputat només tres partits

En un tancar i obrir d’ulls, el Girona ha donat per acabada la pretemporada del curs 2020/21, la més curta i estranya de la història. En tan sols deu dies de preparació específica –des del primer entrenament grupal fins a l’últim partit amistós de dissabte a La Romareda–, l’equip dirigit per Francisco Rodríguez ha hagut de treballar per tornar a agafar el millor nivell possible i afrontar amb garanties la tornada a la competició, dissabte contra l’Sporting. Amb només quinze dies de vacances des que van rebre una garrotada complicada de pair contra l’Elx, que els va vèncer a Montilivi en la tornada de la final del play-off d’ascens en l’últim minut, els futbolistes blanc-i-vermells no haurien de tenir problemes per adquirir de nou un bon nivell a conseqüència del poc temps de desconnexió. De fet, aquesta pausa mínima és una arma de doble tall a l’hora de girar full i, sobretot, a l’hora de planificar en tots els àmbits el nou curs. I és que, quan falten sis dies per a l’inici de lliga per al Girona, la direcció esportiva té molta feina a fer pel que fa a la construcció de la plantilla, tancar les possibles sortides que encara hi pugui haver i, de retruc, les noves incorporacions: “La campanya passada ens van quedar sensacions molt amargues i dolentes, per a nosaltres i per als aficionats. La plantilla ja està molt concentrada i forta per intentar fer un gran any. Per sort en el futbol hi ha oportunitats constantment”, comentava Samu Sáiz, un dels protagonistes de la pretemporada del Girona. El mitjapunta ha estat el màxim golejador de l’equip, amb dues de les tres dianes totals (l’altra la va fer Stuani en els únics 45 minuts que ha jugat, contra el Girona B). Samu va fer l’altre gol del primer equip contra el filial i va ser l’autor del de l’honor gironí en el duel contra el Barça a l’estadi Johan Cruyff: “Ja queda poc per començar i l’equip ha fet una bona feina durant les últimes dues setmanes; no havíem perdut gaire el ritme de partits, ja que hem tingut poques vacances, però tenim ganes que arribi ja el primer matx.”

Participació repartida

Francisco, el tècnic del Girona, ha repartit molt els minuts dels seus jugadors en els tres partits de pretemporada. El futbolista que més minuts ha acumulat ha estat el central Bernardo Espinosa, precisament un dels jugadors que, a priori, està en la rampa de sortida de Montilivi a conseqüència de la seva elevada fitxa. El colombià ha jugat 242 minuts i ja ha superat Enric Franquesa (211), un dels nouvinguts, i Àlex Granell (198). El tècnic andalús ha utilitzat 27 jugadors, entre els quals hi ha Stuani, que per culpa d’unes molèsties va desaparèixer de seguida. Juanpe i Mojica (45 minuts) són altres futbolistes amb problemes físics que s’han perdut part de la preparació exprés. Pel que fa a la porteria, l’entrenador ha fet servir els tres porters actuals. Juan Carlos ha estat el més utilitzat i, curiosament, el que ha encaixat els cinc gols rebuts en els tres partits amistosos disputats. Evidentment, en un període en què els tècnics proven coses i els preparadors físics hi tenen molt a dir pel que fa a la càrrega física, el Girona ha dedicat els dies de pretemporada a polir aspectes tàctics, una part clau que Francisco no va tenir temps de treballar quan va arribar, el mes de juliol passat, en plena voràgine de partits en el tram més decisiu. Més pausat, però sense gaire temps, ara ha pogut posar el seu segell a l’equip.

UNA SOLA VICTÒRIA

Tot i que va ser a porta tancada i sense mitjans, el Girona va vèncer en un matx contra el filial de tercera

BALANÇ POBRE

Samu Sáiz ha estat el pitxitxi de l’equip, amb dues de les tres dianes totals (l’altra la va fer Stuani)

LES REACCIONS

Ja queda poc per començar i l’equip ha fet una bona feina durant les últimes dues setmanes; no havíem perdut gaire el ritme de partits
El curs passat ens van quedar sensacions amargues a tots, però la plantilla ja està forta i molt concentrada
Samu Sáiz
mitjapunta del girona

ELS JUGADORS UTILITZATS

Muric
60’ (1 p.)
Juan Carlos
182’ (3 p)
José Aurelio Suárez
28’ (1 p.)
Jordi Calavera
183’ (3 p.)
Maxi Villa
42’ (2 p.)
Enric Franquesa
211’ (3 p.)
Johan Mojica
45’ (1 p.)
Juanpe Ramírez
45’ (1 p.)
Ramalho
105’ (2 p.)
Pedro Alcalá
165’ (3 p.)
Bernardo Espinosa
242’ (3 p.)
Santi Bueno
73’ (2 p.)
Àlex Granell
198’ (3 p.)
Ibrahima
162’ (3 p.)
Gumbau
105’ (2 p.)
Diamanka
75’ (2 p.)
Valery
150’(3 p.)
Ferran
14’ (1 p.)
Gallar
165’ (3 p.)
Jairo
138’ (2 p.)
Pau Víctor
28’ (1 p.)
Samu Sáiz
183’ (3 p.)
Joel Priego
42’ (2 p.)
Turmo
59’ (2 p.)
Zeballos
150’ (3 p.)
Stuani
45’ (1 p.)
Pablo Moreno
105’ (2 p.)
Partits amistosos:
Girona-Girona B 2-1
Barça-Girona 3-1
Saragossa-Girona 1-0

Yan Couto ja es troba a l’hotel Camiral, al PGA

El Girona anunciarà en les properes hores una nova incorporació en forma de cessió per part del Manchester City. Es tracta del lateral brasiler Yan Couto, que ja es troba allotjat a l’hotel Camiral del PGA i que demà, hagi estat presentat o no, participarà de la sessió d’entrenament programada per a la primera plantilla, que avui té descans. Fitxat pel City del Curitiba el passat mes de març per sis milions, variables a part, el defensa va publicar diverses fotografies amb vistes des de la seva habitació a l’hotel habitual per als nous futbolistes. En les properes hores també es podria fer oficial l’arribada del migcampista Monchu, cedit pel Barça amb una opció de compra obligatòria del Girona en cas d’ascens estipulada en uns cinc milions d’euros. El conjunt blaugrana es reservaria una opció de recompra pel futbolista, que ha valorat el projecte tot i l’interès d’altre equips de primera.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)