Girona

La incertesa sobre Stuani, des de la inactivitat

Girona. L’uruguaià, que no ha jugat els amistosos contra el Barça i el Saragossa, està sancionat per l’entrada en competició de l’equip a Gijón

La targeta que Pérez Pallas, des del VAR, va fer canviar de groga a vermella a López Toca, va capgirar el guió a Montilivi. En una jugada aparentment intranscendent, el Girona perdia en el minut 61 el referent i màxim golejador de l’equip. I l’Elx, en el sisè dels vuit minuts d’afegit, clavava l’estocada i s’enduia l’ascens. Aquella expulsió de Cristhian Stuani, clau per deixar el Girona a segona A, impedeix al davanter uruguaià entrar en competició. L’equip debuta dissabte en la lliga a El Molinón, però Stuani arrossega la sanció, que el comitè de competició ha deixat en un partit, per infracció de l’article 123.1 del codi disciplinari: “Produir-se de manera violent amb ocasió del joc o com a conseqüència directa d’alguna acció del joc, sempre que l’acció origini risc però no hi hagi conseqüències lesives, se sancionarà amb suspensió d’un a tres partits.” És, per tant, el càstig mínim que comprèn l’article infringit, segons recull el comitè.

La inactivitat de Stuani no és només per culpa de la sanció, sinó que tampoc se l’ha vist en els dos amistosos televisats –sí que va participar en el partit contra el filial– que ha jugat l’equip en pretemporada, al Johan Cruyff contra el Barça (3-1) i a La Romareda contra el Saragossa (1-0). El davanter arrossega unes molèsties a l’esquena, arran d’una garrotada que va rebre precisament contra l’Elx. L’absència coincideix amb la incertesa sobre el seu futur. Futbolista capital, el Girona ha reconegut des del primer dia la dificultat de mantenir-lo a la plantilla ara que tindrà molt reduït el límit salarial. De moment, però, no s’ha mogut. Diversos clubs han mostrat interès, però no és fàcil que li assegurin el contracte, que també té molt difícil d’assumir el Girona en el context actual. Aclarir del tot si el mantindrà o no és fonamental per al club, no només pel seu pes al camp, sinó per com condiciona la capacitat econòmica en la confecció de la plantilla.

Com l’any passat

La incertesa i el neguit respecte a la situació de Cristhian Stuani ja van marcar tot l’estiu passat, després del traumàtic descens a segona A. El jugador va rebre diverses propostes, però es va acabar quedant a Montilivi amb una renovació fins al 2023. Com ara, la situació d’incertesa va coincidir amb la inactivitat de l’uruguaià, que es va incorporar tard a l’equip –havia participat en la copa Amèrica–, no va fer l’estada de pretemporada i es va perdre els dos primers partits de lliga per problemes musculars. El Girona va anunciar la seva renovació el 29 d’agost, després de dues jornades, i al cap de tres dies Stuani va tornar al camp i va ser l’autor de l’únic gol de la primera victòria amb Unzué, contra el Màlaga.

LA JUGADA CLAU

Stuani arrossega un partit de sanció arran de l’expulsió en la final contra l’Elx

FINS A L’OCTUBRE

El golejador estarà disponible el 4 d’octubre, el dia abans de tancar el mercat
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)