Girona

Johan Mojica agafa el camí de sortida

Cap a Itàlia. El Girona ultima els detalls d’un acord amb l’Atalanta per a la cessió del futbolista colombià

Desfer-se d’alguns dels futbolistes amb els contractes més alts és una obligació per al Girona, que, un cop frustrat l’objectiu de tornar de seguida a primera divisió, ha de conviure amb un context molt delicat, marcat per una reducció dràstica del límit salarial. Traspassat Borja García a l’Osca, el pròxim de sortir serà Johan Mojica, un altre titular habitual. El lateral esquerre, que va jugar contra el Barça però ja no va ser a La Romareda per enfrontar-se al Saragossa en l’últim amistós, se n’anirà a l’Atalanta, un equip que va enlluernar la temporada passada a Itàlia i en la Champions. El Girona està ultimant els detalls de l’operació, que serà en forma de cessió, probablement amb opció de compra a final de temporada.

L’operació no deixarà diners de traspàs al Girona, que fa dos anys va pagar 5 milions d’euros al Rayo Vallecano per quedar-se en propietat Mojica –després de tenir-lo cedit–, però li donarà marge de maniobra en la confecció de la plantilla perquè l’alliberarà d’una de les fitxes més altes. Al colombià, que va firmar per quatre temporades amb el club blanc-i-vermell després de disputar el mundial del 2018 a un molt bon nivell, té lligam a Montilivi fins al juny del 2022. Després del mundial, va viure una temporada negra, marcada per una lesió que li va fer perdre gairebé tota la lliga del descens, i aquesta última temporada ha jugat amb regularitat, però no ha tingut el paper destacat que se n’esperava.

Amb competència

L’Atalanta estava buscant un futbolista per a la banda esquerra després de la venda de Thimothy Castagne al Leicester per uns 24 milions d’euros. Castagne, tot i ser un jugador dretà, havia estat utilitzat pel tècnic del conjunt de Bèrgam, Gian Piero Gasperini, en múltiples ocasions com a carriler esquerre per rellevar el titular Robin Gosens, amb qui Mojica s’haurà de disputar ara el lloc. Ho té difícil, el colombià, a qui s’intueix un rol de suplent, ja que Gosens va oferir un rendiment espectacular la campanya passada i va esdevenir una de les sensacions en la Serie A i també en la Champions League, en un Atalanta que va arribar a quarts de final. El perfil de Johan Mojica, però, s’adapta al que vol Gasperini, entrenador d’un equip que juga amb tres centrals i dos carrilers llargs, una posició que casa millor amb les condicions del cafetero que no pas la de lateral i que, a més, coneix bé d’haver-hi jugat al mateix Girona amb Pablo Machín.

EL CONTEXT MANA

El moviment permetrà al Girona alliberar un dels sous més alts de la plantilla

L’ESTIU DEL 2018

El club va pagar 5 milions al Rayo per l’esquerrà, amb contracte fins al 2022
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)