Girona

Projecció i tècnica

El Girona obté la cessió fins al final del curs del mig del Barça B, equip amb el qual ha despuntat les dues últimes temporades

El futbolista, que amb Quique Setién va debutar en la passada Champions League, aportarà criteri i verticalitat en la zona de creació

El Girona comença a desencallar operacions i ahir va fer oficial l’arribada de Ramon Rodríguez Jiménez, Monchu, en qualitat de cedit pel Barça. El migcampista de Palma serà blanc-i-vermell com a mínim fins al final de temporada, i és que, en cas que els gironins aconsegueixin l’ascens a primera, estarien obligats a comprar els drets del futbolista al conjunt blaugrana per una quantitat d’entre quatre i cinc milions d’euros. Monchu aportarà la seva qualitat individual i tècnica a la medul·lar de l’equip dirigit per Francisco Rodríguez, que intentarà treure el màxim suc d’un dels jugadors amb més projecció que han comandat el Barça B les darreres campanyes –el balear era el capità de l’equip dirigit per Garcia Pimienta.

Monchu es va formar a les categories inferiors del CIDE i poc després del Mallorca, club del qual el Barça el va captar ja en el seu darrer any com a infantil. El migcampista va escalar les corresponents categories inferiors del planter blaugrana fins a l’etapa de juvenil, en què va fer el salt prematur al filial amb només 17 anys –va compaginar les seves aparicions en la divisió d’honor juvenil, la Youth League i la segona A, categoria en què va debutar el desembre del 2017–. El flamant nou jugador del Girona va fer els primers passos en un Barça B en descomposició i instal·lat en la part baixa de la taula de segona A –els culers van acabar baixant a segona B–, i és que el de Palma va acabar disputant sis enfrontaments el curs 2017/18 a plata i els va perdre tots.

Tot i el descens, la joventut del jugador no el va fer dubtar de continuar lligat al Barça B fins a convertir-se en un jugador de referència per al tècnic, Garcia Pimienta, que li va atorgar tots els galons al mig del camp i el va convertir en el capità de l’equip. Una clara mostra de la importància de Monchu al filial del Barça ha estat la seva gran participació els dos darrers anys. En la campanya 2018/19, el balear va disputar 31 partits (27 com a titular), en què va acumular 2.384 minuts de joc i va fer dues dianes, i en la passada va excel·lir amb 29 enfrontaments, 2.607 minuts i la xifra gens menyspreable de deu dianes (entre lliga i play-off d’ascens a segona A), tot i l’aturada precipitada del bronze per culpa de la pandèmia del coronavirus. L’excel·lent campanya del nou futbolista blanc-i-vermell amb el segon equip del Barça va quedar entelada per un frustrat ascens de l’equip culer en el play-off d’ascens exprés que es va disputar a Andalusia el juliol passat. El Barça B va superar a partit únic el Valladolid Promesas i el Badajoz, però va sucumbir en la darrera eliminatòria contra el Sabadell, cosa que li va impedir l’ascens a plata i, qui sap, si va possibilitar finalment la seva arribada al Girona, que també va veure com l’ascens a primera se li escapava en l’últim sospir en la tornada de l’eliminatòria final i decisiva d’ascens contra l’Elx.

Debut en la Champions

Precisament el curs passat, el millor de Monchu com a culer, el futbolista de Palma va veure complert el somni de debutar, tot just el 8 d’agost passat, amb el primer equip del Barça, en el partit corresponent a la tornada dels vuitens de final de la Champions League disputat al Camp Nou contra el Nàpols (3-1). Ramon Rodríguez va substituir en el 84 el francès Antoine Griezmann i va obtenir el premi d’un gran any per part del llavors tècnic blaugrana, Quique Setién.

El no ascens del Barça B a segona A, l’estiu convuls des del punt de vista esportiu i institucional del club barceloní, la mà de Pere Guardiola i les diverses propostes que ha rebut han fet decidir el futbolista a fer les maletes, qui sap si de manera definitiva, de l’equip que l’ha vist créixer els darrers vuit anys. Monchu ha despertat l’interès de clubs com l’Osca, el Celta o el València, però s’ha acabat decidint pel Girona perquè és qui ha apostat més fort per ell. El projecte sòlid dels gironins i les possibilitats més factibles de jugar, i demostrar el seu nivell, han acabat decantant la balança de prioritats.

El Girona continua treballant a un ritme cada vegada més accelerat per tancar més operacions en marxa. Amb Yan Couto ja a l’hotel Camiral des de fa dies, el club espera desbloquejar afers burocràtics per presentar el jove, que arribaria també cedit, en aquest cas, pel City. En el capítol de sortides, amb Mojica ja a l’Atalanta, hi ha diversos jugadors amb possibilitats de marxar.

OPCIÓ DE COMPRA

En cas de pujar a primera, el Girona estaria obligat a comprar els drets del migcampista

YAN COUTO ESPERA

El Girona, pendent del vistiplau burocràtic per presentar el lateral, també cedit pel City

LA FITXA

Ramon Rodríguez Jiménez, ‘Monchu’
Palma 13-09-1999 (21 anys) Alçada: 1,73 m Posició: migcampista
Etapa de formació
CIDE, Mallorca i Barça (des d’infantil)
12/13
Barça (Infantil A)
13/14
Barça (Cadet B)
14/15
Barça (Cadet A)
15/16
Barça (Juvenil B)
16/17
Barça (Juvenil A) Barça (Youth League) 7 p.
17/18
Barça (Juvenil A) Barça (Youth League) 6 p. i 1 g. Barça B (2a A) 6 p. i 1 g.
18/19
Barça B (2a B) 31 p. i 2 g. Barça (Youth League) 4 p. i 1 g.
19/20
Barça B (2a B) 29 p. i 10 g. Barça (Champions) 1 p.
20/21
Girona (2a A)
Debut a segona A
En el Cadis-Barça B (3-1) del 15 de desembre del 2017
Debut amb el Barça
En el Barça-Nàpols (3-1) del 8 d’agost del 2020
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)