Girona

Continuïtat amb matís

Només sis dels quinze clubs que es mantenen del curs passat a segona A han canviat l’entrenador. Dels nou que no ho han fet, però, set van rellevar els tècnics durant la lliga passada

Les banquetes dels equips de qualsevol categoria professional i semiprofessional solen ser seients calents en què els seus protagonistes moltes vegades depenen massa dels resultats. La segona A no s’escapa d’aquesta teoria i per a aquesta temporada, tot i que, entre els vint-i-dos equips que la formen, només nou (un 41%) han canviat el seu entrenador, la realitat és que dels quinze clubs que continuen a segona A respecte al curs passat, només Pepe Mel (Las Palmas) i Jon Pérez Bolo (Ponferradina) van dirigir tot el campionat al seu equip i mantenen el càrrec a la banqueta. Aquesta dada exemplifica el ball de cadires durant la temporada, ja que els altres nou equips que continuen a plata van fer com a mínim un relleu d’entrenador amb la lliga ja començada. El perfil de tècnics de la categoria ha anat canviat amb els anys, establint una tendència de rejoveniment dels protagonistes que ha agafat cotes insospitades en el curs 2020/21, en què la mitjana d’edat dels entrenadors és de 45 anys i mig.

El madrileny Pepe Mel té l’honor de ser el tècnic amb més experiència després de complir 57 anys i la categoria rebrà Borja Jiménez com el més jove, amb només 35 anys. L’actual entrenador del Cartagena, que ja va ascendir fa dos cursos amb el Mirandés, però tot i això no va continuar a l’equip, va ascendir de manera brillant amb els murcians al juliol a través del play-off exprés organitzat per la FEF a Andalusia.

Els nous equips de 2a A

Els set equips que competeixen de nou a la segona A, ja sigui després de baixar de primera –l’Espanyol, el Mallorca i el Leganés– o de pujar des de segona B –el Cartagena, el Logroñés, el Castelló i el Sabadell–, mantenen una tendència habitual en la majoria d’ells. Mentre que els que van tenir un mal any a la màxima categoria han canviat de tècnic –Vicente Moreno, Luís García i l’ex-Girona Pep Lluís Martí han rellevat Rufete, el mateix Vicente Moreno i Javier Aguirre, respectivament–, els quatre conjunts que van lligar un curs magnífic amb l’ascens com a colofó mantenen els seus entrenadors a les banquetes com a premi del bon rendiment –Borja Jiménez (Cartagena), Sergio Rodríguez (Logroñés), Óscar Cano (Castelló) i Antonio Hidalgo (Sabadell).

Precisament el tècnic del Logroñés, Sergio Rodríguez, té l’honor de ser qui més temporades consecutives fa que dirigeix un mateix club, amb quatre. Amb només 38 anys, ja va agafar el primer equip deu jornades el curs 2016/17, com a interí. La campanya 2017/18 va tornar a gaudir de confiança i ja no ha deixat més de ser l’entrenador de l’equip de La Rioja.

EX-GIRONA

Martí tindrà la missió de retornar a 1a el Leganés, un dels clubs amb el pressupost més alt

EL MÉS VETERÀ

El madrileny Pepe Mel, que encetarà la seva tercera temporada a Las Palmas, té 57 anys

EL MÉS JOVE

Després de dos ascensos seguits a la segona A, Borja Jiménez (35) hi debutarà

LLOC SÒLID

Sergio Rodríguez, del Logroñés, és qui acumula més cursos sencers en un mateix club (4)

El curs passat, divuit canvis durant el curs

El ball de tècnics és un clàssic durant les temporades i l’any passat, tot i l’aturada per culpa de la pandèmia i les incerteses en tots els equips, no en va ser cap excepció. Fins a divuit vegades els clubs van canviar d’entrenadors, i el Girona i l’Almeria són els que més tècnics van tenir, amb quatre. Els gironins van ser dirigits per Juan Carlos Unzué, Juan Carlos Moreno, Pep Lluís Martí i, finalment, Francisco, que continuarà a la banqueta gironina aquesta campanya tot i quedar-se amb l’ascens a la punta dels dits. L’Almeria va començar la pretemporada a les ordres d’Òscar Fernández i amb la lliga en dansa van ser entrenats per Pedro Emanuel, Guti, Mario Silva i per l’actual tècnic, José Gomes. Els altres que van canviar més d’una vegada de tècnic van ser l’Oviedo (Egea-Rozada-Ziganda), el Racing (Iván Ania-Cristóbal Parralo-Oltra), el Dépor (Anquela-Luís César-Fernando Vázquez) i el Lugo (Eloy Jiménez-Curro Torres-Juanfran).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)