Girona

L’estrena més incerta

Amb només dues setmanes de pretemporada a les espatlles, l’equip que està a les beceroles pendent de múltiples sortides i arribades, i amb la baixa per sanció de Stuani, el Girona torna a la competició visitant el feu d’un Sporting que compta els seus dos partits per triomfs

El Girona torna aquesta tarda a la realitat. A l’estadi d’El Molinón, contra l’Sporting, el conjunt gironí es retroba de nou, un mes després de la desfeta a Montilivi contra l’Elx, amb la segona divisió, a la qual s’enganxa tard, en la jornada 3, i amb poques certeses. Una de les poques garanties que hi ha és que l’entrenador serà Francisco Rodríguez, l’encarregat de redreçar el rumb la campanya passada, en què es va acabar acaronant l’ascens. La resta, molts interrogants. I és que, per començar, amb una pretemporada de només dues setmanes a les espatlles i, sobretot, la confecció de l’equip a les beceroles, és impossible pensar en res que no sigui el dia a dia. “No ens podem marcar un objectiu a llarg termini. No enganyaré ningú i diré que aquest equip està fet per ascendir”, va manifestar ahir Francisco, pendent encara que es produeixin múltiples sortides i arribades abans del 5 d’octubre, dia en què sabrà quina és la seva plantilla definitiva.

Mentrestant, el tècnic treballa amb el que té, a hores d’ara un grup de circumstàncies en què per fer una convocatòria de 23 futbolistes per al partit d’avui a Gijón, en què es va colar a última hora l’últim fitxatge, Yan Couto, va haver de citar tres joves del filial, amb les baixes de Stuani (sancionat), Aday (lesionat) i ja sense Gallar, cedit al Cartagena. Tot i això, l’entrenador no es distreu del focus, que és fer competir el seu equip en el matx d’avui. La situació d’incertesa la viu amb resignació, sense pensar en qui marxarà i qui no, centrat només en qui té disponible. “Tothom s’està entrenant a un gran nivell i compto amb tots. Estem preparats i no hi haurà excuses”, va explicar.

Pel que fa a l’onze, del qual, com acostuma a fer, no va revelar-ne res, la llista que va presentar deixa poc espai per a la imaginació. Els dubtes se centren a la porteria –Juan Carlos o Muric– i en qui suplirà la sensible baixa de Stuani a la punta de llança –Zeballos o Moreno–. Els joves cedits pel Manchester City, que ja van debutar la setmana passada en l’amistós contra el Saragossa a La Romareda, són els favorits per sortir d’inici. A la resta de l’alineació no s’esperen novetats: de la línia defensiva del curs passat falten Maffeo, Ignasi Miquel i Mojica, que seran rellevats en principi per Calavera, que ja era el seu substitut, Bernardo i Franquesa; al mig del camp no s’entreveuen encara canvis en el doble pivot format per Granell i Gumbau, i a la mitja punta, sense Aday, es preveu que Valery en sigui el substitut, acompanyat de Samu Saiz, la referència en la creació, amb l’adeu de Borja García, i Jairo.

Un contrincant embalat

El rival contra el qual se les hauran els blanc-i-vermells està en una dinàmica positiva després d’haver guanyat en les dues jornades de lliga disputades, sota la batuta de David Gallego, aterrat al conjunt asturià aquest estiu. “Un 80% de l’onze és el mateix de la temporada passada i amb el nou entrenador m’han agradat molt els partits que li hem analitzat”, va indicar Francisco. “Serà molt difícil i haurem de fer un gran partit”, va cloure sobre un Sporting que no té en compte el context de dificultat i dubte que envolta ara mateix el Girona. “Té una de les millors plantilles de la categoria, amb jugadors amb experiència i joves amb molta projecció”, va dir també ahir Gallego. “És un equip molt sòlid, al qual costa generar-li ocasions i que després et penalitza”, va continuar el tècnic, que va advertir que hauran “d’estar atents i tenir paciència”.

Els dos ‘citizens’ s’entreveuen titulars a la porteria i a la punta de llança
“El Girona és un equip sòlid, al qual costa crear-li ocasions”, opina David Gallego

BAIXES

Francisco ja podrà disposar de Yan Couto, que un cop oficialitzat viatja amb l’equip

MURIC I MORENO

L’Sporting serà molt difícil i haurem de fer un gran partit. M’han agradat molt els partits que li hem analitzat amb el nou entrenador

EL RIVAL

Hi haurà canvis. Buscarem anar més a l’espai i que el joc interior sigui només per generar la superioritat que ens portarà a camp rival
No ens podem marcar un objectiu a llarg termini. No enganyaré ningú dient que aquest equip està fet per ascendir
Hi ha jugadors que saben que hauran de marxar, però jo compto amb ells. Tothom s’està entrenant a un gran nivell
A la de Stuani s’uneix la d’Aday, ja integrat en el grup després de ser operat del nas

La jornada

Saragossa- Las Palmas

16 h (VAMOS)

Logroñés - Castelló

18:15 h (Movistar LaLiga)

Màlaga- Alcorcón

18.15 h (VAMOS)

Sporting-Girona

18:15 h (GOL)

Fuenlabrada- Albacete

20:15 h (Movistar LaLiga)

Lugo- Almeria

Demà, 12 h (M. LaLiga)

Mallorca- Sabadell

Demà, 16 h (M. LaLiga)

Ponferradina- Rayo

Demà, 18:15 h (M. LaLiga.)

Tenerife- Mirandés

Demà, 18.15 h (M. LaLiga)

Oviedo- Espanyol

Demà, 18:15 h (GOL)

Leganés- Cartagena

Demà, 20:30 h (M. LaLiga)

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)