Girona

Couto tancat i Gallar se’n va

El Girona fa oficial l’arribada del lateral Yan Couto, cedit pel City, i la sortida d’Àlex Gallar, que marxa al Cartagena cedit amb una opció de compra

Després de dies i dies de saber que Yan Couto ja estava concentrat al Camiral del PGA de Caldes amb la resta de la plantilla, el Girona va poder fer oficial ahir a la tarda el seu fitxatge, un cop resoltes totes les dificultats burocràtiques. El lateral brasiler es converteix així en el tercer reforç que arriba al Girona en qualitat de cedit pel Manchester City, després de les incorporacions del porter kosovar Arijanet Muric i del davanter andalús Pablo Moreno.

Amb 18 anys acabats de fer, el brasiler encara està en edat juvenil, però ja és considerat una de les grans promeses del futbol mundial, després de guanyar amb la selecció del Brasil el mundial sub-17 de la temporada passada. De fet, el seu paper en aquesta competició va ser el detonant perquè el City el fitxés per 6 milions d’euros, quan Couto només havia jugat dos partits amb el primer equip del Curitiba, en la que ha estat la seva única experiència fins ara en el futbol professional. Altres equips, com el Barça, també hi havien mostrat molt d’interès.

Aquesta falta d’experiència obligarà Couto a passar per un procés d’adaptació per poder competir amb Calavera per la titularitat, però les seves virtuts, especialment en l’aspecte ofensiu per la seva arribada, poden suposar un extra de qualitat a la plantilla. De fet, està previst que avui ja entri en la convocatòria per al partit a El Molinón.

Gallar, al Cartagena

El Girona també va tancar ahir la sortida d’Àlex Gallar –al matí Francisco ja no el va incloure en la llista de convocats i a mitja tarda el club va fer oficial l’acord–, només un any després d’arribar al club com un dels fitxatges de l’estiu, tot i que el seu rendiment ha estat molt lluny del que s’esperava tot i jugar 32 partits de lliga –la meitat de titular– i els quatre del play-off, tot i acumular només 8 minuts. L’extrem terrassenc jugarà aquest curs cedit al Cartagena, un dels nouvinguts a la categoria després d’assolir l’ascens de 2a B, i que es reserva una opció de compra. L’operació permet al Girona estalviar-se una altra de les fitxes més altes de la plantilla i guanyar marge amb el límit salarial.

LA FITXA

Yan Bueno Couto
Curitiba (Brasil) 03-06-2002 (18 anys) Alçada: 1,68 m Posició: lateral dret
Etapa de formació
Curitiba (des del 2012)
Etapa de sènior
2020
Curitiba 2 p.
20/21
Girona (2a A)
Amb la selecció brasilera
Titular amb la selecció sub-17 que va guanyar el mundial de la categoria el 2019 5 p.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)