2a divisió FEF

La FEF dona a conèixer el protocol per a les competicions que organitza

2a divisió B. Els clubs hauran de designar un delegat pel compliment del protocol i un responsable d’higiene. L’ens deixa en mans de les entitats el fet que accedeixi públic als estadis, sempre complint amb les normes territorials

La FEF ha donat a conèixer el protocol que hauran de seguir els clubs que juguen en les competicions que organitza o en les quals n’és el responsable a nivell estatal i internacional. L’ens avisa que l’extens document, avalat pel consejo superior de deportes, podrà ser “revisat i adaptat periòdicament” durant la competició.

Els grans trets a destacar del protocol són la obligatorietat dels clubs d’assignar un delegat pel compliment del protocol (DCP), una persona amb prestigi i autoritat dins del club que garanteixi que tots els integrants compleixen les obligacions establertes. A més, hi haurà d’haver un responsable d’higiene que tingui els coneixements específics i pràctics sobre la instal·lació i el seu funcionament per a la revisió dels operatius del protocol –també es crearà la figura del cap mèdic federatiu de la FEF–. Com és habitual en molts dels esdeveniments que ja s’estan fent, tots els protagonistes directes i indirectes dels clubs i els partits hauran de firmar un document de responsabilitat en el qual asseguraran no tenir símptomes relacionats amb la Covid-19 o relació amb cap persona que hagi donat positiu recentment.

En cas que hi hagi un positiu en un equip durant la competició, els clubs estan obligats a comunicar-ho a la conselleria de sanitat, a l’Ajuntament corresponent i a la FEF. Automàticament s’aplicarà el protocol de la conselleria de salut, es desinfectaran les instal·lacions i s’iniciarà el rastreig de més possibles positius –mitjançant els test corresponents–. Pel que fa a la resolució dels partits o els resultats que hi puguin haver pendents per culpa dels positius, la FEF recorda que s’aplicaran les mesures establertes en les normes i bases de la competició, que encara no han transcendit.

El públic i els mitjans

Sobre la presència de públic als estadis, la FEF deixa la responsabilitat als clubs per tal que regulin la possibilitat de deixar entrar espectadors en funció de la normativa sanitària dictada pel territori, que evidentment s’hauran de complir fil per randa, en el número màxim, les autoritzacions, els protocols, etc.

Pel que fa als mitjans de comunicació, la premsa s’haurà de situar a la graderia, mai a peu de camp, les rodes de premsa prèvies i posteriors als enfrontaments es podran fer per videoconferència, i les entrevistes als jugadors es realitzaran fora de les instal·lacions esportives i de manera individualitzada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)