El Girona comença amb mal peu (2-0)

Derrota. El conjunt dirigit per Francisco perd en l’estrena a la lliga al feu de l’Sporting i palesa que li queda molt camí per recórrer

El Girona s’ha estrenat a la lliga amb derrota. El conjunt orientat per Francisco ha caigut al camp de l’Sporting (2-0) en un partit en què ha tingut el seu moment a la primera part, que ha jugat una bona estona contra deu, però que després de l’expulsió de Franquesa, amb igualtat numèrica, ha palesat que li queda molt camí per recórrer. L’equip, encara per fer, està molt verd, i avui, sense Stuani sancionat, ha acabat oferint una versió decebedora i poc estimulant.

Al Molinón ha presentat un onze de circumstàncies, el que es preveia d’altra banda, amb Muric sota pals i Pablo Moreno a la punta de llança, i amb la sorpresa de Monchu que ha rellevat al capità Granell, avui a la banqueta.

La primera part ha tingut color groc, el de la segona equipació del Girona avui. La matinera expulsió de Gaspar (16’), per una entrada a Bernardo, ha propiciat que l’Sporting endarrerís línies i cedís l’esfèrica a un Girona que ha jugat a camp rival i ha finalitzat jugades, sobretot a còpia de xuts llunyans des de fora de l’àrea. Gumbau, dues vegades, i Monchu, també en dues ocasions, ho han provat, però s’han trobat amb un sobri Mariño. Davant d’un contrincant ben endreçat al darrera, li ha costat doncs generar situacions de gol al conjunt gironí, que ha tingut les oportunitats més clares, una a la sortida d’un córner, rematat per Gumbau de cap i de nou neutralitzat per Mariño; i una altra en un contraatac comandat per Samu que no ha resolt bé.

El partit pintava bé pels de Francisco, amb superioritat, dominant i sense concedir res al darrera, però just abans del descans l’àrbitre ha expulsat a Franquesa (45’+3) per una entrada similar a la de Gaspar després de ser advertit pel VAR i mirar-s’ho al monitor. Tan la del local, com la del visitant, dues vermelles directes força rigoroses.

Amb la igualtat numèrica, el guió ha canviat a la segona part, també pel golàs de Djuka, que ha decantat la balança del partit en els primers compassos de la represa (49’). El davanter balcànic ha agafat una pilota a tres quarts de camp després d’una errada de Bernardo, que ha li ha cedit la pilota després que li botés just a l’hora de fer la passada, i sense pensar-s’ho s’ha tret una fuetada llunyana que ha anat a l’escaire. No ha reaccionat el Girona, sense arguments, i Djuka de nou, aprofitant una passada a l’espai ha fet el segon (59’).

Ha quedat grogui el Girona i Francisco ha buscat agitar l’equip fent entrar a Granell i Ibra, i més tard a Zeballos i Pau Victor, que ha fregat el gol. L’atacant del planter ha connectat un cop de cap després d’una centrada de Samu i la seva rematada s’ha estavellat al pal. Finalment, ho ha intentat l’equip visitant, sense massa convicció, com a la primera part amb xuts llunyans, de Ibra, Granell i Samu, però la falta de punteria i Mariño ho han deixat en res.