Girona

El protagonista

Bernardo Espinosa

De l’exuberància a la fotografia

Un lustre després, Bernardo Espinosa va tornar a jugar un partit a la segona divisió A. La curiositat va fer que fos a El Molinón, contra l’Sporting, amb l’últim equip en què va militar a l’esmentada categoria de plata. No va ser, però, el d’ahir un partit per recordar. I això que va protagonitzar un inici espectacular. El central, en el perfil esquerre, va mostrar-se dominant i va assecar completament Djuka en la primera part; intractable en el joc aeri, impecable en el tall i atent en l’anticipació, va fer gala d’una exuberància i una autoritat prou estimulants en un onze de circumstàncies com el que va haver de presentar Francisco. El defensa estava sent i se sentia superior.

Tot va virar, però, després del descans. El context del matx va canviar amb la igualtat numèrica, el colombià no va poder donar continuïtat a la versió que estava oferint i, de fet, va aparèixer retratat en la fotografia de les dues dianes de l’Sporting, ambdues de Djuka. En la primera és cert que tot el que podia anar malament per als interessos del Girona, va anar malament; i és que en situació de sortida de pilota, Bernardo va rebre una passada que va voler jugar al primer toc, però just en el moment de colpejar la pilota, aquesta li va fer un bot que li va impedir tocar-la en condicions i va arribar a dominis de Djuka. L’errada, a vint-i-cinc metres de la porteria, va pagar-la car el Girona, ja que el davanter balcànic de l’Sporting va optar per etzibar de lluny una fuetada que va acabar a l’escaire de la porteria de Muric, un autèntic golàs. En la segona, a Bernardo se li va veure una de les seves febleses, la rapidesa; Pedro Díaz, amb comoditat, va fer a Djuka una passada a l’espai, a l’esquena del central, que no va poder arribar a temps i acuitar l’atacant per dificultar-li la rematada, que va ser gol.

L’objectiu és retenir-lo

Malgrat tot, Bernardo és un futbolista expert, amb ascendència en el grup i que ha de ser diferencial a la categoria i és per això que el Girona vol que es quedi. El club li ha proposat allargar-li el contracte –finalitza el 30 de juny del 2021– com a mínim un any més, a canvi d’una rebaixa en la fitxa anual que pugui ser assumible per a una entitat que ha vist reduït a la meitat el límit salarial respecte al curs passat.

90
minuts
8
duels guanyats
89%
encert en la passada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)