Ni al davant ni al darrere

Un Girona molt verd i indefinit debuta amb derrota, castigat per l’efectivitat de Djuka, protagonista

Els gironins no saben traduir la superioritat de la primera meitat i, sense referent al davant, s’enfonsen en la segona, amb molts problemes de la defensa en els espais

SPORTING 2 GIRONA 0

GOLS:1-0 (49’) Djuka. 2-0 (59’) Djuka.ÀRBITRE:Muñiz Ruiz (col·legi gallec).Targetes grogues:Borja López (12’) i Djuka (37’), de l’Sporting, i Juanpe (41’) i Ibrahima Kebé (82’).Targetes vermelles:directa a Gaspar (16’), de l’Sporting i a Enric Franquesa (45+3’), del Girona. GIRONA: Muric Calavera Juanpe
Álvaro Vázquez (75’)

Verd i indefinit, el Girona es presentava a Gijón amb un equip agafat amb pinces, lluny del que hauria desitjat Francisco ara que, tres anys després, treballa des de la pretemporada. És clar que, si tot és encara estrany i anòmal en el futbol, a Montilivi la sensació de provisionalitat i de fer tard s’ha accentuat després de perdre el 23 d’agost un ascens que s’apuntava com l’única sortida viable d’una aposta caríssima. No va sortir bé, i ara tot són maldecaps, equilibris i presses. És la dura realitat del Girona, que està intentant reconstruir l’equip i donar-li un altre aire, més fresc i més jove, però que ja ha escurat l’escàs marge de preparació. Ara tot val. I la primera posada en escena va tenir un desenllaç tan trist com, d’alguna manera, coherent. Sense verí al davant, badant al darrere i amb l’entrenador havent de fer innovacions condicionat per les mancances. L’Sporting, molt més fet, va saber resistir la mitja hora en inferioritat i va fer valer la inspiració del davanter centre per mantenir el ple de punts i frustrar el Girona. Només hi faltava una mala arrencada, per ennuvolar un context delicat i neguitós.

Sense Granell

Faltava Stuani, a casa per sanció, i Francisco va deixar a la banqueta el capità, Àlex Granell, un altre pendent de resoldre el futur. Muric, Franquesa, Monchu i Pablo Moreno van debutar en partit oficial directament a l’onze, i Bernardo tornava a l’eix, com abans de marxar i com farà si es tanca l’acord per rebaixar-li el sou i allargar-li el contracte. Els gironins, amb tots els condicionants, van fer una prou bona entrada en el partit. Tampoc va passar gaire res sucós fins que l’àrbitre va ensenyar la vermella al local Gaspar per una entrada a Bernardo (16’). Discutible, perquè l’extrem hi anava sense mala intenció, però forta. Amb l’expulsió, David Gallego va proposar un 4-4-1 amb dues línies juntes i molt endarrerides i va cedir del tot la iniciativa als gironins. Fent circular la pilota a camp contrari, al Girona li faltava concreció en trepitjar l’àrea. Quan provava d’entrar per les bandes (sobretot Calavera), li faltava un referent rematador. Amb Pablo Moreno, no hi havia manera de connectar. I Samu Saiz provava accions personals, sense mirar els companys. Amb el rival tan tancat, els gironins van provar el recurs del xut des de lluny, amb bons cacaus de Gumbau i Monchu. El futbolista cedit pel Barça va mostrar un bon colpeig, també en l’execució dels córners, tots seus. En un d’aquests, Juanpe la va despenjar cap a Gumbau, que va fer una rematada de cap que va treure Mariño (39’). Era un monòleg dels visitants, entre altres coses perquè l’Sporting renunciava a assumir riscos. En un contraatac, Samu Saiz s’ho va voler fer tot sol, va ignorar Valery i Pablo Moreno i se la va jugar, sense encert (42’). El Girona no va saber treure suc a la superioritat. I en l’afegit del descans, l’equilibri. Muñiz Ruiz va ensenyar la groga a Franquesa per una entrada innecessàriament dura, però Trujillo Suárez el va instar a revisar la jugada. I, després de pensar-s’ho molt i tenir temps per recordar que havia expulsat un local, l’àrbitre també va fer fora el santcugatenc.

Innovació de Francisco

Amb 10 contra 10 i el lateral esquerre per cobrir, Francisco hi va situar Ramalho, que va substituir Pablo Moreno. I, al davant, el tècnic va innovar amb Valery com a futbolista més avançat. Per acabar d’espatllar el panorama, un greu error de Bernardo va regalar la pilota a Djuka, que es va inventar un xut des de molt lluny que va entrar com un míssil per l’escaire de Muric (49’).

Amb l’1-0, l’Sporting ho va tenir clar. Pilotes a l’espai a Djuka, en estat de gràcia. Amb metres per davant, el davanter va deixar retratat Bernardo en un moviment i una cursa, va arribar sol a l’àrea i va fer el segon (58’). El 2-0, just després d’un xut amb rosca de Jairo que es va perdre pel pal llarg, va ennegrir del tot el panorama d’un equip que tenia limitadíssims els recursos a la banqueta. Francisco va plantejar una mena de 4-3-2, amb Ibra de pivot, Granell i Monchu d’interiors i Samu i Jairo al davant. Zeballos, perdent 2-0 i sense cap altre davanter, va haver d’esperar al minut 78 per entrar, juntament amb Pau Víctor. I el jove del filial va tenir l’ocasió més clara. Va entrar molt bé per caçar una centrada a dins de l’àrea de Samu Saiz i la seva rematada de cap va superar Mariño, però va rebotar al pal (80’). És clar que, a l’altra àrea, Muric acabava de salvar el tercer, de Cumic. La lentitud dels centrals desesperava. El Girona va acabar a l’àrea i va provar tants xuts com vulguis des de fora de l’àrea. De fet, va rematar el doble de cops que l’Sporting, però no tenia pólvora. Com gairebé sempre que no juga Stuani.

XUTS DE LLUNY

Els gironins fan el doble de rematades que l’Sporting, però sense efectivitat

LA PRIMERA PART

L’expulsió de Gaspar (16’) ajuda, però el VAR ho compensa amb Franquesa (45+3’)

EL RIVAL HO APROFITA

Un error greu de Bernardo origina un golàs, i la lentitud a darrere és or per als locals

MINUT A MINUT

16’ Gaspar intenta arribar a l’esfèrica però acaba fent una entrada a la tíbia de Bernardo. El col·legiat l’expulsa amb vermella directa.
19’ Controla Gumbau a la zona de tres quarts i el de Campllong no s’ho pensa i fa un xut fort i sec que acaba centrat a les mans de Mariño.
28’ Samu Sáiz veu Monchu a la frontal i aquest, després de controlar amb l’esquerra, no s’ho pensa i prova un llançament amb la dreta que obliga a treballar Mariño.
32’ Hi torna Gumbau, que rep la pressió tardana d’un rival i torna a fer un xut amb l’esquerra que Mariño refusa amb una bona estirada.
38’ Monchu condueix sense oposició pel carril central i prova el xut, que acaba a córner després que Mariño posés els punys.
39’ Jugada assajada del Girona en el córner. Monchu serveix al segon pal, Juanpe la posa al punt de penal i Gumbau remata massa tou.
45+3’ Entrada dura de Franquesa a Aitor. L’àrbitre li ensenya la groga però a instàncies del VAR l’expulsa després de veure l’acció al monitor.
49’ S’equivoca Bernardo en la sortida de pilota i Djuka no falla. El davanter supera Muric amb un gran xut que topa al travesser i entra (1-0).
58’ Jairo esquiva dos rivals, busca el lloc per xutar amb rosca però el seu llançament no troba la direcció adequada.
59’ Passada a l’espai de Pedro a Djuka, que deixa enrere Bernardo per velocitat i supera Muric amb un xut creuat i precís (2-0).
78’ Combinació en la zona de tres quarts que deixa Cumic encaran Muric, però el porter kosovar posa el peu i refusa.
80’ La posa Samu Sáiz molt bé i Pau Víctor remata amb el cap des del punt de penal al pal.