Girona

PAOLO FERNANDES

EX FUTBOLISTA DEL CITY I EL NAC BREDA

“Si està bé, és un porter «top»”

“Para moltíssim, sobretot en l’un contra un. I després és àgil i amb els peus és bo. És molt complet”

Com Arijanet Muric, Paolo Fernandes (Saragossa, 1998), ara a les files del Castelló, s’ha format a les categories inferiors del Manchester City i també ha jugat al NAC Breda, i ha coincidit amb el porter als dos llocs. L’atacant dels orelluts, amb qui s’enfrontarà aquesta temporada, el coneix molt bé.

Com definiria Muric com a porter?
L’Aro para moltíssim, sobretot en l’un contra un. I després amb els peus és molt bo també, és una faceta que domina completament. Després hi ha l’alçada que té i la força... És un porter molt i molt complet.
Tot i l’alçada, doncs (198 centímetres), és un porter àgil...
Sí, sí. Quan el comenceu a veure allà, us n’adonareu... És molt gran i és molt difícil trobar un porter així d’alt i tan àgil. Jo de l’Aro sempre ho he dit. Si està bé és un porter top. I és que, a més, és superjove, té 21 anys, ara en farà 22.
I quin caràcter té?
Personalment m’hi avinc molt. Quan érem al Manchester City anàvem junts a classe d’anglès. És un noi molt maco.
També van coincidir al NAC Breda (2018/19). Només va poder-hi jugar un partit abans de tornar al City...
El partit que va jugar ho va fer bastant bé i entrenant va demostrar la qualitat que té. I sí, després va haver de marxar. Va ser una situació estranya perquè es va lesionar Claudio Bravo al Manchester City i es va quedar sense porter. Com que hi ha bona relació entre el NAC Breda i el City, el més fàcil hauria estat que haguessin repescat l’Aro. A més, el coneixien bé ja que ell s’entrenava sempre amb el primer equip.
Com creu que pot encaixar al Girona?
Molt bé. És que és un porter molt complet. Si jugués a la Premier League també l’hi veuria perquè pot fer de tot: para molt, és àgil i amb els peus és bo.
De tots els atributs, quin és el millor que té?
L’un contra un. Quan fèiem algun exercici en algun entrenament era molt complicat fer-li un gol. És molt àgil i molt ràpid. En aquestes situacions, quan vas conduint cap a ell és molt intel·ligent, sap quan ha de fer aquell passet per menjar-se’t una mica d’espai, per fer-te la porteria més petita. És molt bo. La hi tires a baix i t’hi arriba perquè és molt àgil. No és el típic porter gran.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)