Girona

CARLES MARTÍNEZ

EX TÈCNIC DE LA BASE DEL BARÇA

“Sempre en vol més”

“És sense cap mena de dubte el jugador més competitiu i amb més gana que he entrenat en la meva vida”

Durant la seva etapa en el Barça, on va aterrar amb onze anys i va marxar-ne amb setze, va demostrar que és un insaciable golejador. Carles Martínez, actual entrenador de la selecció sub-20 de Kuwait, va entrenar-lo en l’infantil A i el cadet A del planter blaugrana.

Què pot dir de Pablo futbolísticament?
És sense cap mena de dubte el jugador més competitiu i amb més gana que he entrenat en la meva vida. A més té un talent molt gran de cara al gol, és un futbolista que en les desmarcades i els controls sempre pensa en la porteria. I en aquest sentit té una finalització brutal amb les dues cames; a dalt, a baix, creuat... Sempre va fer molts gols.
I això de la competitivitat?
És un noi amb un gran cor i molt amic dels seus amics, i és un paio de barri. Des de ben petit ja competia quan sortia al barri on vivia per jugar qualsevol partidet; per a ell ja era la final de la Champions. Això es veia entrenant. Qualsevol situació si tenia algun factor competitiu, volia guanyar sí o sí, i si guanyava marxava content, i si no, marxava molt emprenyat. I després, en els partits igual. Feia 70 gols en una temporada i estava emprenyat perquè no n’havia fet 100, marcava tres gols en un partit i estava emprenyat perquè no n’havia fet cinc. Sempre tenia aquell esperit crític que el feia voler-ne més, més i més.
En quina posició el feia jugar?
Amb mi jugava de davanter centre. A vegades, esporàdicament, jugava d’extrem esquerre, per aprofitar aquesta conducció cap a dintre de l’àrea, que amb el xut tan potent i precís que té també podia fer mal, i també les desmarcades, en què és molt bo. En el Barça sempre el vam imaginar de 9, tot i que també pensàvem que en el futur podria ser un grandíssim extrem.
En el 4-2-3-1 de Francisco, el veu de mitjapunta o d’extrem?
Sí, sí. I tant! És un jugador que entén bé el joc, és fi en el toc i és un jugador que interpreta molt bé els espais. Sempre pensa com col·locar-se bé en un espai amb la finalitat d’acabar atacant l’última línia defensiva. Per tant, per ser un fals davanter per atacar i arribar de segona línia pot ser un molt bon mitjapunta. Com a extrem, és veritat que fa anys que no el veig, i quan l’entrenava, per la superioritat que teníem envers els rivals, defensivament era un punt que havia de millorar, però segur que en el pas per la Juve ha après a tenir aquestes responsabilitats defensives.
És el seu salt al futur professional. Quin futur li augura?
És un jugador que tots dèiem que si no era professional del futbol no ho acabaríem d’entendre. És un pas molt important per a ell anar al Girona i ser professional ja completament, i poder no només entrenar, com estava fent amb la Juve diàriament, sinó també tenir oportunitats. Ha de ser capaç d’adaptar-se, de fer un passet més, de fer el que li demani Francisco, i a la vegada Francisco, a qui tampoc vull donar consells, també en algunes coses deixi que sigui en Pablo, perquè en Pablo té coses molt bones. Estic segur que si Francisco és capaç de deixar-li ser ell en algunes coses es veurà un jugador meravellós. Hi ha d’haver aquest punt d’adaptació mútua entre Pablo i Francisco, i si s’entenen i són capaços d’agafar el millor de cadascú, es veurà un grandíssim jugador.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)