Girona

La fam per ser millor

El Girona presenta el brasiler Yan Couto, que serà blanc-i-vermell fins al final del curs en qualitat de cedit pel City

El lateral desitja jugar molts partits per créixer i evolucionar en la seva primera experiència europea

El Girona va presentar en societat Yan Couto, una de les cinc cares noves que de moment han arribat al club per afrontar el curs 2020/21. El club blanc-i-vermell ha fitxat en propietat Jordi Calavera i ha rebut les cessions d’Enric Franquesa (Vila-real B), Monchu (Barça B) i els tres futbolistes cedits pel City, Muric, Pablo Moreno i el lateral brasiler. Amb l’objectiu d’injectar projecció, joventut, fam i ambició a la plantilla, els gironins esperen treure suc en forma de rendiment d’un dels jugadors cridats a ser important en l’àmbit internacional. De moment, els 18 anys de Couto frenen, a priori, qualsevol tipus d’exigència envers un futbolista que afronta els primers passos com a professional i la seva primera experiència a Europa.

“Estic molt content d’estar al Girona. Vull afrontar cada partit com si fos una final, el més important per a mi és adaptar-me ràpid, evolucionar com a jugador i ajudar el Girona a aconseguir l’objectiu de l’ascens”, va comentar Yan Couto, que hi va afegir: “Coneixia el club del seu pas per primera. Al Brasil es mira el futbol de les grans lligues europees i el Girona va militar en una. El City va decidir que vingués aquí perquè creia que seria un bon lloc per tenir-hi la primera experiència a Europa i jo també penso que m’anirà molt bé per millorar i consolidar-me al continent.” Pel director esportiu del Girona, Quique Cárcel, Yan Couto és una gran incorporació pel club, tot i que va demanar precaució a conseqüència de la seva falta d’experiència: “Necessitarà el seu temps d’adaptació però té moltes capacitats, ganes i fam per créixer, les qualitats que busquem a l’hora d’incorporar nous jugadors.”

Gràcies a les seves actuacions, des que es va proclamar campió del món amb la selecció brasilera sub-17 l’any 2019, el nou lateral dret del Girona ha estat catalogat com un dels futbolistes més prometedors de la seva edat, un fet que el fa ser ambiciós a si mateix, però alhora caut sobre el seu futur al Girona i al City: “No he parlat amb en Pep Guardiola, ja que, per culpa d’aquesta situació provocada per la Covid-19, no he arribat a anar a Manchester. El meu club és qui tria on tindré la millor oportunitat i ara només espero tornar al City sent millor jugador”, explicava el futbolista de Curitiba, nascut el 2002.

De l’escola brasilera

Couto reuneix les característiques principals que la majoria de laterals brasilers tenen, molts d’ells anomenats carrilers. Desvergonyiment ofensiu, profunditat, qualitat tècnica, bona interpretació del joc entre línies, però, de vegades, falta d’actitud defensiva: “Soc un lateral ofensiu. M’agrada atacar però també m’esforço al màxim per defensar. Tinc les característiques típiques d’un lateral brasiler i m’agrada arribar fins a la línia de fons i fer centrades”, es definia el jugador pel qual el City va pagar sis milions al Curitiba, variables a part.

La posició de lateral dret queda coberta amb el jove brasiler i Jordi Calavera, que parteix amb avantatge amb Couto pel fet d’haver jugat ja al Girona el curs passat: “Amb Calavera m’hi porto molt bé i m’està ajudant. Potser és més físic i el mister escollirà qui s’adapta millor al rival o qui està en millor forma física”, sentenciava el defensa, encara en edat per jugar al juvenil.

IMMEDIATESA

El lateral intentarà adaptar-se al més ràpid possible per ajudar l’equip a complir les fites

EL DESIG

Couto vol aprofitar l’experiència per tornar al City sent millor i convèncer Pep Guardiola

LES REACCIONS

Necessitarà el seu temps d’adaptació però té moltes capacitats, ganes i fam per créixer
Quique Cárcel
director esportiu del girona
Vull afrontar cada partit com si fos una final. Ara, el més important per a mi és adaptar-me ràpid, evolucionar i poder ajudar l’equip
Soc un lateral ofensiu. M’agrada atacar, però també m’esforço al màxim en defensar
Yan Couto
lateral dret del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)