Territorial

La FCF fa públic el protocol del futbol català

La Federació Catalana de Futbol ha fet públic el protocol Covid-19 per a les competicions del futbol català, que donaran inici aquest cap de setmana. El protocol ha passat la revisió de la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física, de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i ha comptat amb la supervisió del Comitè Tècnic del PROCICAT i el Departament de Salut, per tal de minimitzar el risc de contagi de Covid-19. A més, la federació ha creat un apartat específic dins la seva pàgina web destinada a tots els dubtes que puguin tenir els clubs, jugadors, familiars o aficionats. A més, la FCF posarà a disposició dels clubs un equip mèdic de suport cada vegada que es notifiqui que hi ha un cas positiu confirmat dins del club o hi hagi membre aïllats per un contacte aliè.

Línies generals

El protocol que ha fet oficial la FCF té consideracions específiques per tots els participants i assistents a un partit, però el que serà obligatori per tothom serà l’ús de la mascareta –excepte els jugadors i l’àrbitre durant el partit–, la higiene de mans amb gel hidroalcohòlic i evitar qualsevol contacte físic que no sigui estrictament necessari. A més tothom, aficionats inclosos, hauran d’omplir una declaració responsable en que s’informa que no es té cap simptomatologia ni contacte amb cap cas positiu. Aquest pas els jugadors, entrenadors i col·legiats l’hauran de fer cada quinze dies a través del portal del federat, mentre que el públic o mitjans de comunicació assistents al partit ho faran en el moment d’entrar al camp, on també s’hauran de registrar perquè el club tingui constància de qui hi havia a les instal·lacions –el registre s’haurà de guardar durant 30 dies.

El desenvolupament del partit

En el protocol de la FCF s’estableix que en tot moment hi haurà d’haver dues zones clarament diferenciades. Una per als jugadors i l’altra pels aficionats. A més, els jugadors hauran de mantenir en tot moment una distància d’un metre i mig, menys els jugadors i jugadores que estiguin disputant el partit. A més, la sortida al camp es farà per separat i es prohibeix qualsevol salutació abans i després del partit. Un altre element que es té en compte és els vestidors, en què es demana que hi hagi un espai mínim de tres metres quadrats per persona. En cas de no disposar de prou vestidors la prioritat la tindrà l’àrbitre i després l’equip visitant.

El públic

El protocol de la federació permet disputar tots els partits a porta oberta sempre i quan el propietari de les instal·lacions també ho permeti i hi hagi espais sectoritzats. El màxim de persones que permet la FCF a la zona d’espectadors és de 2.000 persones, excepte si es pot fer amb seients preassignats que després el límit passa a ser de 3.000 si es pot mantenir la distància d’un mentre i mig entre ells. En cas de tenir instal·lacions més grans amb capacitat per acollir més espectadors el club podrà proposar un protocol específic que haurà de validar la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física. Tot i això, en el futbol base es recomana que el públic es redueixi a només dos acompanyants per menor.

Si no s’acaba la temporada

El protocol de la FCF també contempla la possibilitat que no es pugui acabar la temporada. En aquest cas, després del que es va viure l’estiu passat, la federació es reserva la potestat de modificar l’establert en el pla de competicions. En general, però, el protocol contempla que si no s’ha pogut acabar la primera volta o fase no hi haurà ni ascensos ni descensos, mentre que si s’ha finalitzat la primera volta o fase es tindran en compte els resultats obtinguts fins el moment i sí que hi haurà ascensos i descensos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)