Girona

Esperant el pitxitxi

Enmig d’un context delicat, amb dificultats per enllestir la reconstrucció de l’equip, el Girona confia en la continuïtat de Cristhian Stuani com a actiu majúscul

Sancionat a Gijón, l’uruguaià està a punt per jugar diumenge contra el Fuenlabrada

La reconstrucció necessària que està fent el Girona després de quedar-se sense ascens havent fet una aposta fortíssima està trobant moltes dificultats. L’àrea esportiva està arribant als últims dies del mercat d’estiu, que abaixa la persiana dilluns, amb diversos moviments per fer i satisfer la voluntat de Francisco Rodríguez. En un context delicat, l’altra cara del fet que s’arribi al tancament del mercat la personalitza Cristhian Stuani. El líder indiscutible de l’equip des que va arribar fa tres estius continua a Montilivi. I, tot i que fins que es tanqui el mercat sempre hi pot haver algun ensurt, el Girona confia que l’uruguaià s’acabarà quedant, cosa que injectarà una dosi d’optimisme que hauria d’actuar de revulsiu.

Com ja va passar l’estiu passat –i també després de la primera temporada a Montilivi, tot i que en un altre context–, diversos clubs amb ganes de reforçar la davantera s’han fixat en Stuani. Per convèncer-lo, però, primer haurien d’estar disposats a assumir una inversió forta –a Stuani li queden tres anys d’un contracte alt, i tampoc marxaria lliure del Girona– per un futbolista que el dia 12 farà 34 anys. Encara hi ha oberta la possibilitat que algun club se la jugui a última hora, reservi molts diners i faci el pas per convèncer l’uruguaià, però el Girona confia que no hi hagi cap sobresalt. Que, si hi fos i Stuani volés, deixaria en una situació límit l’àrea esportiva, de cop i volta sense problemes de límit salarial però pràcticament sense marge de temps per fer res. La garrotada seria difícil de digerir.

Molt necessari

Cristhian Stuani no és només necessari per regirar l’estat d’ànim a l’entorn de Montilivi. La seva presència al camp és capital, com ha quedat demostrat des que va arribar (autor de 71 dels 135 gols de l’equip les tres últimes temporades) i com s’ha vist també en les primeres aparicions del Girona 2020/21. En l’entrada en competició, al camp de l’Sporting, l’equip de Francisco va fer molts xuts a porteria, però va trobar a faltar un referent al davant i va quedar sense marcar, com ja li havia passat també en l’últim amistós, a Saragossa, també sense Stuani. Superada la sanció que arrossegava per la transcendental expulsió en la final del play-off contra l’Elx, el davanter està a punt per ser el referent en el retorn de l’equip a Montilivi, després d’aquella fatídica nit d’estiu. Stuani ha arrossegat molèsties a l’esquena durant la curta pretemporada, però no hauria de tenir problemes per ser la principal amenaça per al Fuenlabrada diumenge a Montilivi (12 h).

Amb la selecció

Stuani podrà jugar diumenge, però el més probable és que se’n vagi després amb la selecció uruguaiana. Si es confirma la convocatòria –de moment, forma part d’una prellista de 26 jugadors–, el davanter es perdrà la visita del Girona al camp del Leganés, el dilluns 12 d’octubre. Un dels peatges que s’han de pagar a segona A, que no s’atura per les cites internacionals. La selecció uruguaiana juga contra Xile (el dia 8) i l’Equador (13). El Girona ja firma perdre’l per al partit a Butarque però evitar ensurts majúsculs i mantenir-lo a la plantilla.

AMB OPTIMISME

Només l’aparició sobtada d’algun club a última hora faria perillar que Stuani es quedi

UN ALTRE PARÈNTESI

Hi serà diumenge, però després se n’haurà d’anar a una doble cita amb la selecció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)