Territorial

L’FCF elabora un informe per a la tornada de l’activat esportiva

Federació. Proposa l’aixecament de les restriccions en l’esport federat, davant la baixa taxa de suspensions per positius i trasllada les seves conclusions a la Secretaria General de l’Esport

La Federació Catalana de Futbol proposa l’aixecament, com més aviat millor, de les mesures restrictives en l’esport federat i la tornada a una pràctica esportiva segura i responsable, després d’elaborar un informe sobre l’adaptació de la competició a les limitacions establertes per les autoritats amb motiu de la Covid-19.

L’organisme federatiu ha traslladat aquest informe a la Secretaria General de l’Esport per al seu coneixement, estudi i treball conjunt entre els dos organismes. Amb aquest moviment la FCF vol constatar que el futbol i el futbol sala català garanteixen una pràctica esportiva segura, a través de l’aplicació del Protocol Covid-19 de l’FCF en tots els camps i pavellons de Catalunya. A més, l’ens federatiu aporta diversos arguments per poder posar fi a la prohibició de la pràctica esportiva federada en pròximes dates.

Entre els principals arguments a favor del retorn de la pràctica esportiva hi ha l’esforç organitzatiu, les competicions es disputen entre grups estables i permanents, verificats a través de sistemes informàtics fiables. La taxa de partits ajornats per positius, o contactes amb positius, se situa al voltant del 5,5% després de més de 17.500 partits disputats des del passat 1 de juliol. A més a més, l’impacte econòmic de la paràlisi de l’activitat federada podria portar l’entitat a no poder atendre els seus compromisos econòmics ni suportar més endeutament, després de la situació patida en el primer confinament.

En aquest sentit, l’FCF es compromet a implementar dues accions de cara a la represa de les competicions federades: La disputa sense públic de tots els partits amb jugadors majors de 16 anys, a menys edat es deixaria entrar un familiar del menor. La no utilització de vestidors, tret de l’àrbitre i l’equip visitant quan hagi de desplaçar-se més de 50 quilòmetres des de la seva localitat fins al recinte esportiu.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)