Girona

L’exigència no té fre

Enmig d’un calendari carregadíssim, el Girona visita el Castelló (20.30 h) amb la necessitat de corregir la pèssima imatge que va oferir al camp del Lugo

El retorn de Cristhian Stuani alimenta les expectatives ofensives però contrasta amb la pèrdua de Samu Saiz

És un no parar. La construcció d’un equip que no té res a veure amb el de la temporada passada enganxa el Girona en plena sèrie de partits cada tres o quatre dies. Amb el condicionant afegit per a Francisco que, entre que la plantilla és més aviat curta i que hi ha unes quantes baixes, ha de fer equilibris per gestionar les càrregues, tenint en compte, a més, que hi ha futbolistes que s’han integrat al grup sense haver fet pretemporada. Un grapat d’elements per superar i que no serveixen d’excusa per a l’entrenador del Girona, que tres dies després d’oferir una imatge horrorosa, en la segona part a Lugo, té una revàlida, també lluny de Montilivi. Els gironins visiten el Nou Castàlia (20.30 h) conscients que no es poden reproduir errades com l’expulsió d’Antonio Luna a Lugo –o la d’Enric Franquesa a Gijón– i que tampoc es poden desfer com van fer a l’Anxo Carro en inferioritat. Competir és la primera exigència de Francisco a la plantilla, i dimecres l’equip va desaparèixer en el segon període.

La visita a Castelló representarà el retorn de Cristhian Stuani, després de tres partits seguits sense entrar ni en la convocatòria per un problema al genoll. La presència de l’uruguaià, que no s’ha estrenat com a golejador aquesta temporada –només ha jugat un partit–, és sempre un motiu d’esperança per a un equip que ha acabat tres de les cinc jornades sense veure porteria. El retorn del pitxitxi, però, contrasta amb la baixa d’un altre pes pesant, Samu Saiz. El madrileny s’afegeix a les baixes de Juanpe, Aday i Muric (també lesionats), Antonio Luna (sancionat) i Yan Couto, al Brasil amb la selecció sub-20. Tot plegat deixa una convocatòria de només dinou futbolistes –quatre menys dels permesos–, entre els quals hi ha els joves Pau Víctor i Arnau Martínez, a més d’Ibrahima Kébé, ja considerat del primer equip tot i tenir dorsal del filial.

Francisco té per primera vegada entre els convocats els tres davanters centres (Stuani, Nahuel Bustos i Mamadou Sylla) de la plantilla. Entre això i que està minvat de jugadors per actuar a les bandes (ni Aday ni Samu Saiz, a qui hi sol situar), el tècnic podria retocar el dibuix i començar directament amb dos puntes, tot i que també té l’alternativa de situar Mamadou Sylla en un extrem. Al darrere, Enric Franquesa té tots els números d’ocupar el buit que deixa la sanció d’Antonio Luna, tot i que a Lugo Francisco va preferir reubicar Ramalho al lateral després de l’expulsió del mallorquí.

Un rival dominador

Amb dos punts més –i dos partits jugats més– que el Girona, el Castelló va debutar a segona A sorprenent la Ponferradina (1-2), però ha guanyat un sol partit (contra el Leganés, 2-0) dels sis següents i enllaça dues derrotes. L’aposta d’Óscar Cano per dominar la pilota no ha canviat amb l’arribada a segona A, i el conjunt de la Plana ha tingut més possessió que el rival en sis de les set jornades. S’haurà de veure si el Girona se sent còmode esperant o li vol discutir la pilota. Els cinc gols del Castelló se’ls han repartit cinc jugadors diferents, amb una participació destacadíssima de l’exjugador del Numància Marc Mateu, que acumula quatre assistències en set jornades.

EN CONSTRUCCIÓ

Francisco ha de fer equilibris entre la càrrega, el to físic i la sèrie de partits seguits

L’ESQUEMA DE JOC

Amb els tres davanters a punt i curt d’extrems, hi pot situar Sylla o retocar el dibuix

RECURSOS LIMITATS

Amb un sancionat, quatre lesionats i Couto al Brasil, la llista és de només dinou futbolistes

EL RIVAL LA VOL

El Castelló, tot i acabar d’arribar a plata, ha dominat la possessió en sis dels set partits
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)