El Girona més pràctic guanya per la mínima a Castelló (0-1)

Un gol del carriler just abans del descans decideix un partit poc brillant però efectiu dels de Francisco

El Girona s’ha recuperat de la derrota de Lugo per la via ràpida gràcies a la victòria al camp del Castelló en un dels partits més pràctics de l’era Francisco, i és que sense fer gaire res de l’altre món els gironins tornen cap a casa amb els tres punts a la butxaca gràcies a un gol de Franquesa just abans del descans.

Francisco ha sorprès a tothom amb un canvi de sistema, i és que per primera vegada ha apostat per jugar amb tres centrals –els tres que tenia a disposició– i Franquesa i Calavera fent de carrilers. El dibuix no és l’únic que ha canviat respecte partits anteriors, i és que els gironins han ofert la seva versió més defensiva, cedint pràcticament tota la iniciativa a un Castelló que ha pogut jugar a plaer. Això sí, els de La Plana ho han fet des de la seva àrea fins a tres quarts de camp i a partir d’allà ha tingut molts problemes per superar una defensa gironina molt segura, sobretot a l’eix. La sensació durant els primers quaranta-cinc minuts, però, era que tard o d’hora els locals trobarien un forat, i és que el Girona tampoc mostrava cap arma per fer mal quan tenia la pilota, més enllà d’un parell de xuts sense gaire perill. Quan millor estava el Castelló, però, Cristóforo ha recuperat en la sortida de pilota, l’ha cedit per Mamadou i el senegalès ha fet una centrada rasa a la que no ha arribat Nauhuel Bustos però sí Franquesa, que ha sorprès arribant sol al segon pal i no ha perdonat per marcar el 0-1 (42’).

Amb els gironins per davant en el marcador el guió no ha canviat en la segona part, i és que tot i una primera incorporació a l’atac d’Enric Franquesa que no ha pogut finalitzar bé Nahuel Bustos, qui ha tingut el control pràcticament absolut del partit ha estat el Castelló, que podria haver empatat ben aviat en una gran acció de Fidalgo, el millor dels locals, i un altre xut de Gus Ledes que ha fet intervenir a Juan Carlos. Han estat dos grans ensurts, però la realitat és que a partir de llavors el Girona s’ha defensat amb molt ordre i solidesa, fent pràcticament impossible que el Castelló arribés amb perill a la porteria d’un Juan Carlos que ha estat molt segur sempre que ha hagut d’intervenir. En el temps afegit, això sí, el Castelló ha viscut a l’àrea del Girona i en un parell d’accions el gol de l’empat no ha arribat de miracle.