Girona

Amb poca llum n’hi ha prou

El Girona ha tret tot el suc als tres gols marcats en victòries que ha sabut assegurar amb patiment

Els 9 punts de 12 donen confiança i tranquil·litat a un equip que tot just comença a formar-se

Cristhian Stuani, referent golejador indiscutible del Girona des que va aterrar a Montilivi, encara no s’ha estrenat, en una arrencada accidentada, amb quatre absències i un retorn tot just de mitja hora a Castàlia. Nahuel Bustos, cridat a ser el soci de l’uruguaià en la definició que l’equip va trobar a faltar la temporada passada, tampoc ha vist porteria en les dues aparicions que acumula amb la samarreta del Girona. En un equip que tot just comença a formar-se, l’aportació ofensiva té encara molt marge de progressió, perquè a l’equip li ha costat generar ocasions de perill clares a la porteria rival. Només acumula tres gols en sis partits –veu porteria cada 180 minuts de mitjana–, però n’ha tret el rendiment màxim, perquè cada moment d’inspiració s’ha traduït en els tres punts. Com a Castàlia, on el conjunt de Francisco va fer bo el gol d’Enric Franquesa (42’) a partir d’un gran sacrifici defensiu i, al final, agraint la falta d’encert del rival.

La victòria contra el Castelló té el valor afegit d’haver esmenat la nefasta imatge oferta tres dies abans, en la segona part a l’Anxo Carro (3-0), on l’equip gironí no va mostrar l’esperit competitiu que exigeix Francisco i que sí que va veure dissabte. “Ara mateix no som millors que ningú, però som molt competitius i sabem què hem de buscar si volem aconseguir la victòria. Hem d’anar creixent en els pròxims partits a còpia de treball i humilitat”, explica després del 0-1 a Castàlia l’andalús, que està en ple procés de construcció –dissabte va sorprendre amb l’esquema de tres centrals– d’un equip molt diferent del de la temporada passada i que hi ha hagut d’afegir l’acumulació de partits amb baixes i jugadors en un estat físic encara no prou òptim. Per tot plegat, el tècnic posa molt èmfasi en els 9 punts aconseguits dels 12 últims possibles, que donen confiança i autoestima als jugadors i tranquil·litat a l’hora de treballar per anar progressant. No hi ha cap equip que hagi superat els nou punts en els quatre darrers duels, igualats pel Leganés i el Lugo.

El Mallorca, 12 amb 4

Fer coincidir els tres únics gols amb tres victòries té el seu mèrit. A segona A, el Mallorca –té partit avui a Alcorcón– també progressa a un ritme de tres punts per cada gol marcat, tot i que no és un cas calcat perquè una de les seves victòries és per 2-0 (contra el Tenerife) i tres punts els ha fet a partir d’empats sense gols. Els balears només han encaixat un gol, cinc menys que els gironins.

De les tres victòries per la mínima del Girona, dues són lluny de Montilivi, que va ser una de les creus tota la temporada passada. Un equip cridat a manar en la categoria només va ser capaç de guanyar tres partits en camp contrari dels 21 de la lliga regular –hi va afegir l’1-2 a Almeria en la tornada de les semifinals d’ascens–. La segona victòria a fora va arribar en el 14è partit de lliga –ara en el sisè– i amb el tercer entrenador de la temporada, ja que va ser en l’estrena de Pep Lluís Martí a Almendralejo (1-3). Ara, de les quatre primeres visites, l’equip s’ha endut els tres punts en dues.

PER PROGRESSAR

GIRONA 3
3 gols, 9 punts
Mallorca 3
4 gols, 12 punts
Màlaga 2,33
6 gols, 14 punts
Sporting 2
8 gols, 16 punts
Alcorcón 2
2 gols, 4 punts
Espanyol 1,89
9 gols, 17 punts
Oviedo 1,75
4 gols, 7 punts
Leganés 1,67
9 gols, 15 punts
Mirandés 1,67
6 gols, 10 punts
Tenerife 1,6
5 gols, 8 punts
Fuenlabrada 1,44
9 gols, 13 punts
Rayo 1,44
9 gols, 13 punts
Ponferradina 1,33
9 gols, 12 punts
Albacete 1,33
6 gols, 8 punts
Lugo 1,2
10 gols, 12 punts
Cartagena 1,2
10 gols, 12 punts
Almeria 1,17
6 gols, 7 punts
Castelló 1,14
7 gols, 8 punts
Saragossa 1,14
7 gols, 8 punts
Las Palmas 1,09
11 gols, 12 punts
Logroñés 1
5 gols, 5 punts
Sabadell 1
1 gol, 1 punt

EL MÈRIT

Sense gols de Stuani ni Bustos i amb poc perill generat, ha d’anar creixent en atac
2
victòries a fora
en quatre partits. En tota la lliga regular 2019/20, el Girona en va obtenir tres
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)