Girona

Un inici prometedor

Mamadou Sylla ha irromput al Girona amb tres gols i una assistència en cinc partits

Feia més d’un any i mig que cap jugador blanc-i-vermell que no fos Stuani marcava un doblet en un partit de lliga; l’últim va ser Portu

De puntetes, en silenci, per la porta de darrere pràcticament, ja amb el mercat tancat, l’arribada de Mamadou Sylla no va generar gaires expectatives. L’atacant vallesà d’origen senegalès va aterrar a Montilivi com a agent lliure després de finalitzar un periple de quatre anys no gaire lluït al futbol belga i, a priori, se li entreveia un paper més aviat secundari en el conjunt dirigit per Francisco, a l’ombra de Cristhian Stuani, el referent, i de Nahuel Bustos, el fitxatge estel·lar per a la davantera. De seguida, però, Sylla es va mostrar i va posar de manifest arguments per tirar per terra totes les suposicions inicials. La seva estrena al feu del Leganés, dos dies més tard d’anunciar-se la seva incorporació i amb prou feines haver-se entrenat amb l’equip, va ser una immillorable carta de presentació; el seu gol va donar el triomf a Butarque (0-1) en un partit en què va ensenyar el millor del seu repertori sense pilota, en què treballa, es mou amb molta intel·ligència i protagonitza infinitat de verinoses desmarcades.

Des d’aleshores ha estat fix per a Francisco, que l’ha alineat de titular en quatre enfrontaments, les quatre victòries que suma l’equip, i ha tingut gairebé sempre impacte en el resultat. Suplent en la desfeta (3-0) de Lugo, només contra l’Oviedo (1-0) a Montilivi no va ser determinant, ja que al camp del Castelló (0-1) també va ser clau amb l’assistència a Enric Franquesa, i aquesta setmana contra el Cartagena (2-1) va marcar un doblet. “És un futbolista fantàstic, fa una feina enorme, i després amb la pilota ens dona moltíssimes coses”, va indicar Francisco, satisfet de la feina del dorsal 18, que s’ha convertit en una alternativa a Stuani, una figura que el Girona ha trobat a faltar, massa dependent de l’uruguaià. “Per a un davanter sempre és important el gol, et dona confiança i, en aquest cas, si serveix perquè l’equip guanyi tres punts encara millor”, va explicar Sylla després de les dues dianes de dimarts.

Una alternativa

Feia temps, a més, que no es veia cap jugador del Girona que no fos Stuani que marqués més d’un gol en un partit de lliga. El curs passat Marc Gual i Jonatan Soriano van fer sengles doblets a la copa, però en el campionat de la regularitat l’últim gironí que en va fer un va ser fa més d’un any i mig. Portu, a domicili contra el Leganés (0-2), el 16 de març del 2019, va ser-ne l’autor. De fet, tant l’actual atacant de la Real Sociedad com Stuani van monopolitzar les xifres golejadores els últims anys i per trobar l’últim doblet que no fos d’un d’ells dos cal remuntar-se gairebé a fa tres anys, el 18 de gener del 2018, dia en què Olunga va marcar un hat-trick contra Las Palmas (6-0).

LES FRASES

Fa una feina enorme, i després amb la pilota ens dona moltíssimes coses
Francisco Rodríguez
TÈCNIC DEL GIRONA
Per a un davanter sempre és important el gol, et dona confiança, i més si l’equip guanya
Mamadou Sylla
DAVANTER DEL GIRONA
2019/20
*Stuani
(j. 4) GIR -Rayo (3-1)
Borja
(j. 18) Saragossa-GIR (3-3)
Stuani
(j. 17) GIR-Fuenlabr. (2-0)
*Stuani
(j. 19) GIR-Lugo (3-1)
Stuani
(j. 23) GIR-Extremad. (3-1)
Stuani
(j. 28) GIR-Dépor (2-2)
Stuani
(j. 41) GIR-Cadis (2-1)
Gual
(copa) Linares-GIR (1-2)
Soriano
(copa) Cartag.-GIR (2-4)
2018/19
Stuani
(j. 4) GIR-Celta (3-2)
Stuani
(j. 5) Barça-GIR (2-2)
Stuani
(j. 8) GIR-Eibar (2-3)
Portu
(j. 10) GIR-Rayo (2-1)
Stuani
(j. 13) Espanyol-GIR (1-3)
Stuani
(j. 26) Rayo-GIR (0-2)
Portu
(j. 28) Leganés-GIR (0-2)
2017/18
Stuani
(j. 1) GIR-Atlético (2-2)
Portu
(j. 13) Betis-GIR (2-2)
*Olunga
(j. 19)GIR-L.Palmas(6-0)
Stuani
(j. 22) GIR-Athletic (2-0)
Stuani
(j. 29) Madrid-GIR (6-3)
Stuani
(j. 38) L. Palmas-GIR (1-2)
2016/17
Alcaraz
(j. 1) Sevilla B-GIR (3-3)
Borja
(j. 15) GIR-Lugo (3-1)
Longo
(j. 28) GIR-Getafe (5-1)
Alcalá
(j. 33) Numància-GIR (0-2)
Sandaza
(j. 37) GIR-Osca (3-1)
2015/16
Olivas
(j. 21) GIR-Ponferr. (4-0)
Mata
(j. 35) Albacete-GIR (0-3)
*
‘hat-trick’

Cristhian Stuani no està lesionat

Cristhian Stuani, que havia de ser titular dimarts contra el Cartagena, va ser baixa a última hora i va caure de la convocatòria. L’ariet, però, que no es va arribar a escalfar, no està lesionat, no té cap mal muscular ni ossi, i el motiu pel qual no va poder jugar el partit és perquè es va trobar malament i es va sentir indisposat. L’evolució de l’uruguaià, en aquest sentit, serà el que marcarà si podrà estar disponible per al duel de dissabte al Jocs del Mediterrani contra l’Almeria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)