2a divisió FEF

El fet de normalitza les coses inimaginables

2a divisió B. El Llagostera participarà per setena vegada a la copa, aquesta vegada per la via de la copa Federació. L’aportació econòmica per jugar-hi ajudarà a mitigar, en part, els efectes de la Covid-19

El Llagostera s’ha assegurat participar per setena vegada a la copa, un fet inimaginable quan fa gairebé vint anys la família Alsina-Tarragó va aterrar al club del poble. Llavors, els llagosterencs competien en el futbol territorial i aspirar a les cotes en les que fa anys conviu era de bojos. Els llagosterencs van superar el Platges de Calvià en els quarts de final de la copa federació (3-0) i va accedir a unes semifinals de la competició que adjudica automàticament una plaça per la copa, directament a la primera eliminatòria i contra un dels vint-i-dos equips que formen la segona A o un dels sis de primera que no competeix per Europa lliure de rival –als altres se’ls assignarà un equip guanyador de les eliminatòria dels campions territorials.

“Quan vam arribar al club, passar una eliminatòria a la copa Catalunya o tan sols jugar-la era tot un èxit i muntàvem sopars de festa major per celebrar-ho”, recorda Oriol Alsina, el tècnic del Llagostera i un dels artífex del creixement del club. Els gironins han accedit a la copa dues vegades com a campions de tercera, per mèrit classificatori a segona B i també com a equip de segona A, en què la classificació és automàtica. Els blau-i-vermells han viscut nits màgiques en la competició copera, com la del Sagnier contra el Prat, que va donar accés als setzens de final a l’equip per jugar a doble partit contra el primer equip del València i trepitjar Mestalla. També les victòries contra l’Albacete a Palamós (2-1) o el triomf sonat a la Romareda (1-2) en l’edició del 2015/16, que va permetre una nova classificació pels setzens contra el Deportivo, llavors a primera divisió: “Em tingut nits màgiques en la copa. Tothom recorda la del València. Només esperem que la del desembre sigui una més. No renunciem a res, competim contra qualsevol equip i no tenim por. Això ens ha portat fins aquí i és per estar-ne orgullós”, explica Alsina, que respecte el format afegeix: “Ens enfrontarem contra un primera o un segona A a partit únic i com a locals. Ens dona avantatge i sempre es tenen més opcions de tenir un bon dia i eliminar a un club dels grans”.

L’accés a la copa, ajudarà al club presidit per Isabel Tarragó a ingressar uns diners que poden ajudar, no en la totalitat, els efectes del coronavirus, la raó per apuntar-se a la copa federació per accedir al premi econòmic i competiu.

Amb pocs dies per descansar, però amb la moral carregada per la classificació en la copa, el Llagostera ja prepara el duel de lliga a casa contra l’Hospitalet (diumenge a les 17.00 h). Els gironins tenen un punt del duel inaugural contra l’Andorra, en la segona jornada van descansar per motius de calendari i, de nou al municipal, buscarà un triomf que el posicioni bé en la classificació de la primera fase. L’Hospitalet ve de vèncer el Lleida Esportiu (3-2), amb remuntada inclosa.

LES REACCIONS

Quan vam arribar al club, passar una eliminatòria a la copa Catalunya o tan sols jugar-la era tot un èxit i muntàvem sopars de festa major per celebrar-ho
Ara ja no renunciem a res, competim contra qualsevol equip i no tenim por. Això ens ha portat fins aquí i és per estar-ne orgullós
Oriol Alsina
Entrenador del llagostera

PARTICIPACIONS EN LA COPA

CURS 2011/12
Llagostera-Olímpic 4-2
1a eliminatòria
Llagostera-Cerceda 2-1
2a eliminatòria
Llagostera-l’Hospitalet 0-1
3a eliminatòria
CURS 2012/13
Llagostera-Badalona 1-0
1a eliminatòria
Llagostera-Eixea 1-0
2a eliminatòria
AE Prat-Llagostera 2-3
3a eliminatòria
Llagostera-València 0-2
Setzens de final
València-Llagostera 3-1
Setzens de final
CURS 2014/15
Betis-Llagostera 2-0
2a eliminatòria
CURS 2015/16
Llagostera-Albacete 2-1
2a eliminatòria
Saragossa-Llagostera 1-2
3a eliminatòria
Llagostera-Deportivo 1-2
Setzens de final
Deportivo-Llagostera 1-1
Setzens de final
CURS 2016/17
Racing-Llagostera 2-1
2a eliminatòria
CURS 2019/20
Llagostera-Haro 0-1
1a eliminatòria
CURS 2020/21
Llagostera-?
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)