Girona

A un ritme vertiginós

El Girona deixa enrere un octubre carregat amb sis partits de lliga per afrontar un novembre amb set jornades

L’equip gironí ha guanyat quatre de les últimes cinc jornades i, de moment, no li ha passat factura l’exigència del calendari

El Girona continua millorant i creixent com a bloc i ho fa en un context extrem, sense temps per entrenar-se i aprofundir en els aspectes físics i tàctics com segur que voldria el tècnic, Francisco Rodríguez. I és així perquè els gironins amb prou feines han tingut un període de descans òptim, ja que des de fa setmanes encadenen partits, sessions de recuperació i una mínima preparació exprés d’un dia, o en el millor dels casos de dos, per afrontar un altre matx. En definitiva, un ritme vertiginós que s’ha saldat amb bons resultats –han guanyat quatre dels últims cinc partits de l’octubre–, tot i haver enganxat l’equip en construcció, després que tot just el 5 d’octubre es tanqués el mercat de fitxatges i la plantilla rebés una última sacsejada en forma de sortides i incorporacions.

Igual que en el debut a El Molinón (2-0), el Girona va perdre en el primer duel de l’octubre a Montilivi contra el Fuenlabrada (0-1), amb l’equip envoltat d’un ambient estrany i amb diversos jugadors que penjaven d’un fil sabedors que en pocs dies canviarien de club. Per sort, els blanc-i-vermells van aconseguir capgirar la tendència inicial gràcies a una victòria de prestigi a Butarque contra el Leganés (0-1), un dels candidats a l’ascens que no ha deixat escapar cap més punt com a local. Els blanc-i-vermells van agafar confiança ja sabent que la plantilla quedava tancada i comprovant que molts dels fitxatges d’última hora oferien un bon rendiment des del primer minut tot i haver fet pocs entrenaments. La victòria a casa contra l’Oviedo va confirmar el canvi de mentalitat de l’equip, que va rebre, però, un avís a l’Anxo Carro de Lugo (3-0), oblidat en els dos últims partits, que es van saldar amb victòries al Nou Castàlia (0-1) i a Montilivi contra el Cartagena (2-1).

Un novembre més exigent

Si bé el ritme de l’equip de Francisco no ha tingut aturador, al novembre fins i tot serà una mica més alt, ja que els gironins hauran d’afrontar set partits amb dos duels entre setmana, un dels quals contra el Saragossa per recuperar la primera jornada ajornada al seu dia per la participació dels dos equips en el play-off d’ascens del curs passat –el Girona s’hi enfrontarà tres dies després d’haver jugat al camp de l’Almeria–. Després de la primera jornada entre setmana, els gironins rebran consecutivament Las Palmas i el Mallorca, en el primer dels dos duels consecutius que afrontaran contra un equip que acaba de baixar de primera. I és que el cap de setmana del 21 i 22 de novembre, el Girona visitarà l’RCD Stadium per mesurar les forces contra l’Espanyol, just abans d’afrontar la segona jornada entre setmana en els darrers dies del mes –primer rebrà el Màlaga i després es desplaçarà a Alcorcón, ja en la quinzena jornada.

Des de la seva arribada al Girona, Francisco ha hagut de conviure amb la pressió del calendari. I és que en la tornada del futbol després del confinament, els sis últims duels de lliga es van disputar en només disset dies.

BONA REACCIÓ

Els gironins han guanyat els dos últims duels després de caure golejats a Lugo

A L’RCD STADIUM

El Girona jugarà consecutivament contra el Mallorca i l’Espanyol, que acaben de baixar

NOVA INTERSETMANAL

Poc després del duel català, els de Francisco reben el Màlaga i visiten l’Alcorcón (j. 15)

A més, possible ‘fugida’ de quatre internacionals

Paral·lelament a l’exigència del calendari, el Girona serà atacat de nou pel virus FIFA coincidint amb el matx que disputarà a casa contra el Mallorca. De moment, ja és segur que Yoel Bárcenas ha estat citat per Thomas Christiansen, el seleccionador de Panamà, per al partit amistós que el combinat jugarà el 13 de novembre contra el Japó, i gairebé amb tota seguretat, com sempre que no ha estat lesionat, l’Uruguai cridarà a files Cristhian Stuani per a la disputa dels partits importants de classificació per al mundial de Qatar del 2022 contra Colòmbia i el Brasil el 13 i el 17 de novembre, respectivament. Óscar Tabárez ha donat a conèixer una llista de 25 jugadors en la qual hi ha Stuani, però n’haurà de descartar dos una setmana abans de la disputa dels duels. Als dos atacants, s’hi podrien afegir de manera oficial Ramalho i Muric. El central hispanoangolès molt probablement serà citat per Angola per jugar el doble duel de la lligueta de classificació per a la copa d’Àfrica contra la República Democràtica del Congo (el 14 i el 17 de novembre), mentre que el porter kosovar haurà de jugar dos duels de la copa de les Nacions UEFA C, el 15 contra Eslovènia i el 18 contra Moldàvia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)