Girona

El futur del Girona engega els motors aquesta tarda

Divisió d’honor juvenil. El juvenil A dels gironins, després de fer només sis incorporacions de fora del club, estrena una temporada molt exigent i il·lusionant al camp de la Damm (18 h)

Pedro Porro, Valery Fernández, Pau Víctor i Adri Turmo són el gran exemple que el futbol formatiu del Girona està fent un pas endavant les últimes temporades, i les noves fornades de futbolistes que creixen a la base volen seguir els seus passos per arribar al primer equip i jugar com a blanc-i-vermells a Montilivi. El gran exponent d’aquest futbol de base serà, amb el permís d’un filial molt rejovenit respecte als últims anys, el juvenil A, que per cinquena temporada consecutiva dirigirà Àlex Marsal. El primer pas el faran aquesta tarda, visitant el sempre exigent camp de la Damm (18 h), per arrencar una temporada diferent i exigent, amb dos subgrups de deu equips en què els gironins se les hauran amb tots els grans del grup excepte el Saragossa –el primer i el segon jugaran la copa, del primer al cinquè es jugaran el títol i del sisè al desè la permanència–. “Tenir un grup potent, amb el Mallorca, la Damm, el Cornellà, l’Europa, l’Espanyol o el Barça és un gran al·licient. Lluitarem per estar com més amunt millor, però no ens marquem cap posició com a prioritat”, comenta el tècnic, Àlex Marsal.

Talent des de casa

Per afrontar el repte de la nova temporada el Girona ha confeccionat una plantilla aprofitant el talent de casa, i és que només ha tancat sis noves incorporacions. La base de la plantilla, amb fins a dotze jugadors, vindrà del juvenil B, mentre que en continuen sis del juvenil A del curs passat, entre ells el central Arnau Martínez, que actualment està en dinàmica del primer equip. “És una plantilla jove, amb futbolistes de segon any, però és que des de baix cada vegada ve més talent. S’estan fent bé les coses i la piràmide que tenim a baix és increïble. El talent hi és i ara hem de formar un equip competitiu i que creixin com a futbolistes”, valora Marsal. I és que la filosofia del futbol de base del Girona ha canviat els últims anys. “Fa anys teníem clar que tot tenia un procés i que els jugadors havien de créixer des de baix del club. En etapes inferiors hem anat fitxant jugadors amb talent que s’han construït en la nostra estructura i això és un valor afegit que tenen. Abans, però, sabíem que havíem de salvar la part superior perquè no hi hauria paciència per esperar resultats i per això algunes temporades enrere les plantilles eren totalment noves. Ara, des de fa un parell de temporades, aprofitem el talent de casa que ve de baix i això és el que buscàvem”, comenta el màxim responsable del futbol formatiu del Girona, Albert Síria. Sobre la plantilla, l’encarregat de la seva confecció té molt clar que més d’un té possibilitats d’arribar al futbol professional: “És un equip que no té un talent tan estètic com altres anys però en zones ofensives és molt vertical i decisiu. És un perfil de futbolista diferent, de més potència.”

Aquest factor pot ser més determinant que mai, i és que amb el filial a tercera divisió el moviment entre plantilles serà més gran que mai. De fet, de la plantilla del juvenil ja hi ha Arnau Martínez, al primer equip, i Nil Sauret, Palacios i Kemo, al filial, que gairebé ni s’entrenen amb els seus companys, i això obligarà a recórrer al juvenil B. “Si hem de pujar nanos del B estaran preparats segur, com ja es va demostrar l’any passat amb Èric Callís o el mateix Arnau Martínez”, assegura Marsal.

Amb els objectius clars

La temporada, arran del nou format de competició, serà més exigent que mai, i és que cada error es pagarà molt car, perquè a més la puntuació de la primera fase s’acumularà per a la segona. Tot i això, el club té molt clar que l’atenció s’ha de centrar molt més enllà de la classificació. “No crec en els resultats ni en les classificacions. Ceguen a l’hora de formar els jugadors. Si fas les coses com toca estaràs més a prop de tenir resultats, però la competició no deixa de ser la posada en escena del talent que tens per fer que segueixi creixent”, valora Síria, que posa l’exemple del curs passat: “La temporada passada era una de les plantilles amb més talent que hem tingut i potser no vam tenir una bona classificació, però ara veus els jugadors que estan en l’estructura del primer equip o del filial i veus els resultats que realment importen. Això et confirma que el més important és com creixen els jugadors i tenim entrenadors que ho entenen. Han de buscar el millor per al jugador i a vegades potser, sigui qui sigui, toca no anar convocat perquè entenguin que no estan fent alguna cosa bé.”

Des de la banqueta el missatge és pràcticament calcat, i és que Àlex Marsal ja n’ha vist de tots colors en els últims anys al juvenil A, però sempre ha aconseguit que els jugadors arribin al filial, al Peralada o al primer equip: “Som futbol formatiu i la prioritat del club és formar futbolistes. No et pots oblidar de ser competitiu, però per competir millor, ara i en el futur, hem de formar bé”, comenta el tècnic abans del debut.

Porters
Joel Ruiz
Porter 2a temporada
Lluc Matas
Porter 2a temporada
Defenses
Arnau Martínez
Central 2a temporada
Álvaro Mayorgas
Central Juvenil B
Robert Lungu
Central Juvenil B
Loic Williams
Central València
Èric Callís
Lateral dret 2a temporada
Joel Bona
Lateral dret Almeria
Jordi Palacios
Lateral esquerre Juvenil B
Aaron Pedrero
Lateral esquerre Ebre
Migcampistes
Nil Sauret
Pivot 2a temporada
Adrià Méndez
Pivot Juvenil B
Kane Ujeta
Interior Deportivo Saprisa
Ricard Artero
Interior Juvenil B
Unai Jodar
Interior 2a temporada
Marc Cintas
Interior Juvenil B
Davanters
Gabri Martínez
Extrem Juvenil B
Óscar Ureña
Extrem Juvenil B
Richmon Dapaah
Extrem Juvenil B
Emmanuel Arkoh
Extrem Storm Academy
Dawda Camara
Davanter centre Juvenil B
Kemo Cissé
Davanter centre Juvenil B
Bilal Al Ait
Davanter centre Juvenil B
Arnau Farnós
Davanter centre Celta

LES VALORACIONS

Des de fa un parell de temporades aprofitem el talent que ve de baix. És el que buscàvem i pel que treballàvem des de fa anys
No crec en els resultats. Ceguen a l’hora de formar jugadors, que és el més important
Albert Síria
director del girona b i futbol de base
Tenir un grup potent, amb tots els grans menys el Saragossa, és un al·licient més. No ens marquem cap posició
El talent a la plantilla hi és. Ara l’hem de formar i aconseguir ser un equip competitiu
Àlex Marsal
entrenador del girona juvenil
Penya Arrabal
San Francisco
Cornellà
Damm
Girona
Mallorca
Barça
Europa
Espanyol
Atl. Villacarlos
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)