Girona

Un os per examinar-se

El Girona busca la tercera victòria consecutiva al camp de l’Almeria, un dels grans favorits que, com els gironins, ha anat de menys a més

Amb la semifinal del ‘play-off’ d’ascens encara present, el Girona aspira al quart triomf contra els andalusos en menys de quatre mesos

Les últimes hores han estat mogudes al Girona després del positiu detectat divendres i que el club va fer oficial ahir, un cop la resta de la plantilla, que ahir no es va entrenar, va donar negatiu en una segona ronda de tests i es va confirmar que el partit es jugava. L’ensurt, però, no els eximeix avui de tornar a activar la mentalitat competitiva, per molt complicat que sigui, i és que a hores d’ara sembla que els contratemps seran una constant durant aquesta temporada i val més acostumar-s’hi.

Sobre la gespa, després d’un inici dubitatiu amb dues derrotes, el Girona ha posat la directa, o si més no això sembla. Quatre victòries en cinc partits han permès que l’afició es comenci a il·lusionar amb el que pot fer un equip que encara es troba en un clar procés de construcció i que, pràcticament, no ha pogut disposar de Stuani. És l’equip més en forma de la lliga i això ningú ho hauria imaginat fa un mes. Però la realitat és que no hi ha temps per tirar-se floretes ni inflar el pit, i és que el calendari frenètic d’aquest inici de lliga no permet cap distracció. Qualsevol contratemps es pot convertir en un canvi de dinàmica que trastoqui tota la inèrcia positiva que sembla que tenen els girons. Per tant, com més s’aprofiti aquest moment dolç, millor. De fet, aquesta nit (21 h) el Girona haurà de mostrar la seva millor versió, i és que visita un Almeria que servirà per examinar l’estat real dels gironins. Un d’aquells rivals que aprofiten el més mínim regal que els facis, i segurament aquesta és l’assignatura pendent més clara dels gironins, que en les tres derrotes fins ara han comès errades infantils.

A l’estadi dels Jocs Mediterranis, el Girona no s’hi trobarà un ambient hostil, per l’absència de públic, però sí un rival amb ànims de revenja després que els gironins primer l’allunyessin de l’ascens directe i s’imposessin en les semifinals del play-off d’ascens a primera la temporada passada. Els andalusos no concediran res, i és que tampoc han tingut un inici brillant, tot i que ara comencen a alçar el vol seguint una trajectòria pràcticament calcada a la del Girona. I és que, després de guanyar només un dels primers cinc partits disputats, l’Almeria sembla que ha posat la velocitat de creuer que s’espera d’un dels aspirants a l’ascens amb dos triomfs consecutius, a casa contra el Fuenlabrada (3-0) i al camp del Castelló (1-2). La victòria, doncs, podria tenir un doble efecte, i és que un dels dos equips confirmarà la seva bona línia ascendent i donarà un cop moral a un teòric rival directe. Per sumar els tres punts, l’equip podria tornar al 4-2-3-1 després de les proves, amb èxit, dels tres centrals i el 4-4-2.

Per canviar tendències

L’estadi dels Jocs Mediterranis sembla un territori idoni per demostrar un altre canvi que, de moment, el Girona està fent aquest curs. I és que, després de sumar només setze punts lluny de Montilivi en tota la temporada passada, els gironins ja n’acumulen sis després de quatre desplaçaments, gràcies a les victòries a Leganés (0-1) i Castelló (0-1). De fet, en tot el curs passat, el Girona només va guanyar tres partits a domicili, un balanç que podria igualar avui, tot just després de vuit partits disputats. A més, la victòria suposaria encadenar un tercer triomf, una fita que no va ser capaç d’aconseguir ni una sola vegada la temporada passada.

AMB ENSURT

En les proves PCR de divendres va sortir un positiu i l’equip no es va entrenar ahir

DESPERTANT-SE

Després d’un sol triomf en cinc partits, l’Almeria ha encadenat dues victòries

Ple de victòries amb Francisco

El tècnic d’Almeria va arribar a Montilivi en el tram final del curs passat, però va tenir temps per enfrontar-se amb l’Almeria, el club del seu cor, en tres ocasions. Una en la lliga i dues en la semifinal del play-off d’ascens, i totes van acabar de la mateixa manera: amb victòria dels gironins. De fet, de moment Francisco ha guanyat nou partits des que s’asseu a la banqueta del Girona i un terç han estat contra el conjunt andalús, i avui buscarà la quarta victòria. En la lliga i en l’anada de la semifinal, a Montilivi, la diferència la va marcar un gol de Stuani (1-0), mentre que a Almeria l’uruguaià va tornar a marcar i també ho va fer Samu Sáiz (1-2).

Gomes: “El Girona et bloqueja”

El tècnic de l’Almeria va assegurar en la roda de premsa prèvia al partit que respecta tots els rivals de la lliga igual, però va posar èmfasi en la dificultat que tindrà el partit d’avui per al conjunt andalús. “Al marge del talent individual dels jugadors de dalt, el Girona és un equip que bloqueja molt bé els punts forts del rival. Es pot adaptar, fer canvis en la seva estructura i deixar-te sense armes fàcilment”, va comentar el portuguès, conscient que el seu equip, com el Girona, també està en un procés de creixement: “Hem de mantenir la tranquil·litat i l’ordre que ens va faltar a Castelló tot i guanyar. Estem en procés de construcció i hem de ser capaços de demostrar quin equip som quan tenim la pilota. Els jugadors s’han de sentir còmodes i poder jugar tranquils.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)