Girona

Una inactivitat que passa factura

2a divisió B. L’Olot va competir a bon nivell en l’estrena al Nou Estadi contra el Nàstic, però els obstacles en forma de falta de rodatge en competició i el recent confinament de deu dies per culpa dels casos de Covid-19 van acabar desfent l’equip

L’Olot va tornar a competir 237 dies després d’haver jugat per última vegada a casa contra el Badalona, el 8 de març passat, just abans que la pandèmia paralitzés el món i la FEF donés per acabada posteriorment la competició. Els olotins han hagut d’esperar a la tercera jornada per estrenar-se en la primera fase del subgrup A del grup tercer després de viure en carn pròpia l’afectació del coronavirus amb tres casos a la plantilla. Ja amb el tràngol superat, però amb una mancança física i de rodatge evident per culpa de la inactivitat competitiva i d’un confinament de deu dies entre el 16 i el 26 d’octubre, els olotins van perdre al camp del Nàstic (2-0). L’ensopegada entra en la lògica de la competició, més enllà dels condicionants, i és que els grana tenen una plantilla feta per lluitar per l’ascens, amb un fons d’armari impressionant a l’abast de pocs equips de la categoria.

“S’ha notat la inactivitat. Veníem amb la il·lusió de suplir la mancança física que teníem, però jugadors com Jordi Masó en el minut 55 ja estaven afogats després de deu dies confinats. Hi havia jugadors que no podien sumar 90 minuts i l’onze ha estat condicionat”, deia el tècnic de l’Olot, Raúl Garrido, en acabar el matx al Nou Estadi. El valencià va voler fer una lectura positiva del dia, a més d’aportar tranquil·litat a l’entorn: “El més positiu del partit és que hem tornat a jugar després de vuit mesos i a sentir-nos futbolistes tot i rebre una dura derrota. Tot i els entrebancs, alguna estona hem vist l’Olot que volem.”

Una tornada especial

Una de les grans novetats en l’onze de l’Olot en el primer partit de lliga va ser la tornada de Roger Barnils a una alineació inicial. El central i migcampista de Seva no havia estat titular en un partit de lliga amb el conjunt garrotxí des del 5 de maig del 2019, al camp de l’Eixea. L’estiu posterior, el futbolista es va haver d’operar d’una greu lesió al genoll i no va tornar a jugar, precisament fins a l’últim partit abans del confinament total i la cancel·lació de la competició. “Estic content per tornar a competir però amb el sabor agre de la derrota”, deia Barnils, satisfet, però, del rendiment que va mostrar l’equip: “Les sensacions són bones però no el resultat. L’equip està fort i som conscients que cada diumenge tenim una oportunitat per guanyar contra el rival que sigui.”

El matx contra el Nàstic també va servir per tornar a veure damunt d’un terreny de joc Lluís Aspar, que per culpa d’una lesió anterior a la pandèmia no havia disputat cap partit de lliga des del 9 de febrer, i per oficialitzar el debut amb la samarreta de l’Olot de Roger Escoruela i Juan Delgado. El carriler esquerre va disputar els 90 minuts de l’enfrontament, mentre que el davanter d’Elda va sortir en el minut 66 per substituir Jordi Masó, just després de l’1-0 del Nàstic.

EL BRI D’ESPERANÇA

Tot i els obstacles, l’equip garrotxí va oferir bons minuts de joc i va gaudir d’aproximacions

LLUÍS ASPAR

Lesionat abans de la pandèmia, el central no jugava en la lliga des del 9 de febrer

DEBUTS

Escoruela (90’) i Juan Delgado (24’) van jugar el seu primer partit oficial amb l’Olot

LES REACCIONS

El més positiu del partit és que hem tornat a jugar després de vuit mesos i a sentir-nos futbolistes tot i rebre una derrota dura
S’ha notat la inactivitat, tot i que veníem amb la il·lusió de suplir la mancança física que teníem
Raúl Garrido
entrenador de l’Olot
L’equip està fort i som conscients que en cada partit podem competir per guanyar qualsevol rival
Roger Barnils
central i mig de l’olot
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)