3a divisió FEF

Dos amics a Nou Barris

Tercera divisió. Sergio García i Joan Verdú, tots dos amb 37 anys, jugaran en la Muntanyesa aquest curs. Tots dos conserven l’amistat des que van coincidir, amb 15 anys, en el cadet del Barça

Sergio García i Joan Verdú es van conèixer amb 15 anys, quan formaven part del cadet A del Barça, i van arribar tots dos, anys més tard, a debutar en el primer equip. Allà va néixer una amistat que els ha portat, amb 37 anys, a fitxar per la Muntanyesa, equip de tercera divisió, en una operació que ha revolucionat el futbol català. Arriben al club de Nou Barris després d’una llarga trajectòria a l’elit. Llevant, Saragossa, Betis, Espanyol en dues etapes i Al -Rayyan han estat els clubs de Sergio García. Els colors de Verdú han estat els del Deportivo, Espanyol, Betis, Baniyas dels Emirats Àrabs, Fiorentina, Llevant i Qingdao Huanghai xinès. Havien coincidit en el Barça, ho van fer durant tres temporades en l’Espanyol i ho tornaran a fer ara en la Muntanyesa. Com ha estat possible?

Representats tots dos per Màgic Díaz, Verdú i Sergio García feia temps que estaven allunyats dels terrenys de joc. Sergio García, que ha estat els últims mesos entrenant-se amb l’Horta del seu amic Víctor Valdés, no juga des que va abandonar l’Espanyol, l’any 2019. Verdú fa més d’un any que no juga per culpa d’una lesió de lligaments que es va fer a la Xina i de la qual està recuperat.

Carlos Sánchez

Clau ha estat per al doble fitxatge la figura de Carlos Sánchez, que aquest estiu va arribar al club de Nou Barris després d’haver invertit abans en la Gramenet. Després d’un sorprenent canvi d’entrenador dues jornades després de començar la lliga, Sánchez, que està traient-se el títol d’entrenador, va passar a formar part del cos tècnic i, amb Pedro García, secretari tècnic i jugador, van començar a somiar en el reforç de Sergio García. Sánchez té una relació personal amb el davanter del Bon Pastor a través de les seves dones, que són família. I a Sergio García el va acabar de convèncer el seu cunyat, Lele, germà de la seva dona, que també juga en la Muntanyesa. Una vegada convençut Sergio García, el davanter va fer servir el seu poder de seducció perquè el seu amic Verdú l’acompanyi en aquesta nova aventura, que esperen que no sigui l’última. Tots dos tenen casa a Alella, i l’amistat no és només d’ells, també de les famílies. “Ens hem convençut una mica tots dos, l’un a l’altre, perquè tots dos tenim encara ganes de jugar. Jo no volia deixar el futbol després d’una lesió i les coses que han sortit no eren bones, hi ha dificultats amb el coronavirus. Em servirà per agafar ritme. Venim per ajudar, competir i jugar a futbol, que és el que ens agrada”, explica Verdú. “No venim a retirar-nos, venim a competir. Em fa il·lusió tornar a sentir-me futbolista. Passar-ho bé. Gaudir i fer gaudir a la gent d’un barri humil, d’un club humil”, diu Sergio García.

“És l’operació de l’amistat. De la que tenen ells dos, de la que té Sergio García amb Carlos Sánchez, i de la meva, jo també els coneixia de quan vam coincidir en el Barça”, explica Pedro García a aquest diari, sense amagar la il·lusió que li fa haver aconseguit aquest parell de reforços: “Volem que el barri gaudeixi de la seva qualitat; llàstima que ara no pugui entrar públic. Que en gaudeixin el barri i els periquitos, que els tornin a veure junts. No hem començat bé la lliga, amb dues derrotes i un empat. Amb ells farem un salt de qualitat, però no ens plantegem l’ascens com un objectiu. Ara hem de guanyar l’Europa i dimecres passar ronda en la copa. Si després estem en disposició de pujar, ho intentarem aprofitar”, diu Pedro García.

El debut de tots dos, si arriba des de la Xina el transfer de Verdú, es pot produir dimecres en la copa contra el Cantolagua navarrès al Municipal de Nou Barris. Demà, el club barceloní s’enfronta amb l’Europa, però cap dels dos flamants fitxatges té encara ritme.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)