Girona

Buscant la profunditat

Sense Valery i sense Yoel, Francisco veu limitada una de les seves peticions per al curs: tenir extrems verticals capaços d’anar a l’espai

Demà, contra el Mallorca, el tècnic té les opcions de Samu Saiz i Pau Víctor, que són mitjapuntes; de Sylla o Moreno, còmodes a dalt, o d’Aday, Franquesa o Couto, jugadors amb un perfil més de carriler

Tot i la difícil situació que vivia l’equip just quan va començar el campionat, amb la plantilla a les beceroles, Francisco no va aventurar-se, almenys públicament, a fer gaires exigències a la secretaria tècnica pel que fa a la confecció del conjunt. El tècnic es va mostrar comprensiu amb el club per les circumstàncies i amb prou feines va revelar amb exactitud què volia. Sí però que va fer una excepció, amb els jugadors de banda; el preparador volia verticalitat als costats de la parcel·la ofensiva i això sí que ho va manifestar reiteradament abans que es tanqués el mercat. “No és fàcil trobar el que demano perquè son jugadors molt cobejats i que tothom està buscant. Vull extrems que vagin i piquin a l’espai perquè en el joc interior crec que anem bé”, va indicar. “Busquem jugadors d’espais, que no és fàcil”, va completar.

A la plantilla, amb aquestes característiques, només disposava de Valery i Aday –ja que Jairo va acabar marxant–, uns futbolistes capaços de dur a terme aquesta funció, però sí que és cert que, amb un perfil més de lateral o de carriler, no posseeixen la contundència a l’àrea rival que sí que pot tenir un atacant. Finalment, Francisco va veure reforçada aquesta carència demandada amb Yoel Bárcenas, un extrem que venia de disputar les dues últimes temporades amb l’Oviedo, en les quals va marcar sis (18/19) i vuit gols (19/20), i Mamadou Sylla, un punta format al Barça i l’Espanyol, procedent del futbol belga, que s’adapta tant en punta com a la banda.

Des de la clausura de la finestra de fitxatges, doncs, Francisco ha utilitzat sempre aquest recurs, el d’un extrem obert i profund, com a mínim en una banda, i ha alternat amb Yoel, Aday i Valery. Ara, però, s’ha quedat sense aquesta carta. I és que, per al partit de demà contra el Mallorca, la lesió de Valery, que estarà dos mesos fora després d’haver estat intervingut del menisc, i l’absència de Yoel, convocat amb la selecció del Panamà, minven molt les possibilitats de l’equip en aquest sentit. D’aquesta manera, la petició que havia fet el tècnic per a la temporada està molt limitada, encara que, tot i no disposar d’aquest futbolista capaç d’anar a l’espai des de la banda, té més opcions per a la posició que podrien assemblar-se al que vol.

En un costat hi han jugat Samu Saiz i també Pau Victor, i també podrien fer-ho demà; el 10, de fet, té tots els números per ser titular, però tots dos són mitjapuntes, jugadors que reben entre línies i al peu, i que s’allunyen d’aquest perfil altern que busca el preparador. Més s’hi acosten futbolistes com ara Aday, Franquesa o Yan Couto, laterals, més aviat carrilers, acostumats a mirar i a arribar a camp contrari. Excepte Aday, considerat per Francisco un extrem, ja que sempre l’alinea en aquesta posició, ni Franquesa ni Couto hi han jugat sota les ordres de l’entrenador, tot i haver-hi actuat en diverses ocasions al llarg de la seva carrera. De fet, el brasiler encara no ha debutat amb l’elàstica blanc-i-vermella, i aquest buit podria proporcionar-li l’oportunitat de fer-ho i deixar-se veure. Les altres opcions són dos davanters com Pablo Moreno i Sylla. En el cas del de Granada, ja ha actuat més d’una vegada en la lliga a la banda, però no ha tingut gaires oportunitats de mostrar-se, mentre que el de Granollers no hi ha jugat encara i sembla difícil que el tècnic li posi, ja que el seu rendiment a la punta de llança està sent òptim i cap dels davanters centre disponibles està, almenys en aquests moments, a prop d’aquest. Sense profunditat de sèrie, Francisco busca alternatives a la plantilla.

Poca productivitat

Trobar més alternatives, en aquest sentit, a més de per la falta de jugadors d’aquest perfil, també pot ser saludable a l’hora d’intentar combatre la poca productivitat mostrada per l’equip gironí en aquesta arrencada de campionat. El Girona està rendibilitzant molt bé els gols, n’ha fet 8 en 10 jornades, i ningú amb tan poques dianes i partits ha sumat tants punts. Necessita, el grup blanc-i-vermell, generar més per tenir més situacions i marcar més; en la lliga només dos equips han anotat menys, el Sabdell (7) i l’Alcorcón (4), els dos últims classificats; el Girona és dotzè.

ALTERNATIVA

El Girona està generant poc i marcant menys; suma 8 dianes en deu jornades

EL GOL

Només els dos últims classificats han anotat menys: Sabadell (7) i Alcorcón (4)

Yoel Bárcenas juga avui amb el Panamà contra el Japó

Yoel Bárcenas és un dels extrems que no podrà ser demà a Montilivi (18.30 h) contra el Mallorca. L’atacant, que tampoc va poder participar dilluns contra Las Palmas (1-1) al feu gironí, continua concentrat amb la seva selecció a Àustria, amb la qual disputa avui (15.30 h) un amistós contra el Japó al Merkur Arena de Graz. Dilluns (20.45 h) els panamenys jugaran el segon i últim compromís d’aquesta aturada contra els Estats Units, i també a Àustria, al Wiener Neustädter Stadion de Wiener Neustadt. L’altre internacional del Girona és Aro Muric, que tampoc va estar disponible dilluns, concentrat amb el combinat de Kosova, del qual és el porter titular. El sentinella ja va disputar un enfrontament amb la seva selecció dimecres, on va jugar els 90 minuts en la derrota (2-1) contra Albània en un matx que va tenir lloc a terreny albanès. Els següents compromisos de Kosova són corresponents a la Nations League, en què són al grup 3 de la lliga C. Demà (20.45 h) visiten Eslovènia, a l’Stadion Stožice, i dimecres (20.45 h) reben Moldàvia a l’Stadiumi Fadil Vokrri de Pristina.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)