Girona

Una cursa d’obstacles

El Mallorca, que no perd des del primer partit i que ha rebut només dos gols, avalua a Montilivi (18.30 h) la capacitat de resistència del Girona

Els problemes es multipliquen per a Francisco, que té set baixes, la probable de Nahuel Bustos i el dubte de Ramalho

Avui el Mallorca a Montilivi (18.30 h) i divendres l’Espanyol al RCDE Stadium (21 h). Dos equips que han baixat de primera i que estan responent de manera molt òptima i solvent a les expectatives; sòlids i fiables, fan apujar el nivell d’exigència per al Girona, que té l’handicap afegit d’unes limitacions que se li multipliquen. La plantilla ja és més curta que les anteriors, amb algunes posicions poc poblades, però està vivint un malson amb els contratemps, que no paren d’acumular-se. Francisco té avui set baixes segures –amb noms de tant pes com els de Stuani, Juanpe i Bernardo–, que es convertiran probablement en vuit per unes molèsties de Nahuel Bustos –sotmès a una ressonància– i que s’enfilarien fins a nou si Ramalho tampoc arribés a temps. Un panorama per tremolar.

Els duels contra els dos primers classificats arriben per al Girona després de tres empats consecutius. Són cinc jornades sense perdre, però els empats acaben tenint molt mal regust si després arriben derrotes en comptes de victòries. I per fer caure el Mallorca farà falta fer un pas endavant en les prestacions ofensives, després d’oferir un paper força apagat contra Las Palmas. Els gironins han marcat només vuit gols, i avui tenen el repte de superar un equip que, en onze jornades disputades, n’ha encaixat dos. Manolo Reina, de fet, manté la porteria immaculada en els cinc partits que els balears han jugat a camp contrari. La solidesa com a bloc és la gran arma del conjunt de Luis García Plaza, que va debutar amb una relliscada contra el Rayo (0-1), però que no ha perdut més (sis victòries i quatre empats). Els balears tampoc són immunes a les baixes i arriben sense Valjent, Trajkovski ni Lago Júnior.

Ramalho, clau

El primer gran maldecap de la setmana per a Francisco ha estat a l’eix de la defensa, arran de la sanció de Bernardo, que s’afegia a la baixa per lesió de Juanpe. Tampoc hi havia de ser Ramalho, citat per la selecció d’Angola, però finalment es va quedar a casa per molèsties. Per poc que pugui, Francisco el farà entrar directament a l’onze inicial per formar parella amb Santi Bueno. Si Ramalho no estigués bé, hauria de recórrer als joves o fer algun invent i centrar un lateral o fins i tot endarrerir un migcampista.

Les carències no s’acaben al darrere. Als extrems, amb la pèrdua de Valery Fernández –operat del menisc– i de Yoel Bárcenas –concentrat amb la selecció panamenya–, Francisco també queda molt limitat. Té a punt els futbolistes que va alinear d’entrada contra Las Palmas (Aday i Samu Saiz) però troba a faltar profunditat. A Pau Víctor, una alternativa del filial que ja ha tingut presència amb el primer equip i que en teoria tindrà més oportunitats, s’hi afegeix Suleiman Cámara, Suli, que debuta en una convocatòria del primer equip. I del primer equip també té el recurs de fer avançar la posició als laterals Enric Franquesa i Yan Couto, que encara no ha ni debutat. Tot plegat, un joc d’equilibris amb molt poques peces. La sort és que tornarà Mamadou Sylla, un cop superades les molèsties que li van impedir jugar d’entrada contra Las Palmas. La inspiració del vallesà representa l’esperança per fer caure el mur mallorquí. L’exigència és altíssima i els recursos són limitats, però sortir-ne triomfant tindria un efecte espectacular.

ELS DOS PRIMERS

El Mallorca avui i l’Espanyol divendres apugen l’exigència en un moment delicat

AJUDA DEL FILIAL

L’extrem Suli s’afegeix a Terrats, Pau Víctor i Monjunell, com a mínim

Un rival propici a Montilivi

X.M.

L’última vegada que el Girona va rebre la visita del Mallorca va ser a la temporada 2016/17, la de l’ascens dels gironins i el descens dels mallorquins. Aquell partit va acabar amb victòria dels de Pablo Machín amb un gol de Juanpe, un dels pocs que encara és al club però que avui serà baixa, a les acaballes (1-0). El triomf va confirmar un balanç molt positiu que manté el Girona quan s’enfronta a Montilivi a l’equip balear, i és que no hi ha perdut mai, i té un balanç de tres victòries –totes amb un 1-0 al marcador– i dos empats. El primer enfrontament va ser a 2a B, en el curs 1977/78, que va acabar amb victòria gironina, i els altres quatre ja han arribat a la LFP. El Girona sí que ha perdut a casa contra el Mallorca, però va ser a Vista Alegre el curs 1939/40 a segona (2-4).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)