Girona

Passat no present

Ni Cristhian Stuani ni Mamadou Sylla seran demà al RCDE Stadium per enfrontar-se a l’Espanyol, exequip d’ambdós

L’uruguaià va estar-hi tres temporades (del 2012 al 2015) i el vallesà d’origen senegalès va arribar-hi de juvenil i va jugar un curs al primer equip (del 2012 al 2016)

Ni Cristhian Stuani ni Mamadou Sylla faran demà al RCDE Stadium el gol de l’exjugador, perquè cap dels dos atacants del Girona, amb passat periquito, estarà present en el partit contra l’Espanyol. Stuani continua treballant per estar a punt per competir, mentre que Sylla està sancionat després d’haver estat expulsat en la darrera jornada.

D’aquesta manera, cap dels dos tornarà a Cornellà-El Prat, estadi que coneixen. Stuani va passar-hi tres temporades (del 2012 al 2015), en les quals va acumular 29 gols (25 a la lliga i 4 a la copa). La majoria del temps, però, el va passar a la banda, perquè Javier Aguirre, el tècnic durant els seus dos primers cursos, el va reciclar a l’extrem i des d’allà, tot i tenir unes condicions de punta nat, va oferir molt bon rendiment. Sota la direcció del preparador mexicà va marcar set gols cada temporada (12/13 i 13/14), nombres que es van veure incrementats en la següent, la tercera i última (14/15), en què amb Sergio González a la banqueta va tornar a la punta de llança. Aquella temporada va marcar 15 gols (12 a la lliga i 3 a la copa), i això que en el campionat de la regularitat no va ser indiscutible i només va jugar 15 partits com a titular dels 37 en què va participar en total.

Qui no va coincidir amb Stuani va ser Sylla, que va aterrar al primer equip l’estiu del 2015, quan l’uruguaià va anar al Middlesbrough. El vallesà d’origen senegalès va enrolar-se amb els blanc-i-blaus després d’una cessió al Racing de Santander i va confirmar la seva ascensió després de fitxar pel club blanc-i-blau en etapa juvenil (2012). Procedent del Mataró, on va incorporar-se després d’estar al futbol base del Barça des d’infantil, Sylla va erigir-se aviat com un clar aspirant a acabar amb els grans i després de passar pel filial i pel Racing va jugar-hi una temporada (15/16). Entrenat primer per Sergio i després per Constantin Galca, va jugar 14 partits de lliga, amb dues titularitats, i va marcar un gol a la copa, en la qual va participar en tres enfrontaments.

Hauria estat per a Sylla la primera vegada que hauria tingut l’Espanyol com a rival en el futbol professional, perquè després de deixar el club periquito va anar a Bèlgica. No, en canvi, per a Stuani, que sí que s’ha enfrontat diverses vegades a l’equip blanc-i-blau; abans de ser-hi jugador seu amb el Racing i amb el Llevant i, ja com a exjugador, amb el Girona. De blanc-i-vermell han estat quatre partits, dues victòries al RCDE Stadium i dues derrotes a Montilivi i tres gols marcats per part seva, tots el curs del descens (18/19), un doblet en el triomf 1-3 i un de penal en la desfeta 1-2.

Les opcions a la punta

D’altra banda, la baixa dels dos davanters representa un problema per a Francisco, que tampoc podrà disposar de l’altre ariet de la plantilla, Nahuel Bustos, que amb una lesió al bíceps femoral de la cuixa encara en té per dues setmanes més. Per tant, sembla que Pablo Moreno tindrà una nova oportunitat a la punta de llança, perquè és l’únic davanter de base que queda disponible al primer equip. L’atacant de Granada, però, no ha jugat minuts en aquesta demarcació, amb relativa continuïtat només en el debut al feu de l’Sporting en què va ser substituït al descans, perquè la resta de participacions a dalt han estat força testimonials. Una altra opció podria ser Yoel Bárcenas, que tot i ser extrem i no haver jugat en punta massa cops al llarg de la seva carrera té condicions per adaptar-s’hi, i també hi ha els joves del filial, que Francisco té ben controlats, com Adrián Turmo, Alex Pachon i Suli.

UN SOL PUNTA

Tampoc Nahuel estarà disponible i Pablo Moreno tindrà una nova oportunitat

DIFERENTS TEMPS

Quan Stuani estava a l’Espanyol, Sylla militava al filial blanc-i-blau

El recurs no prospera: ni Sylla ni Ramalho

El Girona va saber ahir que cap dels dos recursos que va presentar per evitar la sanció de Sylla i de Ramalho van prosperar. És més, el comitè va decidir sancionar amb un partit el davanter per la doble amonestació vista ja al final del duel contra el Mallorca i amb dos el central per l’empenta a Cardona. Cap dels dos serà al RCDE Stadium i Ramalho tampoc dimarts a Montilivi contra el Màlaga.

Bernardo sí que hi serà després de complir la sanció

Tot i no ser-hi ni Stuani ni Sylla, l’Espanyol sí que es trobarà demà amb un exjugador, Bernardo Espinosa, que tornarà al feu periquito. Cedit pel Girona, el central colombià va militar la temporada passada al club blanc-i-blau, amb el qual va acabar descendint a segona divisió. Fins a quatre entrenadors va tenir el defensa sud-americà a l’equip periquito i menys amb el primer, David Gallego, que no hi va comptar, va acabar jugant amb tots, perquè Pablo Machín, Abelardo i finalment Rufete li van fer confiança. En total va disputar 26 de lliga, un de copa i cinc d’Europa League, tots de titular, i va marcar tres gols, tots tres a la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)