Girona

Lideratge sota els pals

Pas endavant. Juan Carlos ha assumit la titularitat de la porteria del Girona després que en les dues primeres jornades Muric li guanyés la partida

Tot i que no va començar com a titular ja que el seu tècnic va optar per donar la porteria a Arijanet Muric, cedit pel City, Juan Carlos Martín ha aprofitat a la perfecció la qualitat d’internacional per Kosova del seu company i posteriorment la lesió que es va fer, precisament en un partit amb la seva selecció, per assumir el rol de titular sota els pals. El manxec ha encadenat les darreres nou jornades de lliga en els quals ha encaixat vuit dianes –quatre en els últims tres partits– i ha aconseguit deixar la porteria a zero en quatre ocasions, unes dades prou bones tenint en compte els condicionants que ha hagut d’afrontar l’equip en forma de baixes: “Treballem dia a dia per afrontar aquestes baixes el millor possible, però no és fàcil, i el calendari no ens deixa descansar, ja des de la temporada passada. Al camp et comporta més problemes físics del que és habitual però ens hem de cuidar encara més”, comenta el porter del Girona Juan Carlos Martín.

Procedent del Lugo, el porter va arribar al conjunt blanc-i-vermell la campanya passada, a un equip fet per pujar a primera de seguida i amb la missió de competir per la posició amb el veterà Asier Riesgo i el jove José Aurelio Suárez: “El que va passar el curs passat va ser un cop dur per als jugadors, la ciutat i l’entitat. S’ha de ser humil i clar, i pensar que som un club en constant creixement. El projecte de l’any passat era per tornar a primera a curt termini, i això es manté. Els favorits són uns altres, però tant de bo puguem lluitar per alguna cosa bonica”, explica el porter, que en l’aspecte personal admet que passa per un bon moment: “Em trobo bé. L’any passat va ser complicat, però amb el treball dia a dia es veuen les coses d’una altra manera. Em sento bé, feliç a Girona, i és clar que tots volem jugar, però això ho decideix el tècnic. Treballo fort per si em toca competir ajudar l’equip a dins el camp, i també a fora.”

La competència

Amb 32 anys, Juan Carlos ha passat de competir amb Riesgo (37) a fer-ho amb Muric (22) i Suárez (25), assumint un paper de veterà (només el superen Aday (33) i Stuani (34): “La competència és sana i tenim un grup de treball molt bo amb el nou entrenador de porters. Tots sabem que el bé és grupal i que el tècnic és qui decideix, però ens intentem ajudar, sobretot amb Muric, que només parla anglès”, diu el de Guadalajara, que més enllà de la posició de porteria, admet que enguany els futbolistes joves tindran un paper més important: “Els joves aquest any tenen més cabuda que el curs passat, ja que la plantilla no és tan àmplia. Tindran oportunitats, tots hem estat joves i ens hem hagut de guanyar amb molt d’esforç oportunitats, i els reconeixem aquesta il·lusió. Els més veterans els hem de guiar però també exigir, ja que això és futbol professional.”

L’Espanyol a l’horitzó

Amb les baixes confirmades de Stuani, Juanpe, Valery i Nahuel Bustos, lesionats, Ramalho i Sylla, sancionats, i els dubtes de Ibra Kebé i Muric, el Girona tindrà una fita molt complicada demà al RCDE Stadium contra l’Espanyol, el líder de la categoria, clar dominador i principal aspirant a l’ascens directe: “De Tomás i Embarba són molt perillosos, però això és un esport d’equip i haurem de trobar solucions com a equip. L’Espanyol té el deure de tornar a primera per la via ràpida però nosaltres no renunciem a res, des del respecte i la humilitat”, conclou.

LES REACCIONS

Soc feliç a Girona i treballo fort per si em toca competir ajudar l’equip al camp, i si cal també des de fora; el tècnic decideix
Els més veterans hem de guiar els joves però també exigir-los, ja que això és futbol professional
Juan Carlos Martín
porter del girona
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)