Girona

Resposta entre obstacles

El Girona està sobrevivint a un calendari sense treva i a l’allau de baixes, que han fet que el tècnic miri més que mai al filial

L’equip, que amb vuit baixes ja va estar a punt de guanyar a Saragossa, va sorprendre l’Espanyol malgrat les nou absències

L’acumulació de baixes del Girona no és cosa d’un partit ni de dos. No hi ha hagut manera de reduir la llista d’absències i deixar-la en una xifra menor des que es van començar a encadenar els partits entre setmana. A Lugo, en dimecres i en la seva cinquena participació en la lliga, Francisco s’hi va presentar amb cinc baixes. I des d’aleshores, l’excepció han estat els quatre absents en el Girona-Cartagena, perquè en tots els altres s’han superat. Les vuit baixes amb què se’n va anar a recuperar el partit endarrerit de la primera jornada semblaven tocar sostre, però no només es van igualar contra el Mallorca, sinó que la visita a l’RCDE Stadium les va superar. Amb nou baixes, l’equip de Francisco va competir, resistir i acabar remuntant l’1-0 de RDT per endur-se tres punts que tenen un efecte vitamínic descomunal. Com si fos immune a les adversitats, l’equip és capaç de mantenir el gen competitiu malgrat l’allau de baixes, de jugadors de molt de pes que deixen determinades posicions agafades amb pinces.

La remuntada al camp de l’Espanyol és el millor exemple de la resistència, competitivat i convenciment impregnat per Francisco, que va alinear de titular Àlex Pachón, que debutava en un partit de lliga amb el primer equip i allargava a 31 el nombre de futbolistes utilitzats ja aquesta temporada, xifra mai vista en una temporada sencera des que el Girona competeix a la Lliga de Futbol Professional. A Cornellà, van tenir minuts també Ramon Terrats i Pau Víctor. El tècnic andalús no ha tingut cap mania a mirar cap al planter, en la temporada en què més futbolistes amb dorsal del filial han tret el cap al primer equip. A més de Pachón, Ramon Terrats i Pau Víctor, han tingut minuts Monjonell, Jandro i Turmo, i han estat convocats Arnau, Suli i el porter Jonathan Morilla. I és un més de la primera plantilla, tot i tenir el dorsal 26, Ibrahima Kébé, que acaba de superar la baixa per coronavirus i es torna a integrar a l’equip.

L’enorme mèrit que va tenir la victòria contra l’Espanyol amb nou baixes va viure un capítol anterior a La Romareda, però amb mal final, perquè el Saragossa va igualar en el temps afegit un 0-2 dels gironins, que van veure espatllat un partit rodó fins al minut 90, el dia de l’estrena de Ramon Terrats al mig del camp. També amb vuit baixes, el Girona va perdre contra el Mallorca. Va tenir mèrit el triomf a Castelló, amb sis baixes, o l’empat a Almeria pel guió, perquè Arcediano Monescillo li va expulsar Ramalho, Cristóforo i Monchu.

La intenció de Francisco és resistir en un context d’adversitats que s’està allargant més del compte. De fet, el tècnic no preveu començar a recuperar un bon nombre de peces fins a partir del gener, perquè Juanpe es va lesionar al tendó d’Aquil·les quan havia superat una lesió muscular, i Aday i Valery també en tenen per a unes quantes setmanes.

AMB REITERACIÓ

SPORTING-GIRONA 2
baixes:
Stuani (sancionat) i Aday (lesionat)
Derrota 2-0
GIR.-FUENLABRADA 6
baixes:
Franquesa (sancionat) i Juanpe, Aday, Pablo Moreno, Yan Couto i Zeballos (lesionats)
Derrota 0-1
LEGANÉS-GIRONA 5
baixes:
Juanpe i Stuani (lesionats), Muric i Ramalho (selecció) i Nahuel Bustos (burocràcia)
Victòria 0-1
GIRONA-OVIEDO 2
baixes:
Stuani i Juanpe (lesió)
Victòria 0-1
LUGO-GIRONA 5
baixes:
Aday, Juanpe, Stuani i Muric (lesionats) i Couto (selecció)
Derrota 3-0
CASTELLÓ-GIRONA 6
baixes:
Juanpe, Aday, Samu Saiz i Muric (lesionats), Luna (sancionat) i Yan Couto (selecció)
Victòria 0-1
GIRONA-CARTAGENA 4
baixes:
Juanpe, Muric i Stuani (lesionats) i Yan Couto (selecció)
Victòria 2-1
ALMERIA-GIRONA 5
baixes:
Juanpe, Stuani i Muric (lesionats), Yan Couto (selecció) i Ibrahima (Covid)
Empat 0-0
SARAGOSSA-GIRONA 8
baixes:
Juanpe, Stuani, Muric i Samu Saiz (lesionats), Cristóforo, Ramalho i Monchu (sancionats) i Ibrahima (Covid)
Empat 2-2
GIRONA-LAS PALMAS 5
baixes:
Juanpe i Stuani (lesionats), Muric i Yoel Bárcenas (selecció) i Ibrahima (Covid)
Empat 1-1
GIRONA-MALLORCA 8
baixes:
Juanpe, Valery, Stuani i Nahuel Bustos (lesionats), Bernardo (sancionat), Yoel Bárcenas i Muric (selecció) i Ibrahima (Covid)
Derrota 0-1
ESPANYOL-GIRONA 9
baixes:
Juanpe, Stuani, Nahuel Bustos, Aday i Valery (lesionats), Ramalho i Mamadou Sylla (sancionats), Muric (selecció) i Ibrahima (Covid)
Victòria 1-2

COMPETIR SENSE FRE

Les nou absències són el rècord, però hi ha dos duels amb vuit baixes, dos amb sis i tres amb cinc
La intenció és resistir la duresa tot esperant els ‘reforços’, amb l’horitzó fixat ja cap al gener

PACHÓN, L’ÚLTIM

31
futbolistes
ha alineat ja Francisco en la lliga, el rècord en tot un curs del Girona a l’LFP (la temporada passada, 30)

El calendari manté el nivell d’exigència

Aquest curs el calendari no té fre. Els dos partits a la setmana estan sent la tònica i així seguirà sent properament per a un Girona que demà torna a entrar en escena a Montilivi contra el Màlaga (19h). L’equip blanc-i-vermell no s’aturarà una setmana seguida fins d’aquí 13 dies, durant els quals disputara quatre jornades; i és que al partit del Màlaga de demà, el seguirà la visita al feu de l’Alcorcón divendres dia 27 (19h), el matx a Montilivi contra el Mirandés dimarts 1 de desembre (21.30 h) i el desplaçament al camp de l’Albacete l’esmentat diumenge dia 6 (18.15 h). Aleshores el grup gironí tindrà un respir, estarà vuit dies sense jugar, fins el dilluns 14 quan engegarà de nou l’alt ritme. D’aquesta manera, el dia 14 rebrà al Rayo Vallecano (19h), entre setmana i en horari encara per confirmar anirà a Segovia per enfrontar-se a la Gimnástica Segoviana en la copa i, finalment, de nou dilluns, el dia 21, viatjarà a Tenerife per veure’s les cares (21.30h) amb el conjunt canari. Li venen doncs dies carregats al conjunt orientat per Francisco que, amb les baixes, té clar que afronten un tram crucial. “L’objectiu és que al gener tinguem les forces i els punts suficients per poder competir bé. Serà difícil i toca remar, ser fort mentalment independentment dels resultats. No abaixarem els braços”, va indicar recentment el preparador de l’equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)