3a divisió FEF

El primer escut documentat de l’Europa torna a casa

3a divisió. La peça modernista datada del 1912 pertany de nou al club després que el donant complís la paraula d’entregar-la a l’entitat barcelonina a títol pòstum

  • L’escut recuperat datat del 1912 que presidia el local de l’antiga bodega La Roca CE EUROPA.
  • VÍDEO: REPORTATGE: El Club Esportiu Europa ha recuperat el primer escut documentat de l'entitat. És una peça d'estil modernista, feta de pedra i ceràmica que data de 1912 i que presidia el local de l'antiga bodega La Roca, l'espai on es va fundar aquest club de futbol a Barcelona. En aquest reportatge, els protagonistes d'una història fruit de la casualitat, expliquen com es va descobrir l'existència d'aquest escut l'any 2002 i el procés que ha seguit l'Europa per recuperar-lo.

El Club Esportiu Europa ha recuperat el primer escut documentat de l’entitat. És una peça modernista, feta de pedra i ceràmica que data de 1912 i que presidia el local de l’antiga bodega La Roca, l’espai on es va fundar el club l’any 1907.

En el reportatge, els protagonistes d’una història fruit de la casualitat, expliquen com es va descobrir l’existència d’aquest escut l’any 2002. Va ser gràcies a una conversa de perruqueria entre l’Albert Salvadó, propietari del local i en Joan Salomó, perruquer del llavors soci i ara president Víctor Martínez. Quan el perruquer ho va explicar a Martínez, la informació va acabar arribant a mans de la junta de l’Europa d’aquella època, que ja va provar de recuperar-lo.

De fet, l’existència d’aquesta peça ja apareix documentada en el llibre del centenari de l’entitat (2007), però no ha estat fins 18 anys després de la descoberta que ha pogut tornar a casa. Tot i que el club hi havia insistit, el donant va prometre tornar-lo al club amb una única condició: que fos a títol pòstum.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)