2a divisió FEF

L’Olot remunta un gol de Manaj i agafa aire (2-1)

2a divisió B. Les dianes de Barnils (32’) i Xumetra (71’) han valgut per aixecar el marcador advers i sumar la primera victòria de la temporada. Els olotins són antepenúltims amb 5 punts

L’Olot ha aconseguit la primera victòria de la temporada remuntant un 0-1 al Barça B, que s’havia avançat de penal en el minut 10. Les dianes de Barnils, a la sortida d’un corner, i de Xumetra, després d’una jugada embolicada, també amb el cap, han estat decisives per capgirar el matx i qui sap si la tendència i la dinàmica dels de la Garrotxa que sumen cinc punts i superen en la taula l’Espanyol B i el mateix Barça B.

El partit ha començat com l’Olot volia evitar de totes les maneres, amb un gol matiner del rival. I és que, en un moment delicat de resultats i de moral, els olotins tenien la missió de construir la reacció des de la solidesa defensiva que tant va funcionar el curs passat. No s’havien disputat ni deu minuts i Matheus Pereira ha demostrat que de qualitat individual el Barça B va sobrat i després de fer una sotana a Barnils, el de Seva l’ha fet caure a terra agafant-lo amb els braços. Rei Manaj ha assumit la responsabilitat i no ha perdonat davant d’un Batalla que ha endevinat el costat però no ha pogut fer res davant la potència i la col·locació del xut de l’albanès.

Digerir el gol blaugrana ha estat costós per a l’Olot, però just coincidint en la mitja hora de joc, els jugadors dirigits per Raúl Garrido han començat a carburar. De fet, en el 32, Barnils s’ha refet de la jugada del gol culer per empatar l’enfrontament. El central ha aprofitat un bloqueig de Juan Delgado al seu marcador, que ha deixat sol a l’osonenc per rematar amb el cap i superar Carevic a centrada d’Eloi. L’empat ha tingut l’efecte contrari al 0-1 de Manaj. L’Olot ha crescut i s’ha envalentit a buscar la porteria rival i ha fet mal al filial blaugrana, sobretot atacant per la banda dreta. I és que, Barnils ha pogut fer el 2-1 en una nova jugada d’estratègia executada per Escoruela. El de Seva ha rematat de nou sol però per damunt del travesser (45’).

En la segona part, l’Olot ha continuat sent vertical i buscant amb pocs tocs la porteria rival. Tot i que eren aproximacions sense definició en els metres finals. Les ocasions clares han estat pel bàndol blaugrana a través de Peque, que ha posat a prova Batalla al pal curt o Ramos Mingo, rematant a fora amb el cap a la sortida d’un corner. El Barça B n’ha tingut una de claríssima a les botes de Manaj (65’), que ha obligat a lluir-se Batalla, providencial.

L’Olot ha agafat aire i ha tret l’orgull per fer el segon. Blázquez ha posat una centrada magnífica amb rosca que no ha trobat rematador en primera instància però Delgado al segon pal ha tornat a posar l’esfèrica al cor de l’àrea petita on hi havia Xumetra, que amb el cap ha superat Carevic (71’).

Amb el partit remuntat, però encara amb 20 minuts per jugar-se els nervis garrotxins han estat evidents, però les imprecisions del Barça B també, que ho ha intentat sense sort.