El Girona, estèril en atac, perd contra l’Alcorcón (1-0)

Poc profunds. Tot i dominar, els gironins no han estat capaços de generar prou perill i l’Alcorcón s’ha endut els tres punts després que Arribas hagi aprofitat un refús d’un xut que havia topat amb el travesser (83’)

El Girona ha perdut per la mínima en la seva visita al camp de l’Alcorcón (1-0). Els gironins han portat el pes del partit però no han estat prou profunds com per fer mal al conjunt madrileny, que en la primera part ha tingut una gran ocasió quan Marc Gual ha enviat al travesser un llançament de penal –Samu Saiz, poc hàbil, havia fet mans en l’intent d’un control (34’)–. Tot i dominar bona part de la segona part, la falta de malícia ofensiva ha impedit als de Francisco fer algun gol. Si l’ha fet l’Alcorcón, que amb l’entrada de Barbero ha pogut fer mal al Girona. Un xut del davanter ha topat amb el pal després d’una intervenció de Juan Carlos i el refús l’ha caçat Arribas per fer l’1-0 definitiu (83’).

El partit ha complert amb les premisses previstes pel tècnic del Girona, que ja en la prèvia va anunciar un matx intens, igualat i amb molt joc directe. Tot i que ha intentat evitar-ho, el Girona s’ha contagiat de la precipitació i la poca construcció del joc penjant pilotes llargues constantment. Els gironins han pogut marcar en el 6, quan una mala rematada de Bernardo ha caigut a les botes de Santi Bueno, que ha topat amb el travesser tot i que la jugada estava anul·lada per l’àrbitre del matx.

L’enfrontament ha entrat en un tram planer i avorrit. Els gironins, avui de blau cel, han provat un parell de centrades amb perill mitjançant Samu Saiz i Calavera. La del madrileny no ha trobat rematador (20’) i la del vallenc ha fet intervenir el porter Dani Jiménez en dues ocasions, una per refusar la pròpia centrada i l’altra després d’una rematada de Yoel Bárcenas (23’).

Quan no estava passant res de res, Samu Saiz ha fet penal per mans en una jugada còmica i sense la pressió d’un rival. El mitjapunta s’ha volgut regirar per controlar un refús però l’esfèrica ha picat amb la mà i el col·legiat ha xiulat penal. Per sort gironina, Marc Gual, exfutbolista blanc-i-vermell, ha enviat el llançament al travesser, que ha escopit la pilota a fora (34’).

En la segona part, la tònica del matx no ha canviat. El joc ha estat poc fluït i la destrucció ha guanyat a la construcció. En el 49, Gumbau, lent, no ha arribat a rematar una bona assistència entre línies de Luna, i Calavera en el 65, s’ha tret de la màniga un control orientat exquisit per fer una bona centrada que no ha pogut impactar Sylla tot i que el català d’origen senegalès ha estirat la cama. Tot han estat intencions més que ocasions de gol.

L’Alcorcón no ha generat gaire perill i ho ha fiat tot al joc d’estratègia i els contracops. L’entrada de Barbero però ha donat aire en atac de l’equip dirigit per Anquela. Ja en el 82, el davanter gairebé sorprèn Juan Carlos, i un minut després, el jove ha buscat l’espai per xutar, Juan Carlos ha desviat lleugerament l’esfèrica per enviar la pilota al travesser i el refús l’ha aprofitat Arribas després que Santi Bueno no sabés refusar (83’).

Amb presses, el Girona ha continuat sense saber inquietar la porteria rival i ha encadenat la segona derrota.